(0) kommenttia

Yksi ruuhkapaikka vähemmän Länsiväylällä

Kivenlahden liittymään tulee uudet liikennevalot.

Länsiväylällä yksi viimeisimmistä pullonkauloista alkaa olla historiaa. Kivenlahden liittymän suuret parannustyöt on saatu loppusuoralle. Autoliikenne voi jo käyttää uusia ja parannettuja väyliä.

Kivenlahden liittymän suurin ruuhkanaiheuttaja on ollut oman rampin puuttuminen Helsingistä päin Kauklahdenväylälle kääntyville. Ramppi avattiin autoille viime viikolla. Parhaillaan alueella asennetaan katukiveyksiä ja laitetaan penkereitä sekä tehdään muita viimeistelytöitä.

Kivenlahden eritasoliittymä on ruuhkautunut sekä aamu että iltaruuhkien aikana. Pohjoisen ramppiliittymän kapasiteetti on ylittynyt iltaruuhkan aikana Kauklahdenväylälle kääntyvän suuren liikennemäärän vuoksi. Jonot rampilla ulottuvat tällöin aina Länsiväylälle asti.

Eteläiseen ramppiliittymään aamuruuhkan aiheuttavat Kauklahdenväylältä vasemmalle Helsinkiin johtavalle rampille kääntyjät.

Kivenlahden liittymässä on parannettu myös kevyenliikenteen turvallisutta. Kauklahdenväylälle tulee uudet liikennevalot, ja Länsiväylän ali pääsee uutta alikulkutunnelia pitkin. Liittymän eteläpuolella on uudentyyppinen kiertoliittymä eli liikenneympyrä.

Kivenlahden liittymää on suunniteltu pitkään, mutta rahaa ei ole aiemmin löytynyt investointiin. Työt ovat maksaneet reilusti yli 10 miljoonaa euroa.

Liittymän alueella on vuorokaudessa vilkkaimillaan 30.000 ajoneuvoa. Määrän ennustetaan kasvavan vuoteen 2030 mennessä jopa yli 50.000:een. Liikennettä lisää erityisesti moottoritien valmistuminen Kirkkonummelle.

Kivenlahden liittymän suunnitelmia

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx