(1) kommentti

VN: Säätiö kunnostanut Volsin kartanoa 1,8 miljoonalla eurolla

Volsin kartanon päärakennus saatiin remntoitua vuonna 2012. Sen jälkeen on korjattu piharakennuksia. Kunnostustöitä on vielä jäljellä.

Paikallinen säästöpankkisäätiö on ehostanut Kirkkonummen kunnalta ostamansa vanhan kartanon entiseen loistoonsa. Projekti on ollut säätiölle iso ponnistus.

Kyrkslätts Sparbanksstiftels osti Volsin kartanon vuonna 2008 Kirkkonummen kunnalta 45 000 eurolla. Kartano oli erittäin huonossa kunnossa ja jotakuinkin käyttökelvoton (katso sijainti kartta alla). 

Kartanon perusteelliseen kunnostukseen ja ylläpitoon perustetiin Wåhls Gård Ab.

Neljässä vuodessa projektiin on pistetty noin 1,8 miljoonaa euroa, josta 1,1 miljoonaa on lainaa, summaa Västra Nyland –lehti.

Myös piharakennuksia on kunnostettu ja entisöity. Samoin ympäröivää puistoa kunnostetaan.

Wohsin kartanoa kehitetään kulttuurikeskukseksi. Kartanolla toimii myös tilausravintola.

Kyrsklätts Sparbanksstiftelse perustettiin kun paikallisista säästöpankeista muodostettiin Aktia-pankki vuonna 1993. Säätiöstä tuli Aktian osakas. Samalla tavalla syntyi Länsi-Uudellemaalle useita vastavia säätiöitä.

Säästöpankkisäätiöt jakavat vuosittain avustuksia ja stipendejä paikallisille järjestöille ja ykistyishenkilöille. 

> Västra Nyland


(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Ja nyt kannattaakin tutustua meihin:

1. Tule Wohlsin kartanoon: 20.-25.9.2015 uusi valokuvanäytttely "Voisin olla siinä"; kuvia Porkkala-alueen evakuoinnista 19-28.9.1944. Avajaiset sunnuntaina 20.9 klo 15. Elisabeth Rehn avaa näyttelyn.

Näyttely - ja kartanoravintola - auki myös ma-pe 21.-25.9 klo 16-19. Muina aikoina myös tilauksesta. Ilmainen sisäänpääsy.

2. Sparbanksstiftelsen i Kyrkslätt/ Kirkkonummen Säästöpankkisäätiö:
Stipendien ja avustuksien hakuaika on nyt! 15.10.2015 viimeinen hakupäivä. Lue lisää: http://www.saastopankkisaatiot.fi/etusivu/kirkkonummi


Tartu tilaisuuteen!
Tervetuloa!
Wohls Gård/Näsman

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä