(26) kommenttia

Uusi silta valmistuu ja 65 hehtaarin ulkoilusaarelle on jälleen helppo päästä

Linlon uutta siltaa viimeistellään ja yhteys saareen on näillä näkymin virallisesti auki ensi viikonvaihteessa.

Kirkkonummen kunnan omistama Linlon ulkoilualue on ollut koko kevään ja alkukesän useimmille saavuttamattomissa, kun saarelle on rakennettu uutta siltaa vanhan paikalle.

Silta on nyt valmis ja perjantaista lähtien se on virallisesti käytössä. Siltaa urakoivan Destian työmaalta kerrotaan, että työt valmistuvat tällä viikolla 10.7. mennessä eli sovitussa aikataulussa.

Uusi Linlon-silta on ponttooneilla kelluva ja sen ali pääsee pienellä veneellä.

Kulkuyhteys saareen on jatkossa myös ensimmäistä kertaa esteetön, sillä sillan voi ylittää vaikkapa pyörätuolilla. Portaita ei enää ole ja luiskat ovat aika loivat.

Linlon saarella on laaja polkuverkosto ja grillipaikkoja. Pinta-alaltaan ulkoilualue on noin 65 hehtaaria, ja se sijaitsee Porkkalannimen ja Upinniemen välissä.

Kunnanvaltuustossa yhdeksän valtuutettua Irja Bergholmin (vas.) ehdotuksesta teki aloitteen, jotta myös itse Linlon saareen saataisiin luontoreitti, joka soveltuisi myös liikuntarajoitteisille.

Esteettömän luontoreitti voisi aloitteen mukaan alkuvaiheessa olla noin 1-2 kilometrin pituinen.

Linlon uuden sillan urakkahinta on 413 000 euroa. Rakennustyöt alkoivat heti vapun jälkeen.

> Linlon ulkoilualueelle tulee uusi silta – rakentamisen aikana saareen pääsee vain veneellä (Viisykkönen 5.3.)

(26) kommenttia
Kommentit (26)

Kommentit (26)

Varmaan tulee myös talvikunnossapito pitkiin luiskiin kun vanhoissa lyhyissäkin oli jo haastetta...
Retkeily ei rajoitu kesään!
Aikoinaan Hilassa kulki koulukyyti vain 3 kertaa päivässä. Asia otettiin esille ja nyt Hilassa on jo useamman vuoden kulkenut bussi arkisin tunnin välein klo 06-18. Valitettavasti bussi seilaa typötyhjänä, poislukien koululaiset meno- ja paluumatkalla. Ymmärrän että arkisin työssäkäyvä ihminen ei paljoa noista aikatauluista kostu. Mutta jos asia otetaan käsittelyyn ja viikonlopuille lisättäisiin kyytejä, niin kuinka moni sinne oikeasti matkaisi vai kuluttaisiko bussi turhalla ajolla jo valmiiksi surkeaa tietä myös viikonloppuisin? Mutta itse siltaan liittyen, huomattavasti parempi kuin edeltäjä. Kaikkia ei voi miellyttää eikä kaikkea pysty tekemään kerralla, asiat etenee pikkuhiljaa. Nyt on sentään saatu uusi silta toimintaan, se on jo edistystä.
Anonyymi
Ei tässä kukaan ole vaatinut bussikuljetuksia tuonne, mutta kannattaa huomioida, että puoli miljoonaa veroeuroja syönyt silta on vain pienen porukan saavutettavissa. En pitäisi tätä järkevänä verorahojen käyttönä, varsinkaan nyt, kun kunta keikkuu taloutensa takia valtion hallintaanoton reunalla. Toisaalta, tällainen verorahojen käyttö on varmasti yksi syy tähän tilanteeseen. Onnea ajoissa myyneille ja muualle lähteneille. Jäljelle jääneille toivotan voimia ja jaksamista.
länsimetro Meikoon 2030?
Miten voi simppeli ponttonisilta maksaa ison omakotitalon verran? Ja tämä oli ilmeisesti vielä halvin tarjous. Kaiteetkaan ei näytä kultaa olevan
Järjetön hinta
Hei, mitä jos tehtäisiin niin, että koko saari suljetaan. Sinnehän on niin vaikea päästä. Samalla voisi sulkea myös Meikon ulkoilureitit kun sinnekään ei pääse bussilla saatikka pysty liikkumasn jos on liikunyarajoitteinen.
Niin, ja pitäisikö nuo Jerikon portaat myös sulkea kun niitä ei pysty liikuntarajoitteiset käyttämään?
Miksi mikään ei riitä?
Mamma
Eikö se riitä, kun kunta on saanut tuon sillan sinne alueelle.
Eiköhän se liikkuminen sinne ole aivan eri asia. Ei kunnalla ole velvoitteita sinne kyytejä järjestää.
Outoa porukkaa, kun mikään ei tunnu olevan riittävää.
Tosiaankin kunnan " rahavarat" ei aivan kaikkeen riitä. ( eikä tietty tarvitse riittääkkään)
Kyltymättömyyttä
Ja mulle kyyti kunnan laskuun töihin ja kotiin.
Työpaikka ja koti Kirkkonummella
Juurikin näin, ympäristöystävällisesti ajatellen joukkoliikenteen järjestäminen Linlooseen olisi järkevä vaihtoehto ja kunnan veronmaksajille siihen pitäisi olla täysi oikeus. Nyt tuo yksityisautoilu kuormittaa rajusti Hilantietä ja sen ympäristöä, varsinkin kun nopeudet eivät pysy monellakaan retkeilijällä ikäänkuin hanskassa...
Hilan mummo
Miksi ihmeessä kunnan pitäisi vielä muitakin kyytejä järjestellä, kun kunta kuuluu HSL-alueeseen ja HSL järjestää bussikyytejä ma-pe alueelle? Näihin busseihin mahtuu varmasti. Tuo reilun km kävely pysäkiltä ei ole mahdoton. Mikään iso bussi ei pidemmälle veisi. Jos ovelta sillalle haluaa kyydin, tilattiin kukin taksin omaan laskuun. Ps. autoilijatkaan eivät autoillaan ihan siihen viereen pääse.
Nyt kaikki bussilla Linlohon!
Te fillarointia ehdottavat, kerrotteko miten useamman pienen lapsen kanssa voi pyöräilyn tuonne hoitaa jos on esim yksinhuoltaja? Tai entä jos jollakin on sellainen sairaus/vamma ettei voi /pysty pyöräilemään?
Ei ne asiat aina ole niin yksiselitteisiä ja helppoja. Meitä ihmisiä on monenlaisia. Ja joillain ei ole edes sitä pyörääkään kun ei ole varaa sitä ostaa.
Kyllä kunnan kuuluisi järjestää edes kerta viikkoon kuljetuksia tuonne kaikille.
Mainostavathan Kirkkonummea merenläheisenä kuntana. Merelle pääsy kunnassa ei vain ole kaikille kunnan asukkaille kunnan puolesta mahdollistettu.
Ei ole mahdollista kaikille kunnan asukkaille päästä tuonne
Kunnan pitäisi järjestää jonkinlainen kutsutaksi joka veisi kotoa Linloohon ja muihinkin luonto alueille. Taksikuski voisi samalla kantaa evästarvikkeet perille asti.
Anonyymi
On kyllä parempi jäädä pois bussista jo Jeggarsintien pysäkillä. Siitä se Linlontie lähtee. Kävelyäkin on vain parikymmentä minuuttia, jos sitäkään. Arkisin onnistuu hyvin päiväretki bussilla.
Tarkennus asiaan
Bussilla 903 tosiaan pääsee, jos lähtee arkisin aikaisin liikenteeseen ja tulee illalla myöhään takaisin. Viikonloppuna bussi ei kulje tuonne, joten tavalliselle työssäkäyvälle nuo aikataulut ei käy. Ei kukaan ota töistä palkatonta vapaata tuon takia.
huh huh mitä juttuja
Voi valitusvirsien kirjoittajat...mihin te olette tyytyväisiä? Eikö ollut nyt järkevää rakentaa esteetön silta kuin esim. tavallinen silta nyt ja sitten taas esteetön silta jos talous antaa myöten esteettömälle reitillekin mahdollisuuden?

P.s. Pyöräilkää Linlooseen. Me ollaan joskus tehty ja kunto kasvoi...Asumme keskustassa.
Kiitos uudesta sillasta
Mielestäni asfaltointi venesatamalle asti ja jonkunlainen kahvila, olihan vanha silta ikivanha mutta mielestäni siinä oli sitä vanhan ajan nostalgia.
Mikael
Fillarilla pääsee hyvin Kirkkonummen keskustasta Linlon satamaan. Oma auto ei ole tarpeellinen. Itse olen usein käynyt fillarilla vaikka oma auto on. Hieno ulkoilusaari!
Fillaristi&autoilija
Ja samalla tuli sähköpostiin kunnalta viesti, että 1-3lk koululaisten koulukyytiraja nostettiin 3km > 5km, koska kunnan rahat ovat lopussa. Säästetään lasten turvallisemmasta koulutiestä ja laitetaan rahat siltaan, että pyörätuolissa istuvat pääsevät sitä rullaileen edes takas kun saareen ei sillä pääse.
Karen
Pääseehän tuonne bussilla. Matkakeskuksella hyppäät bussiin numero 903, jäät pois Haukipää nimisellä pysäkillä ja kävelet noin 25 minuuttia. Sanoisin tuon olevan paremmin saavutettavissa kuin Porkkalanniemen tai Meikon jos julkisilla liikkuu.

Ainahan nämä maksavat enemmän kuin mitä on pelkän urkan hinnaksi sovittu. Eihän siihen sisälly tässäkin mainittua kunnassa tehtyä omaa työtä. On myös melko tavallista että urakoitsijalle tulee yllätyksiä ja joskus "yllätyksiä" jotka maksavat lisää.
Keijo
Ei ole kunnan tehtävä järjestää harrastustoimintaan liittyviä kuljetuksia kuntalaisille. Jos ei pääse millään keinolla ulkoilualueelle, pitää keksiä jotain muuta. Ei pidä odottaa, että ovelta tullaan hakemaan, asuu missä päin kuntaa tahansa, metsään/luontoon on 5 min kävelymatka.
Autoton, mutta viitseliäs
Bussi 903 vie kohtuullisen kävelymatkan päähän, jos ei autoa ole käytettävissä.
Bussilla
Linloossa on hyvät ulkoilumaastot ja mainiot paikat makkaran ynnämuun eväksen käristämiseen sekä uiminenkin on mahdollista monessa paikassa...
Staffan
Tämä paikka Kirkkonummella on vain niitä ihmisiä varten kenellä on oma auto. Kunnasta ei ole järjestetty minkäänlaista kuljetusta tähän paikkaan niille ihmisille joilla ei sitä omaa autoa ole.
Kunta ei palvele/kohtele tasapuolisesti kaikkia asukkaitaan.
Saavuttamattomissa pysyvästi kun ei ole varaa pitää autoa
Niin, todellakin. Esteetön silta on täysi turhake, jos siellä toisessa päässä ei ole esteetöntä. Voisi kuvitella, että saman urakan yhteydessä olisi kannattanut toteuttaa edes tuollainen lyhyt esteetön reitti.

Mutta olemme Kyrsälässä, missä järki harvoin voittaa.
Kallis silta, ja yhä esteellinen rektikohde
Urakkahinta oli 413000 Eur. Olen kuullut huhuja, että summa olisi kokonaiskustannuksissa aivan jotain muuta. Voiko joku kunnan puolelta vahvistaa, että kustannukset olivat vain tuo 413000 Eur.
Markku Rönkkö
Eiköhän Linlon esteetön liikuntareitti tässä taloustilanteessa voine jäädä odottamaan parempia aikoja.
Joppe joutomies
Hienoa! Kirkkonummella on kyllä upeat retkeily mahdollisuudet. Toivottavasti niistä huolehditaan hyvin ja muistetaan kehittää. Toki nyt rahat on tiukilla.
metsänhenki

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä