(5) kommenttia

Hyvinvointikeskuksen myynti etenee – ostajaksi ehdolla sama ryhmä, joka osti Espoon sairaalan

Uusi hyvinvointikeskus otetaan vastaan ennen juhannusta. Keskuksessa tehdään vielä viimeistelytöitä.

Kirkkonummen pian valmistuvan uuden hyvinvointikeskuksen myynnistä neuvotellaan Espoon sairaalan ostaneen sijoittajaryhmän kanssa.

Kirkkonummen kunta on kaupitellut lähes 50 miljoonaa euroa maksavaa keskusta talven ja kevään mittaan. Kiinnostuneita kiinteistösijoittajia löytyi neljä.

Kirkkonummen kunnanhallitus päätti maanantai-iltana valita jatkoneuvotteluihin kotimaisen sijoittajaryhmän, jossa pääosakkaana on Lähi-Tapiola.

Ryhmään kuuluvat muun muassa Keva sekä Valtion ja Kirkon eläkerahastot.

Kunnanjohtaja Tarmo Aarnion mukaan kaikki neljä ostajaehdokasta olivat vartaanotettavia tahoja, joista Lähi-Tapiola -ryhmän tarjous oli selkeästi paras.

Kauppaa hierotaan parin viikon ajan neuvottelumenettelynä. Tässä vaiheessa esimeriksi kauppahintaa ei ole lyöty lukkoon. Tavoitteena on, että kunnanhallitus tekee jatkopäätöksiä heti juhannuksen jälkeen.

Lähtökohtana hintaneuvotteluissa on se, että kauppahinta on suurempi kuin mitä kunta on maksanut hyvinvointikeskuksesta. Hankintahinta on noin 48,5 miljoonaa euroa.

Keskuksen hankintahinta tullaan Aarnion mukaan ylittämään.

Lähi-Tapiolan kiinteistösijoitusyhtiön muodostama ryhmä maksoi Espoon sairaalasta 295 miljoonaa euroa. Hinta ylitti selvästi sairaalan hankintakustannukset.

Kirkkonummen kunnanhallitus päätti jatkaa hyvinvointikeskuksen myyntineuvotteluja maanantaina äänin 11-2.

Kokouksessa Ari Harinen (sd.) ehdotti, että myyntitoimenpiteitä ei jatketa. Vastatehdotusta kannatti Kati Kaihlaranta (vas.).

Kirkkonummen hyvinvointikeskus valmistuu tässä kuussa ja käyttöön se otetaan 1.12.

Keskus siirtyy heti käyttöönoton jälkeen vuodenvaihteessa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle, joka vuokraa keskuksen tilat joko kunnalta tai uudelta omistajalta.

(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

Hur kan det vara så svårt för fullvuxna människor att förstå att all basinfrastruktur i landet bör vara i den offentliga sektorns ägo och kontroll.
Ralf Mether
”Maksetaan vuokraa yksityisille”. Kyllä. Tosin iso kiinteistö ei pidä itseään pystyssä ilmaiseksi missään tapauksessa. Velkataakan vähentäminen on järkiratkaisu nykytilanteessa.
Pekko
Huomasin tänään kun ajelin autolla keskustasta Gesterbyyhyn että siinä betonikateessa joka on kävelytien vieressä montussa lukee Hyvinvointikeskus. Mutta eihän kukaan näe sitä kun on kiertoliittymän kaiteen takana.
Hyvin suuniteltu.
Veronmaksajien rahoilla rakennetaan ja myydään sijoittajille. Sitten maksetaan vuokraa veronmaksajien rahoilla sijoittajille. Mihin se ns. voitto menee?
Mikä tämä kuvio oikein on?
Näköjään vasemmistopuolueet ovat ainoat, jotka toimivat vastuullisesti. Tämä on niin järjetön päätös.
Tero

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä