(18) kommenttia

Uusi silta maksaa reilusti arvioitua enemmän – tavoite on saada hanke valmiiksi parissa vuodessa

Radan yli johtava Kirkkonummentien uusi silta maksaa tuoreiden laskelmien mukaan selvästi enemmän kuin on arvioitu. Hintalappu on nyt 11 miljoonaa euroa.

Uusi silta on päätetty rakentaa, koska nykyinen silta on huonokuntoinen, ja sillä on painorajoitukset. Raskailla ajoneuvoilla ei saa ajaa sillalle.

Silta on Kirkkonummen kunnan hallussa, ja siten kustannuksetkin lankeavat lähes tyystin kunnalle.

Uutta siltaa on suunniteltu kuitenkin Väyläviraston kanssa. Väylän on tarkoitus ottaa kokonaisvastuu hankkeesta ja kilpailuttaa urakoitsija.

Väylävirasto suunnittelee hankkeen yhteydessä myös alapuolisen radan muutostöitä. Niiden kustannukset maksaa valtio.

Uuden sillan on laskettu maksavan noin 11 miljoonaa euroa. Kun hanketta lähdettiin suunnittelemaan, kunnan investointiohjelmassa oli varattu hankkeelle 8 miljoonaa euroa.

Uusi silta rakennetaan siten, että vanhaa siltaa voidaan käyttää koko hankkeen ajan. Liikennettä ei voida sulkea, koska Kirkkonummentien silta on ainut tieyhteys radan yli keskustassa.

Uuden sillan rakentamisen yhteydessä on tarkoitus myös toteuttaa nykyistä paremmat jalankulkuyhteydet Kirkkonummentieltä alas Munkinmäentielle.

Tavoitteena on, että uusi silta olisi käytössä jo runsaan kahden vuoden kuluttua. Aikataulu on tiukka, koska kohteen kaavoitustakin on muutettava.

Kirkkonummen yhdyskuntatekniikan lautakunta käsittelee Väyläviraston kanssa tehtävää sopimusta 25.3.

Lue lisää:

> Uutta siltaa aletaan suunnitella radan yli – valtio haluaa johtaa urakkaa ja osallistua myös vähän kustannuksiin (Viisykkönen 17.4.2020)

> Rantaradalla mietitään liikenteen sujuvoittamista – yksi 3 miljoonan euron hanke on Kirkkonummen asemalla (Viisykkönen 28.1.2020)

(18) kommenttia
Kommentit (18)

Kommentit (18)

Toivon että myös pyöräilijät otetaan huomioon, nyt pyörää pitää kantaa aseman kohdalla alikulussa portaita keskus kakkoseen. Kunta on tekemässä Prismasta Tolsaan pyörätietä, nyt puuttuu yhteys Cittarin puolelta, joten Prisman ja Cittarin kohdalle junaradan alle alikulku pyöräilijöille ja jalankulkijoille. Pitäisi lunastaa lupaus että olemme pyöräilyä edistävä kunta! Tämä olisi hyvä huomioida siltakunnostuksen yhteydessä.
Pyörällä töissä Espoossa 80-luvulta asti
Joku ulkomainen firma ammattimiehineen rakentaisi moisen sillan pikaisesti ihan pilkkahintaan ja jopa laadukkaasti....
Anonyymi
Miten ihmeessä voi tavallinen pieni betonisillanpätkä Kirkkonummella maksaa 11 miljoonaa. Taitaa olla katteet kohdillaan... Harkittiinko edes tunnelia, jos vaikka olisi ollut huokeampi. Tosin kun heti perään tulee moottoritien ylittävä silta, voisi olla turhan isot korkeuserot eli sillalta jyrkkä pudotus tunnelliin.
Ei oo halpaa
Mielestäni 11 miljoonaa on vähän rahaa, rakenetaan silta sentään. Jos tyhjä talo kuten Kirjasto maksaa yli 20 miljoonaa niin 11 miljoonaa on ihan Prisman hintaista eli halvempi kun muut.
Heti vaan uusi silta.
Olen samaa mieltä Ossi Heinosen kanssa siitä että sillan alta kulkevaa kävelytietä pitäisi samalla leventää reilusti.
Doctor Jones
Eipä ollut yllätys että jo löytyy taas änkyröitä mikä niitä riivaa
Nari nari
Hyvä että korjataan!
Sillan yli
Toivottavasti ei nyt mennä halvimman kautta, vaan rakennetaan samantien nelikaistainen silta. Kuntakeskus kasvaa, liikennemäärät kasvaa ja nelikaistainen silta tulee vuosi vuodelta yhä tärkeämmäksi. Jos nyt rakennetaan halvalla samanlainen kaksikaistainen kuin nykyinen on, niin muutaman vuoden kuluttua surkutellaan, kun silta on aina ruuhka-aikaan tukossa. Ja sitähän se jo nytkin olisi, jos liikennemäärät olisivat normaalit (ilman koronaa).
Jussi
Laskuoppiongelma Uudellamaalla....muutama milli vielä tässä vaiheessa on vasta alkusoittoa.Onhan se nähty metron rakentamisen tiimoilta ym.
hyvä hanke
Sama lasku oppi ongelma koko uudella maalla.
Paikallinen
Sillan rakentaminen todella tärkeää. Koko keskusta-alueen liikenne on todella haavoittuva - vain yksi ja sekin huonokuntoinen silta.
Budjetointi on sitä tuttua kirkkonummelaistyyliä.
Yli eikä ali
Silta on tehtävä suunnitellussa ajassa. Myös sillan alla kulkeva jalankulkureunus Prismasta asemalle on hengen vaarallinen. Sen leveys kapeimillaan juuri sillan alla on noin 100 cm! Sitä käytetään paljon ja autot ajavat kyynärpäitä hipoen lujaa juuri sillan ajalla!
Älkää ihmeessä empikö!
Ossi Heinonen
Olikohan laskelmissa turvauduttu Lidlin paikalle suunniteltuun alikulkuun? Sitäkään ei sitten tehty.

No, ainakin radan muutokset varmasti tuovat hintalappuun täytettä.
Lähtenyt
Yllätys tai oikeastaan ei, tulisiko alikulkutunneli tai parikin edullisemmaksi?
Uffe
Sitä ei tarvi sitten päällystää kuparilevyillä...
Metsäpeikko
Mutta nythän tieto tuli onneksi jo etukäteen . Nyt voidaan päättää, että siltaa ei rakenneta.
Rahat muuhun
Kustannusten nousua ja virhe arviointeja yleensä on, kun noinkin isoa hanketta lähdetään suunnitellaan ja toteuttamaan.
Ainoa keino on tietenkin, purkaan huonokuntoinen silta pois ja jättää uusi silta rakentamatta. Eihän se uusikaan silta mikään ikuinen ole. Kulkea vain olemassa olevia siltoja ja liittymiä pitkin. Mitäpä sitä rahaa käyttämään turhaan. Kun tuokin covid-19 ja muunnokse A ja B........... alkavat rajoittaa likkumista, hallituksen päätöksiä.
nim. tottakai rahalla saa ja ..................
On se jännä, että Kirkkonummella ei osata budjetoida/laskea kustannuksia oikein! Muutama kymppi/satatuhatta voi heittää muttei miljoonia??
Ojalan laskuoppi...

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä