(4) kommenttia

Hernerokkaa työmaalla, harjakaisiakin voidaan taas pitää – kunnan ikuisuushanke on nyt loppusuoralla

Harjannostajaiset on erityisesti rakentajien juhlaa. Tarjoilu oli hyvinvointikeskuksen tulevassa ruokalassa perinteinen hernekeitto.

Kirkkonummen uuden hyvinvointikeskuksen työmaalla päästiin torstaina juhlimaan perinteisiä harjannostajaisia, jotka ovat rakennustyömailla jääneet useimmiten koronan takia pitämättä.

Hyvinvointikeskus valmistuu aikataulussa ensi keväänä, ja sisustustyöt ovat mittavassa rakennuksessa käynnissä.

Rakennusta urakoi SRV, joka toteutti myös viereisen Jokirinteen oppimiskeskuksen.

Uuteen taloon Jokiniityssä uimahallin lähellä muuttavat kaikki Kirkkonummen sosiaali- ja terveyspalvelut. Nykyinen terveyskeskus jää tyhjilleen ja saa purkutuomion.

Uusi talo otetaan ensi vuonna vaiheittain käyttöön siten, että kaikki palvelut ovat saman katon alla ensi syksynä.

Hyvinvointikeskus on ollut hankkeena harvinaisen monimutkainen ja pitkä. Hanke on ollut vireillä ainakin yli 10 vuotta.

> Uutta terveyskeskusta on suunniteltu koko tämä vuosituhat − kunnan suurin hanke saatiin viimein päätettyä (13.5.2019)

− Tämä projekti ei ole ollut helppo, ainakaan päättäjien näkökulmasta. Varmaan myös virkamiehillä ja kuntalaisilla on ollut välillä vaikeaa seurata päätöksenteon eri kiemuroita. Esillä on ollut paljon erilaisia näkemyksiä hyvinvointikeskuksen oikeasta paikasta, mitoituksesta, toiminnoista, toteuttamistavasta ja rahoittamisesta, totesi kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Haapaniemi harjannostajaisissa.

− Tästä eteenpäin meidän kaikkien yhteinen päämäärä on se, että teemme kaikki enemmän kuin parhaamme sen eteen, että Kirkkonummen hyvinvointikeskuksesta tulee koko Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen paras ja toimivin palvelukeskus.

Kirkkonummen perusturvajohtaja Jaana Koskela totesi, että hanke sopii hyvin yhteen sote-uudistuksen tavoitteisiin.

− Valtakunnallisen sote-uudistuksen yhtenä painopistealueena on perustaa Suomeen laaja-alaisia sosiaali- ja terveyskeskuksia, joista ihminen saa palvelunsa sujuvasti ja avun yksilöllisiin tarpeisiin. Kirkkonummen hyvinvointikeskus vastaa juuri tähän sote-uudistuksen tavoitteeseen, kertoi Koskela juhlatilaisuudessa.

Kirkkonummen uusi hyvinvointikeskus maksaa kalustuksineen lähes 50 miljoonaa euroa.

Runsaan vuoden kuluttua kiinteistö siirtyy kunnalta uuden hyvinvointialueen hallintaan. Siirron yksityiskohdat kuten kustannusten korvaaminen kunnalle ovat vielä auki.

(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Siitä toimivuudesta ej kukaan tiedä
mitään!
Toivottavast paremmin kun nykyisessä
terveyskeskuksessa, siellähän ej toimi
mikään.
Jonotusaika laboratoorioon 4 tuntia.
Paras paikka mielestäni minne se rakenetaan. Kaukana junaasemasta ja bussiasemasta, hyvinhän sairaat voivat kävellä pari kilometriä.
Vai onko.
Kyllä se keskusta-alueen kouluhanke taisi olla kuitenkin se pitkäikäisin iäisyyshanke. Hyvä että vihdoin tuli. Vaikkakin kyllä heti liian pieneksi osoittautunut.
Meillä aikaa kuluu
Toivottavasti on ok paikka, tilava ja toimiva:)
Sitä odotellessa..

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä