(0) kommenttia

Uusi asuinalue – aika keksiä kaduille nimet

Vesitorninmäen uusi asuinalue nousee Jolkbyn kartanon vanhoille tiluksille.

Kirkkonummen keskustassa sijaitsevan Vesitorninmäen asuinalueen suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että rakennettaville kaduille on annettava nimet.

Vesitorninmäen alueella on tällä hetkellä lähinnä peltoa ja metsää. Suunnittelualueella on vain kymmenkunta asukasta. Tavoitteena on rakentaa asuntoja noin 750 uudelle asukkaalle ja lisäksi kuntakeskuksen uusi suurkoulu. Alueen asemakaavan luonnos on tulossa yhdyskuntatekniikan lautakuntaan.

Asemakaava-alue on historiallisesti keskeisintä Kirkkonummea. Aivan Vanhan Rantatien varrella sijaitsevassa Jolkbyn kartanossa oli viime vuosisadan alussa muun muassa apteekki, postitoimisto ja kauppa. Kunnansairaala ja kunnanlääkärin asunto rakennettin myös Jolkbyn maille. Sairaalarakennuksessa toimi sittemmin pitkään Kirkkonummen kunnanvirasto.

Vanha kunnanvirasto ei ole Vesitorninmäen asemakaava-alueella, vaan uusi asuinalue on kokonaan Vanhan Rantatien pohjoispuolella. Alue rajautuu uimahalliin ja jäähalliin.

Vesitorninmäen kadunnimissä on tarkoitus muistaa Jolkbyn kartanon entistä isäntää K.J. Römania, joka sata vuotta sitten oli kunnan merkkihenkilöitä. Vesitorninmäelle tulee Römanintie.

Kunnan nimistötoimikunta pohtii Vesitorninmäen katunimiä ensi viikolla. Toimikunnalle voi tehdä nimistä ehdotuksia.

Vesitorninmäen alueen kaavoitussopimuksen on kunta tehnyt NCC Rakennus Oy:n ja Sato Oyj:n kanssa.

Myös Kirkkonummen seurakuntayhtymällä on alueella maata. Kunta ja seurakunta ovat kiistelleet maankäytöstä. Kunta on anonut seurakunnan omistaman Vesitorninmäen alueen pakkolunastusta. Muutama viikko sitten seurakuntayhtymä suostui kuitenkin neuvottelemaan kunnan kanssa alueen maakaupoista.

Arkisto (28.2.) Seurakunta taipui lopulta Vesitorninmäen suunniteluun        


(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä