(16) kommenttia

Veikkolaa päästään rakentamaan ylöspäin − ensimmäisen kerrostalon korkeutta on välillä nostettu ja laskettu, nyt vaihteeksi nostettiin

Pientalovaltainen Veikkola on saamassa ensimmäisen kerrostalonsa. Kirkkonummen valtuusto pisti taloon yhden kerroksen lisää.

Kerrostalojen rakentaminen Veikkolaan on ollut vuosia kestopuheenaiheena. Kylän ensimmäinen kerrostalo sai viimein maanantai-iltana valtuuston siunauksen.

Päätös oli kaikkea muuta kuin yksimielinen. Harvinaisen moni valtuutettu jätti vielä jälkikäteen päätökseen eriävän mielipiteen.

Kysymys on K-kaupan tontin asemakaavamuutoksesta. Uuudessa kaavassa Kesko saa mahdollisuuden laajentaa kauppaa ja lisää autopaikkoja.

Kaupan taakse metsään on kaavassa varattu paikka kerrostalolle, johon alunperin oli suunniteltu neljä ja puoli kerrosta.

Yhdyskuntatekniikan lautakunta hyväksyi vuosi siten uuden kaavan, mutta kunnanhallitus leikkasi talosuunnitelmasta yhden kerroksen pois.

Perusteena oli eritoten se, että uusi talo ei istu Veikkolan keskustan maisemaan ja se varjostaa ympäristön taloja ja pihoja. (Viisykkönen 24.1.)

Valtuustossa maanantai-iltana Maija Lounamaa (vihr.) esitti, että alkuperäiseen suunnitelmaan palataan ja sallitaan taloon neljä ja puoli kerrosta.

Lounamaa varoitteli, että hanke vaarantuu taloudellisesti, jos kerroslukua rajataan eikä kaivattuja vanhusten asumispalveluita saada Veikkolaan.

Lounamaan esitys meni läpi äänin 28-23 eli Veikkolan ensimmäisestä kerrostalosta tulee neljä ja puoli kerroksinen.

Tosin usea valtuutettu veikkaili, että asian käsittely ei jää tähän, vaan siitä valitetaan.

Useat valtuutetut Matti Kaurilan (kok.) esimerkkiä seuraten jättivät päätökseen eriävän mielipiteen.
 

(16) kommenttia
Kommentit (16)

Kommentit (16)

Voisi päättäjät laittaa ensin lapsiperheiden asiat kuntoon esim kirkkonummen sanomissa oli puheterapiasta lukija kirjoittanut Ennen kuin ruvetaan tekemään veikkolasta kerrostalo helvettiä.Riittääkö kunnan palvelut veikkolassa ? Veikkolasta uusi masala =(
?
@Piia Aallonharja. Jos näin, niin miksi esim. PS ei kuunnellut kuntalaisia kuin Friggesby suljettiin?
Jlkv
Hyvä nimimerkki Muita murheita Veikkolassa?
Kirjoitit näin: "Ei muitakaan päätöksiä tehdä asukkaiden mukaan."
Suosittelen seuraavissa kuntavaaleissa äänestämään puoluetta ja ehdokasta, joka tekee päätöksiä kunnan asukkaiden puolesta. Isot kiitokset Veikkolan kyläyhdistykselle, joka on aktiivisesti kerännyt Veikkolan asukkaiden toiveita Veikkolan kehittämisestä. Teidän kuntalaisten puolesta valtuustossa ollaan asioita päättämässä.
Piia Aallonharja, PS
Minun mielestä tuo kerrostalo voisi tulla sillä ehdolla että siihen tulisi nuorille suunnattuja asuntoja joissa olisi opiskelijan budjettiin sopiva kuukausi vuokra.
Veikkolalainen
Mielenkiintoista kuinka kerrostalojen puolustajat eivät halua esiintyä omilla nimillään. Jos niin kerrostaloja kaipaa voi yhtä mainiosti muuttaa asumaan sinne missä niitä on. En ymmärrä mitä lisäarvoa Veikkola kerrostaloista saa, siksi olen niitä vastaan.
Jarmo Uimonen
Ei kerrostaloja Veikkolaan. Miksi joka paikkaan pitää väkisin saada samat ongelmat?
Veikkonen
Onko kukaan Veikkolasta jotka näin puolustavat tätä kerrostalohanketta? Veikkolalaiset eivät halua eivätkä kaipaa kerrostaloja. Toivottavasti valtuutetut sen ymmärtävät ja ovat veikkolalaisten puolella asiassa koska ovat äänensä saaneet veikkolalaisilta.
Mia
Matalia kerrostaloja ei kannata rakentaa. Halutaan tai ei, niin joskus pitää myös ottaa vastuuta asioita. Korkeampi talo on kustannus tehokas. Ei voi asua keskusta alueella ja vastustaa kerrostaloja. Maalla on tilaa. Ja asiat muuttuu, niin myös Veikkola.
2017
Oikesti tänne tarvitaan kanssa nuorille vuokra kerostaloja ja osaketaloja 4-5 kapaleta...Mahtu hyvin pellolle...Ja viellä tänne pitäisi rakenta laadukampia rinne rivitaloja...
Prof
Hyvä Piia Aallonharja PS,

Perustelusi ei ole pätevä. Ei muitakaan päätöksiä tehdä asukkaiden mukaan. Onko veikkolalaisten ainoa murhe 1 (!!!!) kerros lisää kerrostaloon? 1 kerros, joka tuo 2-4 asuntoa lisää Veikkolan vanhuksille. 1 kerros jossa 2-4 vanhusta saa kodin palvelutalossa? Se joka valittaa, vaarantaa näiden vanhusten mahdollisuuden palveluasumiseen omalla kotikylällä. Miettikääpä sitä. Onko Veikkola "joku" 1 (!!!) kerroksesta kiinni ja eikö mitään muuta ongelmaa löydy? Mikä veikkolassa menee pilalle? Veikkola-poliitikotko haluavat viivästyttää tätä hanketta omilta kyläläisiltään? Ei valtuusto tehnyt mitään väärää. Demokratia järkeisti päätöstä. Mistä veikkolalaiset voi valittaa? Hyvä näin.
Muita murheita Veikkolassa?
Ulf ja muut,
Tämä yksi kerros korkeutta lisää on merkittävä asia veikkolalaisille ja asia tulee viivästymään, jos veikkolalaiset päättävät valittaa asiasta. Valtuuston päättäjien olisi kannattanut tehdä päätös asukkaiden toivomusten mukaisesti, eikä altistaa projektia viivästykselle päättämällä päinvastoin.
Piia Aallonharja, PS
Hanketta ei pidä viivyttää. Veikkolalaiset tarvitsee kerrostaloja. Enemmän kuin yhden. Hyvä päätös. Lisää näitä. Ikäihmiset tarttee palveluja ja päästä pois omakotitaloista.
Hyvä vastaus Ulf.
Hyvä päätös
Onnko nyt tämä kerros niin merkittävä asia Matti ? että kannattaa viivästyttää hankkeen käynnistymistä valituksella ? Tärkeintä mielestäni on että saadaan talo rakennettua ja asuntoja ikäihmisille ja suunnitellut palvelut Veikkolalaisille.
Ulf Kjerin rkp
Päätöntä touhua. Kerrostalot kuuluvat asemien yhteyteen hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrelle ja yllätys kun vihreät haluavat tuhota idylliset kyläkeskukset.
Lammi Järvinen
Valtuusto antoi kyytiä lähidemokratialle ja veikkolalaisten kaavasta tehdyille muistutuksille. Nyt nousee käytännössä viisikerroksinen kerrostalo matalien kaksi- ja yksikerroksisten talojen viereen.
Hyvä Strand
Upea juttu. Ei Veikkola voi olla vain omakotitaloaluetta. tämä päätös parantaa taajamaa. Hyvä valtuusto
Tero

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä