(0) kommenttia

Verot laukaisivat syvän riidan valtuustossa

SDP:n Ari Harinen tulistui valtuuston veropäätöksistä. Vasemmella puoluetoveri Amin Asikainen.
Toimittaja: 

Kirkkonummen valtuustoryhmien välille on revennyt syvä kuilu ensi vuoden veroista. Valtuusto äänesti maanantai-iltana sekä kuntaverosta että kiinteistöveroista. Kaikki veropäätökset menivät odotetusti niin kuin kunnanhallitus oli esittänyt. Veroprosentti nousee 19,5:een, ja kiinteistöverot pysyvät ennallaan. Valtuuston vasemmisto ja perussuomalaiset olisivat halunneet suurempia korotuksia.

Kunnan ensi vuoden budjetin teko on niin tulehtuneessa tilassa, että kunnanhallituksen varapuheenjohtaja SDP:n Ari Harinen ilmoitti, että demarit eivät enää osallistu budjettineuvotteluihin. Harisen ryhmä esitti kiinteistöveroihin korotuksia ja oli myös kannattamassa kunnallisveroprosentin nostamista 0,75:llä 19,75:een.

Molempien demariryhmien lisäksi esitettyä suurempaa veroprosentin korotusta ja kiinteistöverojen korotusta olivat ajamassa myös perussuomalaiset ja vasemmistoliitto. Ryhmien mielestä korotuksilla olisi saatu ensi vuonna arviolta yli 3,5 miljoonaa euroa lisätuloja verrattuna valtuuston enemmistön päättämiin ensi vuoden veroihin.

Valtuuston vero-oppositio vetosi erityisesti kunnan henkilöstön asemaan, koska esitettyä reippaammilla veronkorotuksilla kunnan ei tarvitsisi tehdä niin suuria henkilöstösäästöjä kuin nyt kaavaillaan.

Kuntaveron nostamista 19,75:een esitti valtuustossa perussuomalaisten Pekka M. Sinisalo. Valtuustossa hän kertoi, että perussuomalaiset harkitsevat myös irtautumista budjettineuvotteluista.

Sinisalo ehdotti jo kaksi viikkoa sitten kunnanhallituksessa 19,75:n veroprosenttia, mutta silloin hän ei saanut kannatusta. Maanantai-iltana valtuustossa Sinisalon ehdotuksen puolesta äänesti jo 20 valtuutettua.

Kirkkonummen ensi vuoden budjetin valmistelua kuumentavat erityisesti kunnan käymät yt-neuvottelut, joissa tavoitellaan 150 henkilötyövuoden ja kuuden miljoonan euron säätöä ensi vuodelle.

(11.11.) Kuntavero jakoi valtuustoa - nousua 0,5 prosenttia

(0) kommenttia

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx