(58) kommenttia

Hyvinvointikeskukselle tulee miljoonia lisähintaa – suunnittelussa on tullut yllätyksiä

Kirkkonummen uuden hyvinvointikeskukseen varatut määrärahat eivät riitä ja hankkeeseen on saatava lisärahoitusta.

Hanke on tämänhetkisen ennusteen mukaan ylittämässä kustannusarvion noin neljällä miljoonalla eurolla.

Hanke on aikataulussa ja valmistuu ensi vuoden keväällä. Runsas vuosi sitten hyväksytty kustannusarvio oli noin 44,5 miljoonaa euroa.

Jo nyt koko hankkeeseen on tehtyjen sopimusten ja hankintojen mukaan sidottu miljoonan verran enemmän kuin kustannusarvio oli.

Ennuste on, että uusi hyvinvointikeskus maksaa noin 48,5 miljoonaa euroa.

Suurin yllätys on huomattu hankkeen edistyessä suunnittelun puolella.

Hankkeen alkuperäiseen suunnittelukokonaisuuteen ei sisältynyt muun muassa akustiikka-, keittiö- ja sairaalalaitteiden suunnittelua. Lisäsuunnittelua on myös toteutettu toiminnallisuuden parantamiseksi.

Hankkeeseen on nyt saatava kunnanvaltuustolta lisämääräraha noin neljä miljoonaa euroa.

Kirkkonummen palvelutuotannon lautakunta käsittelee lisämääräraha-asiaa 5.5.

(58) kommenttia
Kommentit (58)

Kommentit (58)

Sivut

Pitäisi jo päättäjien tajuta,että esitetty summa pitää vähintään tuplata,mielummin kolminkertaistaa,niin aletaan olemaan oikeissa summissa.Onko mikään hanke Kirkkonummella pysynyt budjetissaan?
No ei taida olla.
Loppusummalla olisi nykyinen terveyskeskus remontoitu kahteen kertaan ja Killinmäki myös. Jopa vuodeosasto olisi remontoitu.
Missä on päättäjien suhteellisuuden taju?
Ihmettelen
Itsensä kanssa on helppoa olla samaa mieltä.
Vaalimainokset pois täältä
Huom! Ottamatta kantaa poliittisesti, lukekaa Kirkkonummem Sanomista nro 35, 6.5.2021 Timo Haapaniemen kirjoitus. Päättäjissä löytyy aimo annos tietoa, näkemystä, maalaisjärkeä ja vastuullisuutta, artikkelista sen voi lukea ja todeta.
Miksi ei saada asioita pysymään ruodussa?
Kunnan hankkeista puuttuu asiassa pysyminen, rönsyillään liikaa ja tavoitellaan pilvilinnaa toisensa perään.
Samaa mieltä
Kohta herää taas se porukka joka haluaa-vaatii-saa kummallisia taideteoksia ym turhaa tähänkin kunnan rakennukseen ja hinta nousee ”yllättäen” taas yhden pykälän.
Taas kerran
Miten tämä voi olla kertakaikkiaan mahdollista! Eikös näitä pitänyt seurata tarkkaan. Nyt jokainen tuleva hanke niin tarkkaan valvontaa kuin olla ja voi.
Tero Strand
Noikin miljoonat olisi oikeasti voitu suunnata vanhusten hyvin vointiin :( Volskoti lopettaa toimintansa ja jokaiselle pitää löytyä paikka. Nyt mummut ja papat jotka ovat olleet vuosia toisilleen tuttuja hajautetaan pitkin poikin, tuttu ja turvallinen rikotaan. KILLINMÄKI tuo kunnalle lisäkustannuksia jo sillä että tilat pidetään tyhjänä. Vartiointiliike maksaa, tyhjien rakennusten lämmityskustannukset maksaa, huoltoyhtiö joka huoltaa tyhjiä tiloja maksaa... Kaikki maksaa. Nyt kunta nostaa suosta yksityisen hoivakodin kalliimman mukaan. HALOOOO.... Ne miljoonat Killinmäen kunnostukseen, hoivapaikkoja kunnalle sieltä lisää. Pääsisivät meidän vanhukset espoon sairaalasta pois ja kotihoidossa olevat jotka tarvitsevat ympärivuorokautista hoivaa. Tarvetta on ja ruuhkaa.
Että näin k.nummella
Syvä hiljaisuus kuntavaaliehdokkaitten puolelta. Nyt olisi hyvä tilaisuus olla päteemässä.
Voisi vaikkapa jakaa muutaman suklaalevyn.
joudun maksamaan tämän
Nyt kaikki kuntavaaliehdokkaat sankoin joukoin kommentoimaan uutista omalla nimellä ja mielipiteillä, kiitos!
Äänestäjä Veikkolasta
Kokeneita ja korkeatasoisia hankinta-ammattilaisia kyllä maassa on, mutta sellaisethan eivät kelpaa Kirkkonummella edes haastatteluihin!
Veronmaksajien kannalta tapaukset osoittavat valitettavaa osaamattomuutta ja/tai huolimattomuutta. Kuntalaisilla on perusteltu oikeus odottaa kunnalta ammattitaitoista ja tuloksellista toimintaa varsinkin kalliissa hankkeissa. Osaavien konsulttien käyttö oikeissa paikoissa säästäisi kuntalaisten rahaa.
Ref
Vuodepaikat on siirretty kaikessa viisaudessa Jorviin senhän halusi tämä yksi viisas politiikko
Ei älyä
Eikös poliitikot ole jo ajaneet lähes kaikki pomot Kauniaisiin tai muualle.
Kymmenen vuoden kokemuksella
Kaikkien rakentamis asioiden suunnittelu ja valmistelu kuuluu joka kunnassa virkamiehille, siis kunnan työntekijöille ei kunnanvaltuutetuille! Kunnanjohtaja Tarmo Aarnion pitäisi vastata siitä, että suunnitelmat eivät rönsyile. Täällä jokainen projekti ylittyy. Tämä se Kirkkonummen ongelma on!
Virkamiehet vaihtoon
Anteeksipyynnön paikka veronmaksajilta.
Tuntuu että kaikkien kunnallisten hankkeiden arvioitu budjetti ylittyy vakiona. Mieleen äkkiseltään tulee mieleen stadikan remontti, kirjasto ja metron laajennus.
Setämies
" Kyllä isäö osaa"
Tiedoksi vaan, että tuohon uuteen Hyvinvointikeksukseen ei tule vuodepaikkoja . Siis vain muutama ( ehkä ?). Kun vuodepaikoja tarvitsee vain päivystyksessä kävevät huonokuntoiset.
Tuosta Hyvinvointikekuksesta tulee avo vastaanotto paikka.
Vuodehoitoa tarvitsevat potilaat viedään Jorvin sairaalaan.
Hyvinvointi
Mitä sitä sisustusta tarvii suunitella. Ottaa koneet ja laitteet vanhasta ja talo on valmis. Jos ei muuttofirma ymmärä että sänky tulee potilas huoneeseen niin minä voin tulla kertomaan sen.
Nyt menee 4,000,000€ suunitteluun ja 10,000,000€ uusiin laitteisiin mihin ei löydy käyttäjiä.
Kyllä isää osaa.
Mitenköhän tämä homma alkaa turhauttamaan? Vuosia politikassa olleena voin todeta ettei kilpailuttamiseen ja sitovien sopimusten tekemiseen ole kunnassa osaamista. Näin ei saa jatkua
Tero Strand
Eikö todella löydy asiantuntijoita jotka ymmärtää jotain rakentamisesta
Anonyymi
Voisin kyllä äänestää jotakin uutta, mutta millä listalla olet tyrkyllä?
Anonyymi
Samat naamat sinne kuitenkin äänestetään,vaikka uusia olisi tyrkyllä.
Lyhyt on äänestäjän muisti.
Vaalit ovat tulossa. Toivottavasti täällä kommentoivat nähdään vaaleissa ja jatkossa mukana päätöksenteossa. Saamme vihdoinkin ammattitaitoisia päättäjiä ja rakennus- ja talousalojen asiantuntijoita kunnan päätöksentekijöiksi. Voitteko kertoa, minkä puolueen listoilla olette?
Anonyymi
Ei ole ollenkaan yllätys vaan ihan normaalia rakennustoimintaan liittyvää ammattimaista toimintaa Kirkkonummella ...
Olli, rkm
Tämä on julkisrakentamisessa pikemminkin maan tapa kuin vahinko tai ennalta arvaamaton tilanne.
Budjeteista tehdään usein tarkoituksella alimitoitettuja että saadaan niille valtuustojen hyväksyntä ja työr alkamaan.
Kun projekti uhkaa jäädä kesken, harva uskaltaa kieltää lisäbudjettia.
Oikeus ja kohtuus on laittaa projektista vastaavat tahot budjetin ylityksestä vastuuseen, tai olla myöntämättä kunnan halllitukselle/valtuustolle vastuuvapautta kaudestaan mutta käytännössä rakentajille ja vastuuhenkilöille saatetaan jopa maksaa bonuksia.
Rehellistä ?
Pieniä mokia nämä on verrattuna EU:n tulevaa budjettia koskeva äänestys Suomen eduskunnassa,yksi ainoa ääni voi lamannuttaa koko Euroopan vuosiksi.Kuka ottaa sen riskin?
Kohti parempaa
Taitaa tulla hyvinvointikeskuksesta veronmaksajan pahoinvointikeskus.Mitähän kivaa,vielä keksittäisiin?
Rahat taikaseinästä?
Voisiko joku, ihan kuka tahansa, jo kertoa julkisuuteen kuka ihmeen viisas tyyppi tai tyypit ovat vastuussa kunnassa näistä asioista????? Ovatko he ihan aikuisten oikeasti minkäänlaisen koulutuksen saaneita henkilöitä tähän työtehtävään mikä heille kuuluu????????????
MITEN VOI ENÄÄN MILLÄÄN TASOLLA OLLA MAHDOLLISTA ETTÄ NÄIN JÄRKYTTÄVIÄ "SUUNNITTELU VIRHEITÄ" KUNNASSA TULEE KERTA TOISENSA JÄLKEEN!!!???
Eikö olisi jo aika alkaa tutkimaan mikä ja kuka tätä porukkaa johtaa????
Enään ei kykene edes ihmettelemään mitä kunnassa touhutaan!
Kukaan ei tietystikään ota vastuuta miljoonien mokasta! Lisämiljoonia sinne ja tänne, kunta sai jo ruhtinaalliset 82.000 euroa alentamalla kaikkia muita omaishoidon korvausluokkia paitsi alinta joka on vähän yli 400 euroa bruttona kuukaudessa miinus verot. Seuraavaksihan kunta voi vähentää korvausluokkien määrää ja taas on kunnan kassassa rahaa.
Omaishoitaja 24/7
Löytyy vastaavia esimerkkejä muualtakin, esim. Länsimetro. Ehkä kuntapäättäjiä höpläytetään tarkoituksella...
Perälauta auki
Oliskohan tuo nimenmuutos hämännyt. Eihän hyvinvointikeskuksessa sairaalalaitteita tarvita, ne on terveyskeskuksen kamoja.
Nomen est omen
Ei yllätä.
vielä jonkin aikaa kirkkonummelainen

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä