(8) kommenttia

Kantvikin satamassa ei voida aloittaa ainakaan vielä romumetallin leikkaamista – lupa evättiin

Satama toimii sokeritehtaan alueella.

Sokeritehtaan satamassa Kantvikissa ei voida aloittaa romumetallin käsittelyä kuten sataman omistaja Nordic Sugar Oy on toivonut.

Yhtiö sai uuden ympäristöluvan viime vuoden lopulla. Luvan mukaan toimintaa satamassa voidaan laajentaa ja ryhtyä leikkaamaan romumetallia.

Sataman kautta on jo aiemmin laivattu metalliromua.

> Kantvikin satamassa saa laivata puuta ja paloitella metalliromua – toiminnan muutoksille annettiin lupa (Viisykkönen 16.12.2021)

Muun muassa Kirkkonummen kunta on valittanut päätöksestä ja halunnut estää nimenomaan romumetallin käsittelyn satamassa.

> Kirkkonummi vastustaa Kantvikin sataman toiminnan muutosta – kunta yrittää kumota tuoreen luvan (Viisykkönen 13.1.2022)

Valituksia käsitellään parhaillaan Vaasan hallinto-oikeudessa.

Nordic Sugar on jättänyt uuden lupahakemuksen, jonka mukaan romumetallin käsittely voitaisiin aloittaa jo heti nyt hallinto-oikeuden käsittelyn aikana.

Yhtiö perustelee aloittamislupaa sillä, että metalliromun leikkaustoiminta on keskeistä toiminnan kasvun kannalta ja valitusprosessista johtuva viivytys aiheuttaa runsaasti kustannuksia.

Lupahakemus toiminnan muuttamiseen jätettiin jo vajaat kaksi vuotta sitten. Lisäviivytys aiheuttaisi kohtuutonta haittaa toiminnalle, anomuksessa todetaan.

Toiminnasta ei synny yhtiön mukaan ympäristövaikutuksia, jotka tekisivät muutoksenhaun hyödyttömäksi. Vaikka romumetallin käsittely aloitettaisiin, siitä ei synny pysyvää haittaa, jota ei voitaisi korjata ja ennallistaa.

Lisäksi romun leikkaustoimintaa tehtäisiin vain silloin, kun laiturissa ei ole laivaa, jolloin ei synny laivan ja romunkäsittelyn yhteismelua, yhtiö perustelee.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ei ole myöntänyt aloituslupaa, vaan viraston mielestä yhtiön on odotettava oikeuskäsittely loppuun.

Aloituslupahakemuskesta on jätetty useita kielteisiä lasuntoja. Muun muassa Nokia Oyj, joka omistaa merenranta-aluetta lähistöllä, on vaatinut, ettei aloituslupaa anneta.

(8) kommenttia
Kommentit (8)

Kommentit (8)

Ikävää tässä romumetallin käsittelyssä on se, kun se romumetalli mikä työtä tehdessä tippuu maahan, lakaistaan mereen.
Ei hyvä
Kuinkahan on eiköhän satama ole ollut tossa rannassa ennen kuinka teidän tönönne.
Satamaan toimintaa
Sinne Kantvikin satamaan ei tarvita yhtään lisää melua tuottavaa toimintaa. Sataman melu on kasvanut kymmenen viimevuoden aikana häiritseväksi. Samalla kun äänettömän kivihiilen ja raakasokerin tuonti hiljenee niin halutaan lisätä melua ja tuodaan muualle kelpaamaton haketus ja murskaus satamaan. Nyt vain lastaus laiteet kuntoon ja hiljaiseksi sen jälkeen lisää tuontia ja vientiä - EI työstölle.
Setä Gary Grandi
Millähän ilveellä Kirkkonummi mahtaa tulevaisuudessa verotulojansa kartuttaa? Yrittäminen on tehty hankalaksi, lupia ei meinaa herua mihinkään ja kaavoitusratkaisut on järjettömiä. Ja sokerina pohjalla, rakennetaan kevyenliikenteenväyliä, jotka eivät johda minnekään. Vrt. Lapinkyläntie.

Kyllä, uutta asuinpaikkaa etsiskellään, kiivaasti.
Äly hoi, älä jätä.
Onneksi sentään voi valittaa. Prikirantaan on kaavoitettu alue joka tulee vetämään suuren määrän työssäkäyviä veronmaksajia joilla on varaa maksaa uuden omakotitalon rakentaminen. Niitä kunnon kansalaisia me tarvitsemme enemmän kuin sokeriyrityksen metallinleikkausbisnestä. Mielummin rauhallisia it-alan etätyöläisiä suurine tuloineen, kuin meluisaa metallinleikkausta joka lienee nappikauppaa konsultin liikevaihtoon verrattuna.
Veronmaksaja
Näin on ” yrittäjäystävällisyys” taas huipussaan
Pettynyt kuntaan
Kas kummaa ei varmaa ole yllätys kenellekään luonnollinen jarrutus vaikka on teollisuus alue.
Kuuluu frendiin
Yrittäjäystävällinen kunta kuten aina. Kohta ei ole enään yhtään yritystä kunnassa vain vuokrataloja.
Ei hyvä.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä