(24) kommenttia

Vesa kyllästyi naapurissa olevan kurssikeskuksen menoon ja osti sen − "Tästä tulee nyt kylälle jotain positiivista"

Evitskogissa sijaitseva entinen kurssikeskus vaihtoi omistajaa. Mittavalle kiinteistölle mietitään parhaillaan uutta käyttöä.

Evitskogissa sijaitsevalla isolla kurssikeskuksella on monivaiheinen historia, joka on aiheuttanut kylällä suuria ristiriitoja. Nyt uusi omistaja lupaa kaiken muuttuvan.

Entinen kurssikeskus pakkohuutokaupattiin runsas kuukausi sitten. Kiinteistön osti keskuksen naapurissa asuva Vesa Kallioniemi 100 000 eurolla. (Lue: Viisykkönen 28.5.)

Isot kiinteistöt ja 20 hehtaaria maata on siirtynyt tällä viikolla Kallioniemen omistukseen, kun kauppasumma on maksettu.

Keskuksessa on ollut muun muassa SPR:n vastaanottokeskus ja majoitustoimintaa lähinnä ulkomaisille työmiehille. Kiinteistön omistussuhteet ovat olleet epämääräiset, ja kiistoja on ollut muun muassa jätevesiasioista.

− Olen seurannut tätä touhua nyt 15 vuotta. Keskus on ollut koko kylää rikkova ja ristiriitoja aiheuttava paikka. Nyt haluan, että tästä muodostuu kylälle jotain positiivista, Kallioniemi vakuuttaa.

Keskuksessa on paitsi majoitustilaa ison hotellin verran eli noin 150 huonetta myös yhdet Kirkkonummen parhaimmat liikunta -ja urheilutilat, jotka ovat olleet käyttämättä.

Uudella omistajalla ei ole vielä mitään lukkoon lyötyjä suunnitelmia.

− Ideoita otetaan mielellään vastaan ja niitä on tullutkin jo, Kallioniemi kertoo.

Yksi asia on Kallioniemen mukaan varma. Palloiluhallit otetaan käyttöön ja niitä voi vuokrata. Hallit soveltuvat monenlaiseen sisäliikuntaan ja palloiluun kuin myös golfin harjoitteluun. Vapaata lyöntimatkaa löytyy noin 60 metriä.

Uimahalli ei ole ollut käytössä sitten viime vuosikymmenen, mutta senkin pitäisi olla aika lailla kunnossa.

− Jos uima-altaalle löytyy kysyntää, joka peittää kulut, sekin voidaan avata, Kallioniemi lupaa.

Urheilu -ja liikuntatilojen vuokraamista ja koordinointia hoitaa evitskogilainen Pasi Pajunen. Häneen voi ottaa yhteyttä ja kysellä tiloista.

Majoitustoiminta jatkuu Kallioniemen mukaan toistaiseksi. Tilaa on siihen tarkoitukseen runsaasti.

Myös kokoustiloja löytyy entisessä kurssikeskuksessa paljon, niissä on toiminut muutaman vuoden myös peruskoulun sivupiste.

− Kaikkea mahdollista voidaan miettiä ja ehdottaa. Pääasia on vain, että kiinteistön tuleva toiminta palvelee kylää ja kunnioittaa luontoa.

Rakennukset ovat Kallioniemen mukaan yllättävänkin hyvässä kunnossa nyt, kun niitä on päässyt tarkemmin tutkimaan. Siivottavaa on paljon, ja se työ on alkamassa.

Alun perin keskus on rakennettu toimihenkilökeskusjärjestö TVK:n kurssikeskukseksi. TVK meni konkurssiin 1990-luvulla, mutta säätiöpohjainen Aktiivi-instituutti jatkoi toimintaa vielä muutaman vuoden.

Vanhimmat rakennukset ovat valmistuneet 1970-luvun alussa ja uusimmat 1990-luvulla.

− Ne ovat aikanaan rakennettu hyvin ja isolla rahalla, toteaa uusi omistaja.

Toissa vuonna keskusta yritettiin myydä. Silloin hintapyyntö oli 2,5 miljoonaa euroa.

> Video: Entinen vastaanottokeskus myynnissä Kirkkonummella – iso palloiluhalli, 150 huonetta, uimahalli ja takana monet vaiheet (Viisykkönen 20.10.2017)

(24) kommenttia
Kommentit (24)

Kommentit (24)

Kun kunnostat ja tarvitset työvoimaa ota suomalaisia töihin !!!
Kirkkonummellakin on työttömyyttä !!!!!!
mamma
Häh, mistä ihmeestä nuo hevoset kuuluvat kyseiseen asiaan? Eikä niistäkään liene suurta haittaa maaseudun maisemissa.....vaan kuuluvat pikemminkin asiaaan:)
Natte
Direktiivit ja laki ohjaa hevosalan yrittäjää

On evitskogiin noita ratsastushalleja ja hevostiloja ihan tyhjästäkin noussut, kai siellä on direktiivit täytetty. Tuolla on kuitenkin kymmeniä hehtaareja maata opiston kylkiäisenä, kyllä sinne saa vaikka muutaman opistonkin viereen pykättyä.
alapo
Tuo rakennus on aikoinaan rakennettu majoittumis- kokous- liikunta-ja rentoutumistarkoituksiin eli toivottavaa olisi, että kunniakkaan rakennuksen historiaa jatkettaisiin alkuperäistoiminnalla.....
Staffan
Kun muutimme Evitskogiin 30v sitten niin kurssikeskuksen lisäksi oli siinä kansalaisopiston toimintaa mm. jumpparyhmiä. Sauna ja uima-allas olivat käytössä. Varmaan olisi kyläläisillä edelleen kiinnostusta vastaavanlaista toimintaa ajatellen. salibandya, tenniskursseja, kielikurssit ja taideaineet mm. maalaus saattaisivat kiinnostaa kylän asukkaita koska ei aina jaksa lähteä kirkonkylälle ajelemaan.
Jumppaaja
Ilmeisen kannattavaa tuo majoitustoiminta. Ei kai sitä tyhjillään kannata seisottaa ja miettiä siihen tulee jos asukkaita riittää. Harmillista vain jos ei mitään muutosta tapahdu. Sama toiminta näyttää jatkuvan. Miksi kunnan pitäisi tukea omistajaa?
Kesäasukas
Awsome post and straight to the point. I don't know if this
is truly the best place to ask but do you guys
have any ideea where to get some professional
writers? Thanks in advance :)

Feel free to visit my web site ... <a href="https://sv.potenziale-entfesseln.de/potency-cat-maxatin/">Maxatin Pris recension apotek amazon recensioner resultat ebay testat biverkningar köpa</a>
Isis Minifie
Aktiivi-institut nousuun! Jos nyt miettii ihan tarkkaan niin mitkä urheiluseurat tulevat sinne metsään vuokraamaan tiloja? Eihän ne tilat ilmaisia ole vaan jokainen käyttäjä maksaa niistä. Lisäksi sinne ei kuje bussia/junaa/metroa tai spåra joten miten ne aktiiviset nuoret sinne tulee?
Kyllä luulen että uusi omistaja haluaa voittoa kun kerran osti tuollainen iso tila jossa on melkoiset kuukausimenot.
Ei anna ilmaiseksi.
ALAPO ei hevostalleja noin vaan perusteta ja varsinkin osaamattoman ja hevosammattitaidon osaamattoman on turha sellaisesta edes haaveilla. Hevosten pitäminen ei ole mitään halpaa lystiä. Lisäksi se vaatii paljon tilaa. Mitä tuolla paikalla ei hevosharrastuksen ole. Lisäksi tallin rakentaminen jo yksistään hevosille on luvanalausta hommaa. EU määrittelee sen minkälainen hevostallin pitää olla. Ja pitää olla myös tietynkokoinen tila missä tallia saa pitää. Plus ympäristöhaitat on otettava huomioon. Tarvitaan myös ratsastuskenttä ja ratsastus halli. Ideasi kuulostaa romanttisen kauniilta mutta lain puitteissa toimiva hevosalan yritystoiminta ei tuolla ole mahdollista.
Direktiivit ja laki ohjaa hevosalan yrittäjää
Varmasti moni paikallinen urheluseura haluaisi mahdollisesti myös hyödyntää nuita varsin monipuolisia tiloja ja lähialueen monimuotoista maastoa treeneissään varsinkin kun liikuntatilat kylällä ovat muutoin erittäin suppeat eli jää nähtäväksi saadaanko tuosta pytinkistä tulevaisuudessa uusi urheilun ja liikunnan tulevaisuuden keidas paikkakunnan urheilun paremmalle kehitykselle.....?
Aktiivi-institut nousuun!
Niin paljoa ei hälytysajoneuvoja näillä nurkilla näkyny,kuin vokkien aikaan.
Ei kiitos,mitään vokkeja enään.Ei ole vokkeja ikävä.
Terminator
Tuolta majoitusta hevosharrastajille, metsää olisi tehdä ratsastusretkiä, päivän päätteeksi saunaan ja pulahtamaan uima-altaaseen. Mahdollisuuksia on, jos niitä alkaa pähkäillä ja saisi vielä myytyä. Parempi evitskogilaisissa käsissä, kuin nimettömillä bulvaaneilla, jotka ei verojakaan halua maksaa.
alapo
Minäkin toivon, että yhtään vastaanottokeskusta ei enää tule. Toivon, että yhdenkään ihmisen ei tarvitse lähteä kotimaastaan vasten tahtoaan tai pakosta. Mutta jos täytyy, niin Kirkkonummelle mahtuu kyllä enkä mitenkään usko Esan puhuvan kaikkien kuntalaisten suulla. Aavarannassa ja Evitskogissa kävin useasti ja joidenkin siellä asuneiden kanssa pidän yhteyttä edelleen.
Veonen
Kyllä tänne VOK mahtuisi jatkossakin, mutta kenties vähän keskeisemmälle paikalle. Lääniä riittää, eikä tässä mitään nimbyjä olla, vai mitä?
Ikimetsä
Siinähän olisi Porkkala caravaanilla mainio mesta
SFC
Halvalla sai ostettua. Toivottavasti ostajalla on nyt myös rahaa pitää ko paikka kunnossa. Ettei käy niin että ostaa kun voi ja sitten paikka rapistuu paikalleen. Tuon paikan ylläpitäminen, tarvittavat remontit, sähkölaskut, vakuutukset yms ei ole mitään halpaa lystiä. Paikka on kuitenkin niin syrjässä että saa nähdä innostuvatko ihmiset sitten käyttämään tuota jos sinne vaikka rakennettaisiin jotain liikuntaan yms liittyvää.
Ettei nyt haukannut liian isoa palaa kakusta
Halvalla meni, mutta harva laskukoneen käytön osaava tuollaista ottaisi nimiinsä vaikka saisi parilla eurolla. Tässä tapauksessa kyseessä on naapuri joka ei halua epämääräistä toimintaa ko. laitokseen.
Esa
Soliditet hygien karavaani alueksi
Karavaanari
Pekka Peitsi Totta se on MUTTA ei tuollaista taloa saa viety läpi kuukaudessa 200 eurolla. Sähkölasku on jo sen verran kun sinun kuukausitulo joten turhan kukaan on kateelinen.
Suuri riski otti Vesa.
Pääasia tässä tietysti on se, ettei ko. rakennukseen tule enää koskaan vastaanottokeskusta ja veikkaisin kuntalaisten enemmistön toiveissa olevan, ettei Kirkkonummelle ylipäätään tule jatkossa vokkia missään muodossa.
VPS
Pekka se oli huutokaupat.com ja kukatahansa olisi saanut korottaa summaa.
Kimi
20 hetaari maata Kirkkonummella ja 150 huonetta maksoi 100 000 euroa. Voiko tämä olla totta?
Pekka Peitsi
Kyllä paikallinen omistajuus on ihan eri juttu kuin "kasvoton taustataho". Nähtäväksi jää miten kunta osallistuu käyttökelpoisten tilojen aktivointiin ja tukee paikallista omistajaa.
Anonyymi
tosi hienoa on kyllä ollut niin harmittavaa koko opiston historia nyt meni vihdoin oikeaan paikkaan nousee taas arvoonsa tämä tienoo
ikionnellinen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx