(8) kommenttia

Yhtiöt sanoivat irti sopimuksen – voi vaikuttaa lähes 90 kirkkonummelaisen ikäihmisen hoivakotipaikkaan

Kirkkonummelaisia ikäihmisiä asuu Attendon hoivakodeissa Kirkkonummella ja Espoossa.

Kaksi ikäihmisten hoivakotipalveluita tarjoavaa yhtiötä on sanonut irti Länsi-Uudenmaan kuntien kanssa sopimuksen hoivapalveluista. Taustalla on kiista hinnoista.

Attendo ja Mehiläinen ovat ilmoittaneet kunnille, että sopimukset päättyvät vuoden kuluttua, ellei korvauksista päästä sopimukseen ennen sitä.

Kirkkonummelaisia ikäihmisiä asuu Attendon hoivakodeissa tällä hetkellä 85 ja Mehiläisen 3 henkilöä.

Kirkkonummen kunnalla on ostopalvelusopimuksia yksityisten toimijoiden kanssa, ja kunta maksaa hoivapaikoista useille paikkakunnille, joissa kirkkonummelaisia vanhuksia on hoivakodeissa.

Anttendolla on yksi hoivakoti Kirkkonummella Sepänkannaksella, jossa on 30 paikkaa. Mehiläisellä ei ole Kirkkonummella toimintaa.

Kirkkonummi on maksanut tänä vuonna ostopalveluna tuotettavasta pitkäaikaisesta tehostetusta palveluasumisesta 135 euroa vuorokaudelta.

Irtisanomisten syynä on yhtiöiden mukaan se, että kunnat eivät ole olleet valmiita maksamaan hoivapalveluista riittävää hintaa 1.4. 2023 alkaen.

Hoivapalvelujen tuottaminen on kallistumassa, kun lakisääteinen hoitajamitoitusvaatimus kasvaa 0,7 hoitajaan asukasta kohti vuoden kuluttua.

Kirkkonummella, Espoossa ja Kauniaisissa on laskettu hoitajamitoituksen noston jälkeen tehostetun palveluasumisen hinnan asettuvan noin 170 euroon vuorokaudessa.

Attendon mukaan Espoon kaupungin itse tuottama hoiva on kalliimpaa kuin ulkoa ostettu palvelu ja kaupungin tuottama hoiva maksoi 173,60 euroa vuorokaudessa viime vuonna.

Ostopalveluista jatketaan neuvotteluja Länsi-Uudellamaalla.

Hoivakotien asukkaat saavat toistaiseksi tarvitsemansa palvelut ja hoivan sopimusten irtisanomisista huolimatta.

(8) kommenttia
Kommentit (8)

Kommentit (8)

Enpä luottaisi päättäjiin.. Itse rikkaina voivat maksaa 4000-5000,00 € kuussa yksityisestä hoitopaikasta.. Rahvas kärsii kunnan/kaupungin hoitoloissa, joissa edes perustarpeita ei täytetä!!
Varokaa vanhuutta..
Miksi yksityisen pitäisi tappiolla tehdä? Hitto kun pistää vihaksi kuinka kunta repii verovaroja noin paljon enemmän kun yksityinen
Äölk
Taitaapa olla tärkeimpi asia se, että
rakennetaan juoksuportaita kalliojyrkänteitäpitkin jokatoisessa
kylässä, kun että vanhuuksista ja heidän
hyvinvoinista pidetään huolta.

Ja kaikenlaset valaistukset ja muut
turhuudet, siiheen kyllä on vara,
mutta kun hoivakotien vuokra nousee
niin sanotaan että budjeetti ei riitä,
ja irtisanominen on ainoa vaihtoehto !
Häätö tulossa. Häätäläinen !
Kyllä meillä on hyviä aluevaltuutettuja, jotka ovat puhuneet hoidon parantumisen ja kustannusten alentumisen puolesta. Luotan heihin täysin.
8 ääntä
Hitto kun pistää vihaksi näiden yksityisten touhu. Ei kiristämällä näitä asioita voi hoitaa
Tero Strand
Perustetaan kunnallinen tai ainakin Suomalainen, noille rahat menee vain ulkomaalaisille osakkaille joilla on fyffeä jo taskut täynnä.
mallu
Vanhusten ympärivuorokautinen hoito on järkyttävässä tilassa nyky Suomessa! Edes perushoito ei välttämättä onnistu, omaisten vaadittava mm.lääkeidenjako porrastetusti, pesu vain kerran viikossa, ulkoilutus ei onnistu edes viikottain. Omaisten osallistuttava itse hoidoon/vaadittava sitä vaikka lähes koko eläke menee maksuihin. Kaiken kukkuraksi vanhus saa koronan hoitopaikan laiminlyöntien vuoksi, ei pääse edes sairaalahoitoon vaan joutuu pakotetusti saattohoitoon, jolloin "tapetaan" morfiinille!!! En voi toivoa kenellekään hoitokotiin joutumista:(
Kauhea loppu!!
Hyvä. Sitten hoidetaan homma julkisin voimin ja yksityiset voivat lypsää rahoituksensa mistä haluavat.
Pk Keränen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä