(13) kommenttia

Uusia pysäköintimerkkejä on pystytetty – koko päiväksi ei autoa saa jättää, kunnan parkkipirkkoja kaavaillaan jossakin vaiheessa

Kirkkonumen kirjaston takana olevalle parkkipaikalle on ilmestynyt uudet pysäköintimerkit.

Kirkkonummen keskustaan ja muihin taajamiin pystytetään parhaillaan uusia pysäköintimerkkejä, joissa on aikarajoja. Keskustassa pitkäaikainen pysäköinti halutaan ohjata parkkitaloihin.

Näkyvin muutos on tapahtunut pääkirjaston takana kunnan pysäköintialueella, jossa ei ennen ole ollut rajoitusta.

Nyt pysäköityyn autoon pitää laittaa parkkikiekko, ja enimmäisaika pysäköintiin on neljä tuntia.

Pysäköintimerkkien pystyttäminen perustuu viime vuotiseen kunnan päätökseen, jolla kunnallisten pysäköintipaikkojen aikarajat ja määräykset haluttiin yhtenäistää.

Kirkkonummen kunnalla on runsaat 2 000 parkkipaikkaa, joista valtaosa on keskustaajamassa.

Veikkolassa on parisataa paikkaa ja Masalassa muuta kymmenen.

Pysäköintirajoituksilla halutaan varata parkkipaikkoja asiointiin alueen kaupoissa ja palveluissa.

Pidempiaikainen pysäköinti – kuten koko päivän ajaksi – halutaan keskustassa ohjata pysäköintitaloihin, joissa ei ole aikarajoitusta.

Keskustassa aseman vieressä sijaitsevassa parkkitalossa on vapaasti käytössä vajaat 400 paikkaa ja Kirkkotallintien pysäköintitalossa on kunnan hallussa 130 paikkaa.

Parkkitalot eivät ole koskaan täynnä – lukuun ottamatta ehkä päiviä, jolloin keskustassa on joku suuri yleisötapahtuma.

Pysäköinnin valvonta on Kirkkonummella vain poliisin tehtävänä. Kunnan omaa pysäköinninvalvontaa ei ole.

Kirkkonummella pysäköintivirhemaksu on 25 euroa. (Lue: Viisykkönen 24.1.)

Kirkkonummella on puhuttu pitkään myös kunnallisen pysäköinninvalvonnan järjestämisestä. (Viisykkönen 20.6.2016)

Sen sijaan maksullisen pysäköinnin aloittamista ei ole edes harkittu.

Tällä hetkellä kunnan pysäköinninvalvonta ei ole vt. yhdyskuntatekniikan johtajan Anna-Kaisa Kauppisen mukaan ajankohtainen eikä esitystä siitä ole tulossa.

− Nyt kun liikekeskustan uutta asemakaava ryhdytään tekemään, asia nousee varmasti esille, Kauppinen sanoo.

Kirkkonummen keskustassa huomattava osa parkkipaikoista on Kauppakeskus Kirsikan ja Ostarin sekä Prisman hallinnassa.

Ostarin parkkipaikalla on aikarajoitus, ja sitä valvoo yksityinen pysäköintivalvontafirma. 
 

(13) kommenttia

Kommentit (13)

Sivut

Nummelle on ihan turhaa laitella noita kiekkopysäköintipaikkoja,kun niitä ei sitten kukaan valvo,samoin aluepysäköintikielto,Keskustan alueella päivittäin kymmeniä väärinpysäköijiä,ilman pelkoa sakoista.Ervastintien hiekkakenttä täynnä autoja,vaikka viereisestä parkkitalossa ilmaiset paikat varattuna.mutta KUN EI JAKSA KÄVELLÄ.
SEURAAJA
Kirkkonummen poliisiin on rekrytoitu kirjoitustaitoinen poliisi , koska pysäköintivirhemaksuja on kirjoiteltu. Onkohan merkkejä saanut jostakin halvalla, kun niitä on ihan kummallisiinkin paikkoihin ripoteltu?
Käyttämätöntä rahaa
Kirkkonummen hautausmaa (se mikä ei ole tuossa kirkon alueella), sillä on kaksi omaa parkki paikkaa ja kummasssakin selkeästi sanotaan että vain hautausmaalla vieraileville.
Noh, mahtaa asuntoauton mitä säilytetään siellä takimmaisella hautausmaan parkkipaikalla ympäri vuodet, olla luki häiriö tai jokin muu vika kun ei ymmärrä että ei hän aikuisten oikeasti voi sitä asuntoautoaan siellä ilmaiseksi säilyttää vuodesta toiseen.

Ja keskustan pitserian omistaja ei myöskään ymmärrä sitä että kultasepän liikkeen edessä oleva jalkakäytävä ei ole ilmainen parkki paikka. Ja siinä seisoo todella monta autoa aamusta iltaan, joka päivä! On firman autot, kavereiden autot ja sukulaisten autot. ja poliisi ei koskaan käy heitä siitä sakottamassa. Sillä jos kävisi, niitä autoja ei siinä myöskään enään silloin päivttäin näkyisi.
Ja silloin kun kadun varressa on tyhjiä parkkipaikkoja he parkkeeraavat siihen vielä lisäksi muutaman auton ja viis välittävät aika määreistä.

Parkkeeraus ei ole samanlaista kaikille
Eihän se ole kunnan ongelma,jos sinulla on niiiin iso auto. Asuntoautot ,valkoinen paku ja peräkärryt olleet "säilytyksessä" parkkipaikalla viemässä tilaa asiakkailta kuukausia,jopa vuosia ! Lähitalojen asukkailla on omat parkkipaikat. Parkkipaikka on tarkoitettu vain esim. päiväkotiin lapsia tuoville, kirjastossa ja keskustan liikkeissä piipahtaville, ei niille jotka jättävät auton työpäiväksi sinne...
jep,jep
Toivoisin parkkipaikkojen alkuun lähelle invapaikkoja yhtä autoruutua viivoitetuksi poikittain muutamalle moottoripyörälle ja mopolle. Nyt parit moottoripyörät siellä ja toiset mopot täällä autojen seassa vievät jokainen kokonaisen autoruudun, vaikka ne ohjatusti mahtuisivat hyvin yhteen ruutuun.
-sari

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx