(0) kommenttia

Valtuusto: Budjettikokous jää aivan joulun alle

Valtuuston puheenjohtajalla Ulf Kjerinillä ja hallituksen puheenjohtajalla Raija Vahasalolla on sovittelemista kokouspäivissä, jotta ensi vuoden talousarvio saadaan päätettyä ennen jouluaattoa.
Toimittaja: 

Kirkkonummen päättäjiltä uhkaavat kalentereista loppua päivät ennen kuin ensi vuoden talousarvio on saatu päätettyä. Kunta käy budjetin valmistelun rinnalla yt-neuvotteluja, jotka omalta osaltaan venyttävät päätöksentekoa lähelle joulunpyhiä. Kirkkonummi päättää ensi vuoden talousarviosta Suomen kunnista aivan viimeisten joukossa ellei viimeisenä.

Valtuuston budjettikokous oli päätetty pitää maanantaina 16. joulukuuta. Kunnansihteeri Ulla Gahmberg sanoo, ettei valtuustoa ehditä pitää vielä silloin. Päivämäärä ei ole vielä lyöty lukkoon. Jos kokous aiotaan pitää ennen joulua, mahdollisia kokouspäivämääriä ei ole montaa, sillä useimmat lähtevät joulunviettoon perjantaina 20.12.

Tiukaksi aikataulun tekee se, että yt-neuvottelut on sovittu jatkuvaksi 9.12. saakka. Kunnanhallitus ei voi käsitellä ensi vuoden talousarviota ennen yt-neuvottelujen päättymistä, joten kunnanhallitus kokoontuu budjettikokoukseen poikkeuksellisesti tiistaina eli 10.12. Siksi valtuuston kokousta ei pidetä seuraavana maanantaina, vaan sitä lykätään ainakin yhdellä päivällä.

Mielenkiintoiseksi kuvion tekee se, että kunnanhallituksen esityslista julkaistaan yleensä neljä päivää ennen kokousta. Tällä kertaa kunnanjohtajan budjettiesitys, joka sisältää ensi vuoden säästötoimia, tulisi julki ennen yt-neuvottelujen päättymistä.

Kunnanjohtaja Tarmo Aarnio totesi viime valtuustossa, että juridisesti hän voi julkistaa oman budjettiesityksensä ennen yt-neuvottelujen loppumista.

Viime vuonnakin Kirkkonummen budjetista päättäminen venyi pitkälle joulukuulle. Valtuuston kokous oli 15.12. Toissa vuonna budjetti saatiin päätetyksi jo marraskuussa 14. päivänä. Silloin pystyttiin myös seuraavan vuoden veroista päättämään samassa kokouksessa budjetin kanssa, mihin useat kunnat pyrkivät aikatauluissaan.

Verot pitää ilmoittaa verohallinnolle aina marraskuun puolenvälin tienoilla, tänä vuonna 18.11. mennessä.    

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä