(24) kommenttia

Vesa kyllästyi naapurissa olevan kurssikeskuksen menoon ja osti sen − "Tästä tulee nyt kylälle jotain positiivista"

Evitskogissa sijaitseva entinen kurssikeskus vaihtoi omistajaa. Mittavalle kiinteistölle mietitään parhaillaan uutta käyttöä.

Evitskogissa sijaitsevalla isolla kurssikeskuksella on monivaiheinen historia, joka on aiheuttanut kylällä suuria ristiriitoja. Nyt uusi omistaja lupaa kaiken muuttuvan.

Entinen kurssikeskus pakkohuutokaupattiin runsas kuukausi sitten. Kiinteistön osti keskuksen naapurissa asuva Vesa Kallioniemi 100 000 eurolla. (Lue: Viisykkönen 28.5.)

Isot kiinteistöt ja 20 hehtaaria maata on siirtynyt tällä viikolla Kallioniemen omistukseen, kun kauppasumma on maksettu.

Keskuksessa on ollut muun muassa SPR:n vastaanottokeskus ja majoitustoimintaa lähinnä ulkomaisille työmiehille. Kiinteistön omistussuhteet ovat olleet epämääräiset, ja kiistoja on ollut muun muassa jätevesiasioista.

− Olen seurannut tätä touhua nyt 15 vuotta. Keskus on ollut koko kylää rikkova ja ristiriitoja aiheuttava paikka. Nyt haluan, että tästä muodostuu kylälle jotain positiivista, Kallioniemi vakuuttaa.

Keskuksessa on paitsi majoitustilaa ison hotellin verran eli noin 150 huonetta myös yhdet Kirkkonummen parhaimmat liikunta -ja urheilutilat, jotka ovat olleet käyttämättä.

Uudella omistajalla ei ole vielä mitään lukkoon lyötyjä suunnitelmia.

− Ideoita otetaan mielellään vastaan ja niitä on tullutkin jo, Kallioniemi kertoo.

Yksi asia on Kallioniemen mukaan varma. Palloiluhallit otetaan käyttöön ja niitä voi vuokrata. Hallit soveltuvat monenlaiseen sisäliikuntaan ja palloiluun kuin myös golfin harjoitteluun. Vapaata lyöntimatkaa löytyy noin 60 metriä.

Uimahalli ei ole ollut käytössä sitten viime vuosikymmenen, mutta senkin pitäisi olla aika lailla kunnossa.

− Jos uima-altaalle löytyy kysyntää, joka peittää kulut, sekin voidaan avata, Kallioniemi lupaa.

Urheilu -ja liikuntatilojen vuokraamista ja koordinointia hoitaa evitskogilainen Pasi Pajunen. Häneen voi ottaa yhteyttä ja kysellä tiloista.

Majoitustoiminta jatkuu Kallioniemen mukaan toistaiseksi. Tilaa on siihen tarkoitukseen runsaasti.

Myös kokoustiloja löytyy entisessä kurssikeskuksessa paljon, niissä on toiminut muutaman vuoden myös peruskoulun sivupiste.

− Kaikkea mahdollista voidaan miettiä ja ehdottaa. Pääasia on vain, että kiinteistön tuleva toiminta palvelee kylää ja kunnioittaa luontoa.

Rakennukset ovat Kallioniemen mukaan yllättävänkin hyvässä kunnossa nyt, kun niitä on päässyt tarkemmin tutkimaan. Siivottavaa on paljon, ja se työ on alkamassa.

Alun perin keskus on rakennettu toimihenkilökeskusjärjestö TVK:n kurssikeskukseksi. TVK meni konkurssiin 1990-luvulla, mutta säätiöpohjainen Aktiivi-instituutti jatkoi toimintaa vielä muutaman vuoden.

Vanhimmat rakennukset ovat valmistuneet 1970-luvun alussa ja uusimmat 1990-luvulla.

− Ne ovat aikanaan rakennettu hyvin ja isolla rahalla, toteaa uusi omistaja.

Toissa vuonna keskusta yritettiin myydä. Silloin hintapyyntö oli 2,5 miljoonaa euroa.

> Video: Entinen vastaanottokeskus myynnissä Kirkkonummella – iso palloiluhalli, 150 huonetta, uimahalli ja takana monet vaiheet (Viisykkönen 20.10.2017)

(24) kommenttia

Kommentit (24)

Sivut

Kun kunnostat ja tarvitset työvoimaa ota suomalaisia töihin !!!
Kirkkonummellakin on työttömyyttä !!!!!!
mamma
Häh, mistä ihmeestä nuo hevoset kuuluvat kyseiseen asiaan? Eikä niistäkään liene suurta haittaa maaseudun maisemissa.....vaan kuuluvat pikemminkin asiaaan:)
Natte
Direktiivit ja laki ohjaa hevosalan yrittäjää

On evitskogiin noita ratsastushalleja ja hevostiloja ihan tyhjästäkin noussut, kai siellä on direktiivit täytetty. Tuolla on kuitenkin kymmeniä hehtaareja maata opiston kylkiäisenä, kyllä sinne saa vaikka muutaman opistonkin viereen pykättyä.
alapo
Tuo rakennus on aikoinaan rakennettu majoittumis- kokous- liikunta-ja rentoutumistarkoituksiin eli toivottavaa olisi, että kunniakkaan rakennuksen historiaa jatkettaisiin alkuperäistoiminnalla.....
Staffan
Kun muutimme Evitskogiin 30v sitten niin kurssikeskuksen lisäksi oli siinä kansalaisopiston toimintaa mm. jumpparyhmiä. Sauna ja uima-allas olivat käytössä. Varmaan olisi kyläläisillä edelleen kiinnostusta vastaavanlaista toimintaa ajatellen. salibandya, tenniskursseja, kielikurssit ja taideaineet mm. maalaus saattaisivat kiinnostaa kylän asukkaita koska ei aina jaksa lähteä kirkonkylälle ajelemaan.
Jumppaaja

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx