(3) kommenttia

Vähäosaisten lasten pukinkontti vielä tyhjä – keräys alkaa K-nummella

Perinteinen Joulupuu-keräys pyörähtää jälleen käyntiin Kirkkonummella. Lapsille kerätään joululahjoja, jotka Kirkkonummen kunnan sosiaalipalvelut jakaa paikallisesti eteenpäin.

Valtakunnanlaajuisen keräyksen järjestää Nuorkauppamarit, ja paikallisesti Kirkkonummella käytännön järjestelyt hoitaa Danske Bank. Keräysaika on 1.-8.12.

Keräyksen tarkoituksena on antaa lapsille uusi, ostettu tai itse tehty lahja, ei siis kierrätystavaraa. Lahja voi olla pieni tai suuri, edullinen tai kallis - kaikki lahjat otetaan keräykseen ilolla vastaan. 

Lahjoja kerätään kolmessa kohteessa: Danske Bankin konttorissa, Art Cafe Babylonissa ja Optikko Silmänilossa.

Sosiaalityöntekijät varmistavat, että ilo menee perille

Joulupuu-projekti rantautui Keski-Euroopasta Suomeen, ja täällä sitä on toteutettu jo yli 15 vuotta. Kirkkonummella Joulupuu-keräys toteutettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2008.

Joulupuu-keräyksessä lahjat kohdistetaan lapsen iän ja sukupuolen mukaan. Lahjoittajat kiinnittävät paketteihin helposti irrotettavan kortin, josta käy ilmi, mitä paketti sisältää, ja kenelle lahja sopii. Näin huolehditaan, että lahja kohdistuu saajalle, joka varmasti ilahtuu paketista.

Sosiaalityöntekijät vaihtavat tilalle lapsen nimellä varustetun pakettikortin lahjoja jakaessaan. Tällä tavoin varmistetaan, että lahjat menevät oikeisiin osoitteisiin sekä turvataan sosiaalitoimen asiakasperheiden oikeus yksityisyyteen.

Kirkkonummen kunnan sosiaalityön päällikkö Sirkku Pekkarinen-Keto kertoo, että paketit jaetaan lastensuojelun ja aikuissosiaalityön asiakasperheille. Kunnallisen tuen piirissä on tänä vuonna noin 1 400 kotitaloutta.

Lahjoja otetaan vastaan:

Danske Bank, Kirkkotallintie 2, avoinna arkisin 10.00-16.30

Art Cafe Babylon Kirkkonummen kauppakeskus Kirsikassa, Saloviuksentie 3

Avoinna ma-pe 9-20,la 10-16, su suljettu (itsenäisyyspäivänä 6.12. suljettu)

Optikko Silmänilo Prismassa, Munkinmäentie 29

Avoinna arkisin klo 10-18 ja lauantaisin klo 10-15 ( itsenäisyyspäivänä  6.12. suljettu)

Lisätietoja: Ghita Leikkilä  050 426 4401 tai ghita.leikkila(a)danskebank.fi

Joulupuu-keräys facebookissa

(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

"Joulupuu-keräyksessä lahjat kohdistetaan lapsen iän ja sukupuolen mukaan." Eli tytöille nukkea ja vaaleanpunaista hörhelöä sekä tarvikkeita kotileikkeihin. Pojille autoja, lentsikoita ja parkkitaloja. Sinänsä hieno idea, mutta miksi meidän pitää edelleen kohdistaa kaikki sukupuolen mukaan?
Äiti Kirkkonummelta
Mukana ollaan useammalla paketilla, toiveena olisi ollut pakentointi palvelu esim.. urheiluseura tai pari opiskelijaa.Paketoinnin olisi voinut järjestää vaikka kauppakeskukseen
asiakas toisi itse paperin ja teipin, maksu pakettia kohden vaikka 2 €
Hyvää joulun odotusta, hyvän asian puolesta.
Joulupukki
Kuinka monen perheen joulubudjetista irtoaa yksi ylimääräinen joululaja tuntemattomalle lapselle? Jos vaan on tahtoa, niin varmasti aika monesta! Hieno asia, kiitos kaikille osallistujille!
Tonttu

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä