(0) kommenttia

Y-junan puolesta kerätään nimiä

Y-juna on nopeutensa ansiosta suosittu yhteys Kirkkonummelta Helsinkiin. Matka-aika on 33 minuuttia.

Voimakkaita vastalauseita Y-juna -liikenteen karsimista vastaan vauhditetaan myös nettiadressilla, jolla pyritään säilyttämään paikallisjunaliikenne Inkooseen ja Karjaalle.

Y-junaliikenteen lopettamissuunnitelmat Inkooseen ja Karjaalle tulivat yllätyksenä tämän kuun alussa. VR:n toiveissa oli, että Liikennevirasto päättäisi Y-junien reittimuutoksesta jo tässä kuussa ja Siuntio olisi junien päätepysäkki ensi syksystä lähtien. Vastustus on ollut kuitenkin laajaa, ja päätöstä on siirretty.

VR on perustellut Y-juna-muutoksia sillä, että Inkoon ja Karjaan –liikenne on tappiollista ja matkustajia on liian vähän. VR:n mielestä yksiraiteisella rataosuudella Kirkkonummelta Karjaalle on nykyisin liikaa liikennettä, mikä aiheuttaa usein junille myöhästymisiä.     

Nettiadressin mukaan VR on jo perunut puheitaan. - VR on joutunut myöntämään, että Y-juna ei ole syyllinen rantaradan kaukojunien myöhästymisiin. Y-junien myöhästymiset taas johtuvat suurelta osin Siuntiossa tapahtuvista kaukojunien kohtaamisista, joten pääteaseman siirtäminen Siuntioon ei ratkaisisi kyseistä ongelmaa, adressissa todetaan.

Adressissa huomautetaan lisäksi, ettei reitti ole VR:lle tappiollinen vähäisistä matkustajamääristä huolimatta, sillä se on liikenne-ja viestintäministeriön rahoittamaa ostoliikennettä.

Adressissa esitetään, että parempi ratkaisu rantaradan kapasiteettiongelmiin olisi palauttaa jo poistettuja junien ohituspaikkoja välille Kirkkonummi-Karjaa. Tällaisia ovat esimerkiksi Kela, Päivölä ja Tähtelä.

Tiistai-iltana adressissa oli yli 1 600 allekirjoitusta.

Nettiadressi

Pääkirjoitus: Juna on pohjaton puheenaihe

(17.1.) Y-junan muutokset täyttävät parkkipaikat

 

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä