(0) kommenttia

Uusi päiväkotiketju tulossa

Uudelle yksityiselle päiväkotiketjulle on varattu tontti Kolsarin päiväkodin naapurista.

Kirkkonummelle on tulossa vuoden kuluttua uusi valtakunnallinen päiväkotiketju. Oulussa pääpaikkaansa pitävä Touhula-päiväkoteja pyörittävä yritys miettiin par´aikaa tontin vuokraamista keskustan alueelta. Kunta on varannut kaksi vaihtoehtoista tonttia: Kolsarista ja Laajakalliosta.

Touhulat-ketju pyrkii laajenemaan nopeasti ympäri maata. Tällä hetkellä päiväkoteja on 19, tammikuussa uusi päiväkoti avataan muun muassa Vantaalla. Kirkkonummella on tarkoitus aloittaa ensi vuoden elokuun alussa. Oulusta yritys lähti laajenemaan vuonna 2010.

Kirkkonummelle yritys suunnittelee 84-paikkaista päiväkotia. Yrityksen päiväkodit ovat liikuntapainotteisia.

- Meillä on tietty konsepti päiväkodille. Harvoin tarkoitustamme varten löytyy valmiita tiloja, siksi rakennamme yleensä uudet tilat itse. Näin on tarkoitus tehdä myös Kirkkonummella, Touhula-päiväkotiketjun liiketoiminnan johtaja Sirpa Turves-Mankila kertoo.

Kirkkonummella on yhtiölle varattu tontti Kolsarista ja Laajakalliosta. Turves-Mankilan mukaan päiväkoti saadaan vuodessa pystyyn vaikkei tonttiasiaa ole vielä ratkaistu. Puoli vuotta riittää hänen mukaansa hyvin rakennustöitä varten.

Paitsi, että yritys rakennuttaa yleensä päiväkotinsa itse, se myös haluaa, että päiväkodit ovat osa lähipalvelua eli ne ovat keskellä asutusta ja osana ympäröivää yhteisöä.

Touhula-päiväkodit ovat osa varsin laajaa Coronaria-yhtiötä, jonka pääpaikka on myös Oulussa. Päiväkotitoimintaa yhtiöllä on ollut vuodesta 1986 lähtien. Yhtiö tarjoaa myös erilaisia terveys-ja hoivapalveluita.

Kirkkonummella toimii jo Suomen suurin päivähoitoketju. Suomen Tenava päiväkodit Oy:llä on kaksi päiväkotia Veikkolassa ja yksi Sundsbergissä.

Päiväkoti pikku talossa metsän reunassa

Päivähoitopaikkoja on riittävästi

 

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä