(4) kommenttia

VR:n omat liput pois lähijunista

U-juna matkalla Luomassa Helsinkiin. VR:n omat vyöhykeliput poistuvat Kirkkonummen junista.

Kirkkonummelta Helsingin suuntaan ei voi enää ensi vuonna matkustaa VR:n vyöhykelipulla. Koko Helsingin liikenteen (HSL) alueella kelpaavat jatkossa vain HSL:n omat liput, kuten seutulippu ja lähiseutulippu. Nyt Kirkkonummelta Espooseen tai Helsinkiin matkustava voi ostaa VR:n omia vyöhykelippuja.

Lippumuutos liittyy HSL:n ja VR:n tekemään sopimukseen junien lähiliikenteestä. Ensi vuoden alusta HSL päättää kaikista lippuasioista alueellaan. HSL:ään kuuluvat pääkaupunkiseutu, Kirkkonummi, Kerava ja Sipoo.

Nyt sovittu VR:n junalippumuutos koskee Kirkkonummea ja Keravaa. Muualla HSL:n alueella eivät VR:n vyöhykeliput ole kelvanneet pitkään aikaan.

Kirkkonummelta länteen - esimerkiksi Siuntioon matkustavat saavat edelleen ostaa VR:n omia vyöhykelippuja.

HSL kalliimpi

HSL:n liput ovat VR:n lippuja kalliimpia. VR:n kertalippu Kirkkonummelta Helsinkiin maksaa 6,5 ja kuukausilippu 128 euroa. HSL:n kertalipun hinta on 7 ja kuukausilipun 138 euroa. Arvokortilla HSL:n kertalippu on tosin VR:ää halvempia, 5,6 euroa. HSL:n lippuihin sisältyy vaihto-oikeus muihin joukkoliikennevälineisiin.

HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi sanoo, että sopimuksella Kerava ja Kirkkonummi liitetään HSL:n ostamaan liikenteeseen. - Matkustajamäärän kasvu Keravalla ja Kirkkonummella ei enää nosta kohtuuttomasti kuntien kustannuksia. Nyt on myös luotu selkeät pelisäännöt HSL-alueen tulevaa laajentumista ja junaliikenteen kilpailuttamista varten, Rihtniemi kertoo muutoksen hyödyistä.

(22.10.) Bussi-ja junaliput kallistuvat

(23.10.) Uudet lähijunat tulevat K-nummelle

 

(4) kommenttia

Kommentit (4)

Aika pitkälle se on niin. HSL:n eläkeläisalennus on hyvin rajallinen, VR:llä kaikki eläkeläiset saavat alennuksen.
http://www.hsl.fi/liput-ja-hinnat/alennusliput/elakelaiset
Paavo Rantalainen
Tarkoittaako tämä että eläkeläisalennus poistuu? Ilmeisesti.
Johanna Westman
Arvolippu: En tiedä onko ihan "virallinen" muoto. Mutta siis matkakorttiin ladattu raha eli arvo, ja kun junassa valitsee vyöhykkeen, syntyy arvolippu. Tyhjä matkakortti maksaa viisi euroa.
Paavo Rantalainen
Mikä on sitten arvolippu???
Selvennystä kiitos

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx