(38) kommenttia

”Parkkisakon” tuplaamista esitetään – Kirkkonummi ei ole anonut korotusta yli 20 vuoteen

Pysäköintiä rajoitetaan kunnan parkkipaikoilla ja kadunvarsilla aikarajoilla.

Kirkkonummen kunta harkitsee pysäköintivirhemaksun korottamista kunnan omilla parkkipaikoilla ja kadunvarsilla. Tällä hetkellä maksu on minimi, jonka laki määrää.

Kirkkonummen pysäköintivirhemaksu on 25 euroa. ”Parkkisakon” voi kirjoittaa vain poliisi, koska kunnallista pysäköinninvalvontaa ei ole.

Virhemaksun korotuksella tavoitellaan ”vallattoman” pysäköinnin hillitsemistä kunnan taajamissa.

Esitys on, että maksu nostettaisiin 50 euroon, ja sitä pitää anoa sisäministeriöltä. Kirkkonummi ei ole halunnut nostaa maksua yli 20 vuoteen.

Muissa Helsingin seudun kehyskunnissa pysäköintivirhemaksut ovat 40-60 euroa. Kallein on Järvenpäässä ja 40:n maksuja on esimerkiksi Vihdissä.

Korkein pysäkäintivirhemaksu on lain mukaan 60 euroa, paitsi poikkeustapaukissa 80 euroa.

Pysäköinnistä ja sen valvonnasta on keskusteltu Kirkkonummella moneen otteeseen viime vuosina.

Kaksi vuotta sitten kunnan parkkipaikoille laitettiin aikarajoja ja sitä ennen aluepysäköintimerkit lisättiin taajamiin. Myös kadunvarsille on pystytelty lisää kieltomerkkejä.

Kunnallinen pysäköinninvalvonta on ollut esillä myös useaan otteeseen. Siihen ei ole kuitenkaan Kirkkonummella ryhdytty ainakaan toistaiseksi.

> Kirkkonummi harkitsee parkkipirkkojen pestaamista − esityksessä 7 pointtia, miksi pysäköintiä pitäisi valvoa (Viisykkönen 28.11.2018)

Sen sijaan maksullisista pysäköintipaikoista ei ole ollut puhetta.

Kirkkonummella on myös yksityistä pysäköinninvalvontaa, josta kiinteistöt ovat sopineet omilla alueillaan parkkivalvontayhtiöiden kanssa.

Pysäköintivirhemaksun korotus on esillä yhdyskuntatekniikan lautakunnassa 19.11.

(38) kommenttia
Kommentit (38)

Kommentit (38)

Sivut

Kyllähän se järjestys täytyy olla ja että sitä myös noudatetaan. Ilman valvontaa sitä ei noudateta. Turhan pieniä nuo sakot ovat jos 60. Pitäisi olla 300, että peittäisivät valvonta kulut.
työpaikkoja
Joo toimarii parkkipirkko yksikkö niin saadaan työpaikkoja.
Jee jee
Kait on pieni vaiva toinen kirjoittaa toinen ajaa ei ole ajasta kiinni
Simppeliä
Puhut asiaa hyvä hanke! Olen täysin samaa mieltä :)
Joku roti olla pitää
Poliisi ei varmasti ehdi sakottamaan, eli pitäis olla kunnallinen valvonta.

Olisi myös tärkeä miettiä miksi katujen varsilla on tietyillä alueilla paljon väärinpysäköityjä autoja. Onko kaavoitettu liian vähän parkkipaikkoja? Voisiko parkkipaikkoja lisätä ko. alueille? Auto ei katoa sakottamalla, se siirtyy toisaalle.

Pysäköinninvalvonta vaatisi kiertävien "pirkkojen" lisäksi työpanosta myös lakimieheltä. Onko kunnan nykyisillä lakimiehillä kapasiteettia vai tarvitaanko lisää?

Pitäisikö tulojen kattaa kulut? Miten laaja valvonta olisi? Jos valvonta ulotettaisiin Evitskogin ja Porkkalanniemen perukoille niin kyllä kulut olisi aina tuloja isommat. Tietenkin toiminta tuottaisi myös muuta kuin rahaa, viihtyvyys paranisi, kadunvarret kasvaisi nurmikkoa Corollan raatojen sijaan.
Keijo
Eipä ole näkynyt pollaria joka olisi jaksanut autosta nousta sakottamaan
Liimaa jakkarassa
Ongelma ei ole vain keskusta-alueella. Kunnan rakentamilla kaava-alueiden parkkipaikoilla on myös todellinen ongelma. Sepänkannaksella kyläläisiä "ilahduttaa" 24h / 365 pv vuodessa poikittain pysäköity sininen bussi!! Ja jokainen päivä parkkeerattu roska-auto + muutama vakiauto. Muut eivät aluetta edes käytä. Sininen bussi, jatkuvasti poikittain parkkipaikalla aidosti rumentaa näkymää. Parkkipaikka on tarkoitettu liityntäpysäköintiin, ei siihen, että ulkomaisissa tai suomen rekkareissa olevia raskaita ajoneuvoja säilötään paikalla. Seuraavaksi siihen tulee pari asuntovaunua kylkeen.

Näiden parkkipaikkojen kyltitys pitäisi muuttaa niin, että ne ovat todella liityntäpysäköintiin, ei säilytykseen, sakot perään jos ei noudateta.
Sakotusta ja kunta valvomaan
Koiran kakat sakotettaviksi!
Yäk!
Ei kai siinä ole mitään väärää jos yhteiskunnan tukipylväät pitävät yllä lainkuuliaisuutta ja yhteiskuntajärjestystä kiinnittämällä huomiota välinpitämättömyyteen ja pellossa elämiseen.Yhä enenmän yleistyy säännöistä piittaamattomuus ja yleinen äyskäröinti,ollaan olevinaan yhteiskunnan yläpuolella ja tehdään omia sääntöjä.Olisi jo aika Kirkkonummellakin tehdä todellakin asian eteen jotain.
hyvä hanke
Kirkkonummella talon asukkaat parkkeeraavat autonsa vieraspaikoille.
Minne tulevat vieraat saavat sitten autonsa.
Mietityttää
Ja sitten on niitä, jotka ei todellakaan osaa elää/tehdä mitään, jollei ole sääntöjä /rajoituksia estämässä "elämistä", vähemmästäkin menee plasmat sekaisin. Oikeassa oleminen on tämän päivän vitsaus, kaikessa pitää päästä pätemään, tai ainakin kieltämään jollei itse ole omaksunut sen omakseen..
Löydän etsimättä iloa, tai aihetta..
Miksei muka voi tulla kannattavaa?? Toimii muuallakin hyvin.. Taitaa nämä vastarannan kiiskit olla itse näitä pysäklöintikieltojen rikkojia?? Eiköhän löydy halukkaita firmoja hoitamaan hommat..
Oma lehmä ojassa??
On esitetty eri suuruisia maksuja, kyllä maksun tulisi olla se 500 etteivät autojen rottelot olisi väärissä paikoissa. Poliisi valvoisi. Täytyyhän valtion valvontakustannukset saada, etteivät muut joutuisivat maksamaan. Espoostakin asti, kun ajaa kaksi poliisia sakottamaan, niin onhan se kallista. Siitä kun ei saa mitään, kuin kuluja, jos mennessään vie jonkun juopos Espoon putkaan.
Anonyymi
Tarkoitushan ei olekkaan hankkia tuloja kunnalle, vaan kitkeä pois säännöistä omia tulkintojaan tekevät.Järjestäytyneessä yhteiskunnassa tulee noudattaa yhdessä laadittuja sääntöjä,muuten olo on kuin villissä lännessä.Siltähän tämä nykymeno tosin välistä näyttääkin.
hyvä hanke
Päättäjät herätkää! Ei välttämättä tarvitse palkata omia Pirkkoja, ulkoistakaa toiminta. Helppoa rahaa kunnalle ja loppuu villin lännen toiminta!! Jos sitten poliisit jaksaisivat puuttua häiriköintiin ja huumehörhöjen touhuihin!!
Vapauttakaa poliisit...
Voisi vaikka triplatakin samalla. Nykyinen summa on niin pieni, että porukka mieluummin maksaa sen kuin esim. lunastaa itselleen maksullisen parkkiruudun taloyhtiöltä - tulee niin paljon halvemmaksi pysäköidä säännöllisesti jalkakäytävälle, koska mikään poliisin pysäköinninvalvontaa ei ole. Sarvvikissä on ollut aivan villin lännen meno kadunvarsipysäköinnissä jo vuosia ja pahenee varmasti, kun asukkaita muuttaa lisää ensi vuoden puolella. Aluepysäköintikielto on voimassa, mutta sillä ei ole mitään vaikutusta eikä merkitystä, kun kukaan ei sakota. Päivätasolla olisi kyllä paljon euroja tulossa kassaan, jos poliisi tänne päin vaivautuisi tulemaan.

Kunnallinen pysäköinninvalvonta käyttöön, muuten ihan tehotonta!
Kyllästynyt
Jos on jossakin romuja ei kannata palkata hirveästi pirkkoja, pyydetään virkavalta paikalle ja sakotetaan kun heillä on aikaa. Tulee paljon halvemmaks kuin palkata olia pirkkoja...
Shlfriq
@ Paikallinen

Olet aivan oikeassa. Täällä ei pirkkojen toiminnasta voisi koskaan tulla kannattavaksi...
plorr
2alue on aivan täynnä romuja parkkeeraus ja lastaus on siellä aivan normaalia ei luulisi kuuluvan jalkakäytävälle
Omat säännöt
Eipä nuo poliisit ehdi sakottamaan, tuossa viereisessä Tinanpuiston parkissa on kahdentunnin pysäköinti, mutta mutta eihän siitä kukaan välitä, kun ei sakoteta.....
mallu
Samantien maksu 500€
Niin ei tarttee nostaa suraavaan viitenkymmeneen vuoteen. Ja valvonta sama kun Espoossa.
PN
JALKAKÄYTÄVÄLLÄ ovat jo vuosia keskustan pizzerian porukka pitänyt autonsa ja poliisit eivät sakota heitä tuosta.
Erikoisen asiasta tekee se että JALKAKÄYTÄVÄ EI OLE KENENKÄÄN TAI MINKÄÄN YRITYKSEN LAILLINEN JA VIRALLINEN PARKKIPAIKKA!!!!!

Herääkin siis kysymys miksi kunta tai poliisi ei ole vuosien aikana tähän koskaan millään tavalla puuttunut?????? Erikoisoikeuksia Pizzerialla ei ole.
Ketä sakotetaan ja ketä ei sakoteta???????
Ei mitään parkkipirkkoja tarvita. Pienellä kirkkonummella on niin vähän väärin pysäköityjä autoja, että miinukselle menee jos siitä sakottamisesta pitäisi kunnalle tuloja saada. Sitä paitsi haittaa ei ole, kun ei ole luntakaan tukkimassa teitä. Varmaan järkevämpääkin tarvetta rahankäytölle kuin parkkipirkot. Ja miksi joka asiaa muutenkaa pitää valvoa ja vielä sakottaa siitä? Tuo kysymys niille asukkaille, jotka välttämättä haluaa valvontaa lisätä.
Paikallinen
@hyva hanke

Riittäisiköhän 100 000/v? Siis kolmen liisan palkat ym. siihen liittyvää + autot ja bensat, vai liikkuisivatko jalan/polkupyörällä?
Topias
Selvä juttu että eivät pollarit voi jalkautua kylmään ja sateiseen ilmaan jos siitä ei saa edes boonusta
Jalkautumislisä
hyvä hanke

Riittä jos sais yhden, ja sekin ei tarvisi stressata jotta palkan sais.
Heti pliis.
Jos pysäköinnin valvontaan laitettaisiin 3 henkilöä olisivat kustannukset n.100 000/v. Jolloin pelkillä arkipäivillä (250/v)pitäisi sakottaa 8:n väärinpysäköijää päivässä,eiköhän tuo tulisi melko helposti,ainakin nykytilantenne huomioiden.
hyvä hanke
Poliisilla lienee paljon muutakin ja tärkeämpääkin tehtävää kuin pysäköinnin valvonta ja onhan se varmasti rasittavaa jalkautua lämpimästä autosta sadetihkuiseen ja koleaan ulkoilmaan?
Hmm...
Maalaiset ovat kautta aikojen halunneet hevosensa osuuskaupan oven viereen! Nykyiseen villiin pysäköintiin tulee saada järjestystä.
Onko oikeudenmukaista, että autoilija, joka lykkää tietoisesti autonsa kielllettyyn paikkaan - mikä saattaa varantaa yleistä turvallisuutta - saa 20 euron lapun. Liputta junassa matkustava saa 80 euron sakon.
Autoilja on kunnan erityisessä suojeluksessa?
Autoton hevosmies
Vois huoletta vaikka triplata maksun jotta ainakin gesterbyn jästipäät uskois tai tuntuis edes kukkarossa kunnolla. Oma pysäköinti valvojakin olis ihan aiheellinen kunnassa jo vihdoin.... Edes toistaiseksi....
Seppo Palkki

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx