(1) kommentti

Vain viiden bensa-aseman kunta

Kirkkonummen Neste 51:n varrella on yhtiön mukaan yksi Suomen vilkkaimmista.

Rakentaminen ja kaavoitus ovat vieneet Kirkkonummelta useita bensa-asemia, joita on jäljellä enää viisi. Yksi niistä on Suomen vilkkaimpia.

Viisi polttoaineen jakeluasemaa on Kirkkonummen kokoisessa vahvasti autoistuneessa kunnassa vähän. Läpiajoliikenne on Kirkkonummella myös vilkasta, kunnan halki johtaa kaksi valtaväylää.

Viimeksi bensa-asemia jouduttiin lakkauttamaan kaksi kappaletta, kun ne jäivät moottoritien alle. Pidemmän aikaa taaksepäin muistellessa keskustassa jäi vanha huoltoasema kaavoituksen jalkoihin, ja näin kävi myös Veikkolan keskustassa.

Viisi asemaa Kirkkonummella on huoltoasemaketjujenkin mielestä aika niukkaa. Aluepäällikkö Jussi Vanjoki St1-yhtiöstä muistuttaa kuitenkin, että Helsingin seudulla bensa-asemia kyllä löytyy ja ihan tarpeeksikin.

- Rakentaminen ja uudet liikenneväylät ovat kieltämättä tehneet sen, että asemat eivät ole välttämättä juuri liikenteellisesti parhaimmissa paikoissa. Autoilija ei mielellään tee juuri minkäänlaista lenkkiä bensan ostoa varten, Vanjoki pohtii.

Vanjoen mielestä uusien huoltoasemien perustaminen on aivan liian vaikeaa lähinnä ympäristöehtojen takia.  Nykytekniikalla pystytään Vanjoen mukaan aukottomasti takaamaan, että asemilta ei valu mitään ympäristöön, joten ehtoja voisi lieventääkin.

St1:llä on kaksi automaattiasemaa Kirkkonummella, toinen Masalassa ja toinen Veikkolassa. Lisäksi Espoon puolella oleva Mankin Neste muuttui hiljakkoin St1:ksi.

Nesteellä jonoa

Bensa-asemien niukkuus näkyy erityisesti 51:n ja Upinniementien risteyksessä olevan Nesteen kylmän aseman automäärissä. Vilkkaimpina aikoina Nesteelle on usean auton jono. Pumppuja on asemalla neljät.

Myyntijohtaja Petteri Kämpjärvi sanoo, että silmämääräinen käsitys aseman vilkkaudesta on totta. – Asema on Nesteen asemista yksi Suomen vilkkaimmista, Kämpjärvi myöntää.

Nesteellä ei ole tällä hetkellä bensa-asemasuunnitelmia Espoosta länteen päin. Keskustan kylmän aseman lisäksi Nesteellä on yrittäjävetoinen huoltoasema Veikkolassa.

S-ryhmällä ei bensanmyyntiä

Kirkkonummen keskustan Teboil jäi viime vuoden lopulla pois Varuboden-Oslan liiketoiminnasta. Asema jatkaa Teboilin väreissä yrittäjän voimin. Muutoksen seurauksena Kirkkonummella ei ole tätä nykyä mitään paikkaa, josta polttoaineostoksista saisi s-bonusta.

S-ryhmällä on Kirkkonummella kaksikin huoltoasemahanketta, jotka odottavat kaavojen valmistumista. Varuboden-Osla haluaisi Prisman viereen bensamyyntiä. Toinen suurempi hanke on Inkilänportissa Kehä III:n länsipäässä, jossa VBO:lla on aikeissa jossain vaiheessa rakentaa iso ABC-liikenneasema. Se tulisi 51:n eteläpuolelle.

Myös Jorvaksessa on kaavassa varattu paikka bensa-asemalle. Valtuusto hyväksyi hiljakkoin alueen osa-yleiskaavan. Jorvaksen kärkihanke on Outlet-kylä, jota Lemminkäinen Oy suunnittelee.

Veikkolassa on aloitettu niin sanonut Veikkolan portin kaavoitustyö. Alue on Veikkolan liittymän ja Turunväylän risteyksessä. Alue olisi bensa-asemalle todennäköisesti erittäin haluttu paikka.

(15.2.) Huoltoasemalla on yhä tulevaisuutta

     


(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Mankin neste takaisin! tai edes sen laadukas aamiainen.
Yrjö Vaahtera

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä