(4) kommenttia

Vanha kunnantalo taas käyttöön

Vanha kunnantalo on tyhjillään, mutta se saatetaan kunnostaa taas kunnan käyttöön.
Toimittaja: 

Kirkkonummen vanha kunnantalo Heikkilässä saattaa palautua kunnan omaan käyttöön. Kunta yritti myydä kiinteistöä, mutta sopivaa ostajaa ei ole löytynyt. Talo on ollut tyhjillään sen jälkeen kun uusi kunnanvirasto valmistui. Kunnanhallitus päätti maanantaina selvittää talon kunnostusta kunnan tarpeisiin.

Kirkkonummen kunnan perusturvan virastoilla on ollut talven mittaan tarpeita uusista tiloista, vaikka uusi kunnantalo valmistui vasta runsas vuosi sitten. Tilantarve johtuu osaksi perusturvan vuokraamien tilojen sisäilmaongelmista Kirkkotallintie 1:ssä.

Perusturva on selvittänyt vuokratiloja Kirkkonummen keskustassa. Sopivia tiloja on löytynyt Swegonin toimistotalon alakerrasta tai entisen työvoimatoimiston talosta. Kunta selvittää kuitenkin nyt ensisijaisesti vanhan kunnantalon kunnostamista perusturvalle.

Kunta on luvannut järjestää tiloja lisäksi kunnan talous-ja palkkahallinnolle, joka on päätetty ulkoistaa. Kirkkonummen valtuusto päätti ulkoistuksesta viime kokouksessaan Kunnan Taitoa -nimiseen yhtiöön. Päätöksen myötä Kirkkonummelle syntyy 12 henkilöä työllistävä kaksikielinen Taitoan toimipiste lokakuusta lähtien.

Kunnan Taitoa -yhtiö on kuntien omistama, ja se tarjoaa palveluitaan kunnille ja vastaaville organisaatioille. Kirkkonummen toimipiste on ainut kaksikielinen Taitoan yksikkö. Yritys pitää mahdollisena, että yksikkö pystyy myymään palveluitaan laajasti kaksikielisille kunnille ja siten lisäämään henkilökuntaansa Kirkkonummella.

Heikkilässä sijiatseva vanha kunnantalo on jo lähes sata vuotta vanha. Alunperin se on rakennettu sairaalaksi. Kunnan johto oli sijoitettuna taloon vuosikymmeniksi kunnes uusi kunnantalo valmistui. Talossa on tilaa 1.100 neliötä. Rakennus on varsin huonossa kunnossa. Viimeksi sitä on remontoitu vuonna 1997.

Kirkkonummi ulkoisti palkkahallinnon

 

 

 

(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Nyt vanha kunnantalo voidaan ottaa uudelleen käyttöön, uutta ei voi näiden kosteus- ja homeongelmien vuoksi käyttää.
G. Aarnio
Uudessa kunnantalossa käydessäni, ihmettelin kunnan työntekijöiden ja kansalistenkin epäarvoisuutta: esim. palkkatoimistossa istui 2-3 henkilöä saman kokoisessa huoneessa, jossa yli 20 oppilaan luokka opettajineen opiskelee...
koulujen puolesta
Avokonttoriin siirryttäessä olisi syytä korostaa, että lenssussa ei tulla töihin! Ärsyttää ihmiset, jotka kuvittelevat olevansa korvaamattomia ja tulevat töihin sairaana levittämään tautia. Tulee kalliiksi työnantajalle sellainenkin.
Mie
Kunnalla ja valtiolla voidaan kyllä vielä tehostaa nykyistenkin tilojen käyttöä.

Vertailun vuoksi yksityisellä puolella ollan jo henkilöstöä sijoitettu paljon tiivimmin kuin mihin kunnat ja valtio ovat vielä tehneet. Ei, en tarkoita että kaikkien pitää istua avokonttoreissa (itse en niistä kauhiasti tykkää), mutta ei jokainen työntekijäkään tarvitse omaa isoa työhuonettakaan. (Toki yksityisyys taattava työtehtävien mukaan) Helposti nykyiseen isoon työhuoneeseen saa 2 henkilökin istumaan. (sillä mm. tarvittavan paperin määrä on vähentynyt tietotekniikan kehittymisen myötä.)

Itsekkin julkisen sektorin työntekijänä olen parhaillaan tilanteessa jossa toimintamme tilatarpeita mietitään uudestaan ja pyritään merkittäviinkin tilasäästöihin tulevina vuosina. Ja pyrkimyksenä on pitää nykyinen taso ellei parantaakkin.

Joten samalla (tai mielummin ennen) kun mietitään uusia tiloja on myös hyvä miettiä olemassa olevien tilojen tehokkaampaa käyttöä.
Jerri Kämpe-Hellenius

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä