(4) kommenttia

Valtuusto: Kirjasto pois hankelistalta

Yhdeksäs tunti valtuuston kokousta menossa. Tauolla meno alkaa olla rentoa.

Pääkirjaston saneeraus ja laajennus ei ole Kirkkonummen tulevien vuosien hankelistalla. Valtuusto päätti myöhään torstai-iltana pyyhkiä ensi vuodelle ehdolla olleen kirjaston suunnittelurahan pois. Päätös syntyi äänin 27-24. 

Kirjastorahojen poistamista esitti kokoomusryhmän puheenjohtaja Erkki Majanen, vaikka ryhmässä oli määrärahan kannattajia. 

Ensi vuodelle oli ehdolla kirjastolle 55.000 euron määräraha. Itse investointi oli tarkoitus tehdä joskus vuoden 2015 jälkeen. Kirjastolle on ollut luvassa myös valtionapua.

Kirjastohankkeen on arvioitu maksavan kuudesta miljoonasta eurosta ylöspäin.

Lue tästä kaikki budjettijutut

Kirjasto ei ollut alun perin kunnanjohtajan talousarvioehdotuksessa, mutta kunnahallitus lisäsi se hankkeisiin. Päätös syntyi kunnanhallituksessa äänin 4-4 puheenjohtaja Raija Vahasalon äänen ratkaistessa. Viisi äänesti kunnanhallituksessa tyhjää.

Sjökulla läpi yksimielisesti

Vaikka valtuusto käsitteli budjettia noin seitsemän tuntia ja äänesti kokouksen lopussa lukuisia kertoja, talousarvioon tuli hyvin vähän muutoksia. 

Paljon puhuttu ja kiistelty Sjökullan ruotsinkielinen oppimiskeskus meni valtuustossa lopulta yksimielisesti läpi. Ennakkoarvailuista huolimatta kukaan ei esittänyt hankkeesta luopumista tai sen siirtämistä.

Sjökulla on ensi vuoden suurin investointi. Laajennettu koulu ja uusi päiväkoti pitäisi olla valmis syksyksi 2015.  

Myös toinen ruotsinkielinen kyläkouluasia oli äänestyksessä. Kokoomuksen Erkki Majanen esitti, että Friggesbyn kolun lopettamista valmisteltaisiin 1.8.2014 alkaen. Majasen esitys kaatui äänin 23-25, joten koulu voi jatkaa toimintaansa. Asia oli esillä viimeksi vuosi sitten. 

Friggesbyssä on nyt runsaat 20 oppilasta ja yksi opettaja.

Kotihoidontukea karsitaan

Lasten kotihoidontukeen tulee leikkaus 1.3. lähtien. Alle kolmivuotiaiden tuki säilyy 165 eurossa kuukaudessa, mutta yli kolmivuotiaiden tuki laskee 60 euroon kuussa. Keskustan valtuustoryhmä esitti, että yli kolmivuotiaiden tuki pidettäisiin ennallaan eli 111 eurossa, mutta esitys kaatui äänin 36-15.

Alkuperäisessä budjettiehdotuksessa oli yli kolmivuotiaiden tuki otettu kokonaan pois, mutta kunnahallitus päätyi 60 euron tukeen.

Kunnan käymiin yt-neuvotteluihin liittyen valtuusto teki budjettiin yhden pienen muutoksen. Sosiaalihullosta oli tarkoitus lopettaa neljä vakanssia, mutta valtuusto päätyi äänestyksen jälkeen kolmen vakanssin leikkaukseen. Asia ratkesi äänin 36-15. Yksi säilytettävä vakanssi on lastensuojelun sosiaalityöntekijän.

Mitenkään muuten valtuusto ei puuttunut yt-neuvottelujen lopputulokseen. Irtisanomisista ja lomautuksista päättää kunnanhallitus tammikuussa.

Kokouksen lopuksi SDP:n ja keskustan valtuustoryhmät sekä vasemmistoliiton valtuutettu jättivät budjettipäätöksiin eriävän mielipiteen, koska pitivät hyväksyttä talousarviota epärealistisena. Keskusta syytti talousarviota laittomaksi alibudjetoinniksi.  

Valtuusto: Kirjasto ja Sjökulla kuumat asiat

(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Terveyskeskuksen kiinteistö on todellakin se asia, mikä olisi pitänyt hoitaa jo vuosia sitten.
Kuinkahan käy palvelutalon toiminnalle tulevana vuotena ja jatkossa?
Mistä rahat taiotaan ? Vai mennäänkö samaan tyyliin kuin on tähänkin saakka menty?
Avoimmutta poiltiikkaan ja toimintaan on peräänkuulutettava !!!!!
Salailulla ja muulla päivänvaloa kestämättömällä toiminnalla ei kaikesta huolimatta pitkälle mennä.
Kaikki tulee tietoon aikanaan :(
Uusi Vuosi tulee !
Kiitokset kokoomukselle kunnan asoiden alas ajamisesta. Ääänestäkää näitä päättäjiä jaktkossakin, niin sitten meillä ei ole enää julkisiapalveluja
Tero Strand
Eli uuden asunnon etsimiseen kauas tästä kunnasta ja keskittyminen uuden työpaikan löytämiseen.
Hyvää joulua vaan teillekin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kai se hapantunut terveyskeskuskin jossain vaiheessa muuttuu parempaan kiinteistöön???
Nykyinen kiinteistö on kaikille siellä oleville / työskenteleville terveysvaara.
Pikaista toimintaa asian suhteen toivotaan. Ja avointa tiedottamista myös.
Terveyskeskus

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä