(0) kommenttia

Viimeinen paraati – Upinniemi on kohta Rannikkoprikaati

Meripuolustusalueen viimeinen komentaja, kommodori Markus Aarnio (oik.) ja merivoimien komentaja, kontra-amiraali Kari Takanen ottivat vastaan ohimarssin Upinniemessä.

Upinniemen varuskunnan historiassa kääntyi maanantaiaamuna yksi lehti. Suomenlahden meripuolustusalue lakkaa vuodenvaihteessa, ja tilalle syntyy Rannikkoprikaati.

Tummassa ja tuulisessa Upinniemen aamussa meripuolustusalueen komentaja kommodori Markus Aarnio tarkasti viimeisen kerran paraatijoukot. Aarnio jää reserviin kahden viikon päästä.

Puheessaan joukoille Aarnio muisteli hetkiä samalla kentällä 35 vuotta sitten. Heinäkuussa 1979 hän vannoi sotilasvalan Upinniemen varuskunnassa.

- Mieli oli silloin jännittynyt, mutta iloinen. Olin päässyt merivoimiin, jonne olin erityisesti halunnut, Aarnio muisteli.

Sen jälkeen Aarnio on ollut puolustusvoimissa kaikkiaan yhdeksässä eri tehtävässä.

Joukko-osastonsa Aarnio kertoi jättävänsä hyvillä ja haikeilla mielin. Meripuolustusalue ja tuleva Rannikkoprikaati on Aarnion mukaan hyvässä kunnossa ja pystyy hoitamaan tehtävänsä huolimatta puolustusvoimien isoista muutoksista ja säästötoimista.

Joukko-osastomuutosten jälkeen Upinniemen varuskunnan toiminta jatkuu ulkoisesti hyvin samanlaisena kuin tähänkin saakka. Henkilökunnan ja varusmiesten määrät pysyvät lähes ennallaan. Henkilökunnan lukumäärässä laskettuna Upinniemi on Suomen suurin varuskunta.

Rannikkoprikaatin komentajana ja Upinniemen varuskunnan päällikkönä aloittaa 1.1.2015 kommodori Raimo Pyysalo.

> 51-Arkisto (14.11.) Upinniemessä vältyttiin suurilta irtisanomisilta

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä