(3) kommenttia

Uusille ikäryhmille on avattu aikoja – rokottaminen painottuu nyt kolmansiin annoksiin

Koronarokotteet annetaan Kirkkonummella pääosin kunnantalon naapurissa olevissa entisissä liiketiloissa. Myös Veikkolassa on rokotuspiste.

Koronarokotteiden kolmansin annosten jakaminen etenee vanhemmista nuorempiin ikäryhmiin. Kirkkonummella voivat varata aikoja nyt vähintään 55 vuotta täyttäneet.

Tällä hetkellä seuraavat vapaat rokotusajat ovat tammikuulle. Rokotusaikoja lisätään niin paljon kuin mahdollista, Kirkkonummen kunta tiedottaa.

Toistaiseksi ajanvarausjärjestelmä koronarokotusaika.fi tarjoaa aikoja vähintään viiden kuukauden rokotusvälillä eli edellisestä rokotuksesta on pitänyt kulua kyseinen aika.

Kirkkonummella on päästy noin kuukaudessa hyvään vauhtiin kolmansien annosten rokottamisessa.

Niitä on rokotettu tähän mennessä vajaat 4 000 annosta, joista suurin osa on annettu 80 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille.

Heistä Kirkkonummella on rokotettu kolmannella annoksella yli 65 prosenttia.

Kaikista yli 12-vuotiaista on Kirkkonummella saanut kolmannen annoksen noin 11 prosenttia väestöstä. Koko maassa vastaava luku on noin 16 prosenttia.

Kirkkonummella on rokotettu 12 vuotta täyttäneestä väestöstä kahdella annoksella 85,2 prosenttia. (koko maa 83,3)

Kahden annoksen rokotekattavuus on Kirkkonummella kaikilla yli 40-vuotiailla selvästi yli 80 prosenttia ja vanhimmissa ikäryhmissä yli 90. Muissa ikäryhmissä ei 80 prosentin kattavuutta ole vielä saavutettu.

> Kirkkonummen kunnan koronasivut

 

(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

Olen varannut 65 vuotiaana ajan kolmanteen rokotuksen marraskuussa ja sain ajan vasta tammikuun 19. päivä (6 kk toisen jälkeen). Mielestäni tämä ei ole ihan oikein eikä ilmeisesti softa toimi, että ajanvaraus voisi päivittää/ehdottaa varausajat uusien ohjeiden mukaisesti.
Ilmari Hautamäki
Hyvä että Viisykkönen antaa tietoa tästä. Toivottavasti jatkossakin, että vuoroon tulevat ikäluokat muistavat varata ajan heti kun se on mahdollista.
Kiitos tiedosta
Hyvä juttu :)
Homma toimii..

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä