(8) kommenttia

Ylioppilaat saavat Kirkkonummella juhlansa, mutta ilman yleisöä – koulujen päättäjäiset mielellään ulkona

Viime kevään yo-juhlat kouluilla peruttiin ja järjestettiin syksyllä. Kuvassa Porkkalan lukion ylioppilaita elokuun juhlassa.

Kirkkonummella voidaan järjestää kunnan ohjeiden mukaan kevään ylioppilasjuhlat koulutiloissa. Sen sijaan yleisöä ei päästetä juhliin.

Kirkkonummen kunta on linjannut omien toimintojensa ja tilojensa koronarajoituksia toukokuun loppuun ja koulujen osalta 5.6. saakka.

Lukioiden ylioppilasjuhlat järjestetään abiturienteille oppilaitoksissa, mutta juhliin ei voida ottaa yleisöä. Kunnan tiloissa on käytettävä maskeja ja huolehdittava turvaväleistä.

Juhlia voivat omaiset ja ystävät seurata etänä. Tilaisuudet striimataan, jolloin niitä voi katsella verkossa.

Perusopetuksen kevätjuhlat järjestetään luokittain tai mahdollisuuksien mukaan ulkona.

Juhliin ei voida ottaa huoltajia tai muuta yleisöä, vaan heille voidaan järjestää etäyhteyksin mahdollisuus seurata juhlia.

Kunnan ohjeet ovat voimassa, sillä edellytyksellä, että koronaepidemiatilanne ei uudelleen huonone tai tartuntatautiviranomaiselta ei tule uusia ohjeita tai päätöksiä.

> Kirkkonummen kunnan tarkennettuja koronaohjeita

Rajoituksia on lievennetty viime viikolla, ja niihin ei ole toukokuun loppuun tulossa muutoksia.

Uimahallia avataan yleisölle lisää 17.5. alkaen. Sisään pääsevät silloin kaikki 1955 syntyneet ja sitä vanhemmat. 

 

(8) kommenttia
Kommentit (8)

Kommentit (8)

Suomen koulutusjärjestelmä on vahanaikainen, erittäin hidas. Kaikille tulisi pystyä antamaan jo peruskoulutuksena seitsemääntoista ikä vuoteen mennessä ylioppllastutkintoa vastaava koulutus, mieluummin viiteentoista ikävuoteen mennessä.
nim. valonnopeus on vakio
Samaa mieltä Suututtaa kanssa. Lakkiaiset voisi pitää ulkona niin että vanhemmat pääsisivät mukaan.
Mama
Jos lakitus olisi ulkona niin silloin sataisi kuitenkin vettä, ja sitten se kamala ruikutuksen määrä.
Matti Maikka
Miksi lakitusta ei järjestetä ulkona ja vanhemmat olisivat mukana turvavälein?
Suututtaa!
Olen nuori Koronan sairastanut. kohdallani se todella oli flunssaa kummempi. Toivottavasti joskus toivun.
Anonyymi
Nuorten ja lasten osalta elämä heti normaaliksi. On todella itsekästä meiltä muiden ikäluokkien edustajilta vaatia heille minkäänlaisia rajoituksia, kun korona ei lähtökohtaisesti ole nuorille tai lapsille flunssaa kummempi ja monille oireeton. Nuorten elämän haittaaminen kostautuu tulevaisuudessa, meille kaikille!
Tulevaisuus on nuorten
Lämpimät onnittelut jo etukäteen valkolakin saajille ja ammatilliset opintonsa päättäville. Teidän opiskelunne olivat hyvin haasteellisia korona-aikana. Voitte olla itsestänne ylpeitä.
Gaudeamus
Kirkkonummella Iltasanomien mukaan 25 tartuntaa kahden viikon ajalta. Olisi mukava kuulla kunnalta, että tavoitellaanko 0 tartuntaa per 2vk vai mitä lukua, että esim nuorisotilat ja uimahalli edes rajoitetusta avattaisiin? Nyt jo pääsee baariin mutta nuori ei nuorisotilaan.
Mikä luku tarvitaan?

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä