(11) kommenttia

Yli 1.200 futaajaa kootaan yhteen − Kirkkonummen uudella jalkapalloseuralla on jo värit ja nimi

Kolmen seuran jalkapallovoimat aiotaan koota yhteiseen uuteen seuraan.

Uuden jalkapallon suurseuran perustaminen on edennyt kevään mittaan ja tähtäimessä on, että ensi vuoden alussa kolme kirkkonummelaisseuraa yhdistävät jalkapallossa voimansa.

Kirkkonummelaiset urheiluseurat Kyrkslätt IF ja Masalan kisa sekä jalkapallon erikoisseura AC Kirkkonummi aikovat muodostaa uuden jalkapallon suurseuran, jossa on mukana yli 1 200 futiksen harrastajaa.

Projektin nimissä keväällä käynnistettiin nimikilpailu, joka tuotti yli 100 mielikuvituksellista ehdotusta.

Nimikilpailun voittajaksi valittiin karsintojen jälkeen FC Kirkkonummi (Football Club Kirkkonummi)/FC Kyrkslätt.

Entisten seurojen sini-valko-keltaiset värit jäävät historiaan, ja FC Kirkkonummen pelaajat pukeutuvat tulevaisuudessa Puman yhtenäisiin fuksiavioletti-mustiin peliasuihin, jotka toimittaa Intersport Suomenoja.

Uuden seuran tavoitteena on tarjota jokaiselle lapselle, nuorelle ja aikuiselle omaa taito- ja aktiivisuustasoa vastaava peliryhmä.

Myös kustannukset pyritään pitämään tarkoituksenmukaisina sekä harraste- että kilpajalkapalloilijoille, kolmen seuran yhteisessä tiedotteessa kerrotaan. 

Uuden seuran perustajat lupaavat, että kaikki ikäluokat ja tasot huomioidaan toiminnassa.

FC Kirkkonummen tavoitteena on tarjota toimintaa myös aikuisten harrasteryhmille ja muodostaa aikuisten edustusjoukkue tai joukkueita.

FC Kirkkonummi esittäytyy elokuun lopussa Kirkkonummi-päivillä.

 

(11) kommenttia
Kommentit (11)

Kommentit (11)

Ai että oikein "suurseura" , mikähän on peruste tällaisen sanavalinnan takia?
Onnea toimintaan
Aika hassua, että suuren uudistuksen alkaessa nimikysymys
tulee noinkin suureen keskusteluun. Ei siinä mitään, mutta toivon todella ettei se rupea heiluttamaan asiaa! Seppo Palkin kirjoitus oli hyvä, mutta ihmettelen mitä ironiaa hän oli nähnyt tekstissäni. Minä olen sydänjuuriani myöten kannattamassa uutta seuraa. Enkä ole millään tapaa puuttumassa fuusion tai seuran valmisteluun.
Ossi Heinonen
Kyllä niitä nimiehdotuksia oli runsain mitoin, joista meidänkin junnu sai äänestää. Onnea ja menestystä!
Junnufutariperhe
Ossilta mahtavaa ironiaa :)

Ossi oli käsitykseni ja muistini mukaan aikonaan perustamassa Masalan Kisan edustajana viiden eri kirkkonummelaiseuran (MasKi, KyIF, PoRe, KirkU, VeVe) kanssa jalkapalloseuraa - yllätys yllätys - nimeltä FC Kirkkonummi.

Itse olin mukana pelaajan ominaisuudessa kyseisessä seurassa. Seuran, jonka nimi jäi tai piti jäädä kymmenen vuotta sitten kirkkonummelaisen futishistorian sivuille Kolmosen tasolla FC Kirkkonummi/KyIF-nimellä. Sen jälkeen KyIF jatkoi muistini mukaan Nelosessa itsenäisellä ja perinteikkäällä KyIF-nimellään.

Olen samaa mieltä Ossi Heinosen kanssa, eli onneksi olkoon Masalan Kisa, Kyrkslät IF ja AC Kirkkonummi jalkapallotoiminnan yhdistymisestä alkaen 01.2019.

Mutta mutta kymmenien ja taas kymmenien netissä olleen nimikilpailun nimiehdotusen jälkeen uuden kirkkonummelaisen jalkapalloseuran nimen olisin uskonut ja toivonut olevan aivan joku muu, kuin jo ennestään tuttu, paikallisen futishistorian kätköihin kuopatuksi luulemani FC Kirkkonummi!

Wikipedia: FCK Salamat oli kirkkonummelainen jalkapalloseura. Aiemmin seura tunnettiin nimellä FC Kirkkonummi. Seuran viimeisenä puheenjohtajana toimi Gustaf Åberg. FCK Salamoiden sisarseura HC Salamat toimii edelleen pelaten jääkiekkoa nykyään kolmanneksi ylimmällä sarjatasolla. FCK Salamoilla oli myös faniryhmä nimeltään Öky-Möykkä. Seura voitti vuonna 2003 Suomen Cupin pikkufinaalin.

Kaudella 2006 seura pelasi Kolmosessa, jonne se putosi kaudella 2005 Kakkosesta. Kaudeksi 2007 seura putosi Neloseen, mutta nousi sieltä kaudeksi 2008 takaisin Kolmoseen. Sarjapaikka siirtyi keväällä seuran talousvaikeuksien vuoksi toiselle kirkkonummelaisseura KyIF:lle. Myös seuran junioritoiminta sulautettiin KyIF:iin ja FCK Salamat lakkasi toimimasta itsenäisenä seurana.
Seppo Olavi Palkki, seniori
Heh, heh nimikilpailu jonka voitti FC Kirkkonummi. Johan on omaperäistä. Millaisia ne muut nimiehdotukset olivatkaan, jos tuo tavallistakin tavallisempi nimi, jossa on FC ja paikkakunnan nimi, oli paras : D
Räpylä
Värivalinta fuksia-musta on itseasiassa enemmän poikien kuin tyttöjen mieleen. Tälläkin hetkellä Maski-Kyif Yj pelaa
musta-pinkissä asussa.
Monika
Loistava uutinen! Olen liikuttunut, tippa silmässä. Unelmani on toteutumassa! Onnea ja menestystä uudelle seuralle!
Ossi Heinonen
Tällaiset seurafuusiot eivät välttämättä johda hyvään lopputulokseen, vaikka aluksi varmasti kivaa onkin jopa uusien peliasujen kanssa....tai tiedä sitten?
Kyrsälä GoIF
FCK sehän on tuttu nimi. Kunhan ei päädy samalla tavalla... kuten tuo edeltäjä...
Smeichel
Ack:n mielistely näkyy värivalinnassa.
Pekko
Ihan järkevää toimintaa. Veikkolassakin voisivat VeVeja Wild lyödä hynttyyt yhteen. On ihan järjestöstä, että näin pienissä kunnissa on useita seuroja
Veikkolalainen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx