(0) kommenttia

Veikkolan kirjasto sai Eero Aarnion esineitä

Eero Aarnion töitä voi ihastella Veikkolan kirjastossa. Kuva: Saila Jämsen

Veikkolassa asuvan sisustusarkkitehti Eero Aarnion esineitä on saatu pysyvästi elävöittämään Veikkolan kirjaston sisustusta, joka koheni erityisesti aulassa.

Pallotuolin ja monien muiden muotoilun legendaaristen esineiden luojan Eero Aarnion töiden päätyminen Veikkolan kirjastoon on sattumien summa – osin epäonnistenkin.

Kirkkonummen kulttuuritoimenjohtaja Maaret Eloranta kertoo, että hankinnan taustalla on murheellinen tarina, joka näin on saanut onnellisen lopun.

­- Kirkkonummen kunnan kulttuuritoimella ei vuoden 1990 jälkeen ole ollut määrärahoja taideteosten hankintaan. Tilanne heikkeni entisestään kesällä 2012, kun Veikkolan kirjastoon sijoitettu lasiveistos Madonna Rosa tuhoutui korjauskelvottomaksi siivoojan pestessä ikkunoita. Lasipatsas oli vuonna 1987 hankittu taiteilija Säde Salmi-Nykoppin uniikkiteos, Eloranta muistelee.

Onneksi siivousfirmalla oli asianmukainen vakuutus, josta saatiin korvauksia. Kirjastoa elävöittää nyt sisustusarkkitehti, huonekalusuunnittelija, professori h.c. Eero Aarnion design-hahmoilla ja tuotteilla. Esineet on valittu niin, että ne palvelevat kirjastotilan tarpeita ja samalla antavat koko talolle uutta ilmettä. 

Valinnalla halutaan Elorannan mukaan tuoda osaksi veikkolalaisten arkea kylässä pitkään asuneen Aarnion luomia esineitä ja samalla kunnioittaa hänen elämäntyötään kaikkia ilahduttavalla tavalla. Aarnio on ollut mukana kokonaisuuden suunnittelussa ja hankitut esineet liitetään kulttuuritoimen teoskokoelmaan.

Noin neljännes vakuutuskorvauksesta jätettiin kattamaan yhteisen kassan vajetta.

Veikkolan kirjasto


(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx