(0) kommenttia

Valat vannottiin paahtavassa auringossa

Vannon

Suomenlahden meripuolustusalueen alokkaat saivat ylennyksen tänään Upinniemessä paahtavassa, lähes helteisessä säässä. Juhlallisen valan tai vakuutuksen antoi 850 alokasta. Vannomisen jälkeen heistä tuli matruuseja tai tykkimiehiä. Paikalla oli muutama tuhat ystävää ja omaista.

Sotilasvalan esilukijana toimi tällä kertaa kunnanhallituksen puheenjohtaja Raija Vahasalo.

Sää suosi valatilaisuutta, aurinkoa ja lämmintä riitti joillekin liiankin kanssa. Kentällä seisovia varusmiehiä kuumuus koetteli erityisesti ja pyörtymisiä tai heikotusta esiintyi jonkin verran.

Tämän vuoden toisen saapumiserän alokkaat vannovat valansa elokuun aikana. Alokkaita on yhteensä 12.000. Valatilaisuuksia järjestetään 25 eri puolilla Suomea.

Valan vannoneet varusmiehet ovat tulleet palvelukseen viime kuussa. Tiedottaja Sari Salmi kertoo, että tällä kertaa palveluksen keskeyttäneitä on ollut selvästi vähemmän kuin yleensä viime vuosina. Nyt palveluksen on keskeyttänyt alle 10 prosenttia alokkaista, lopettamisprosentti on pitkään ollut 10-15 prosentin välillä. Tilanne on sama koko maassa.

- Alentuneisiin keskeyttämisprosentteihin on etupäässä päästy muuttamalla kutsuntoja. Niissä otetaan huomioon paremmin tulevien varusmiesten terveydentilannetta ja palvelukelpoisuutta, Salmi sanoo.

Valatilaisuus sujui hyvin perinteiseen tapaan. Valapuheen piti kommodori Markus Aarnio. Sotilaspastori Henri Kivijärvi puhui, ja Kaartin soittokunta tahditti tilaisuutta samoin kuin ohimarssia. Paraatijoukkoa komensi Suomenlinnan rannikkorykmentin komentaja Marko Laaksonen.

Upinniemessä viettettiin samalla 1. ja 2. komppanien varusmiesten omaisten päivää. Omaiset pääsivät kasarmeihin jo klo 7:stä lähtien.

 

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx