(0) kommenttia

Uudet asunnot: Kauppa käy ja ei käy

NCC:n kerrostalo valmistuu piakkoin. Yhtiöllä on valmius ryhtyä nopeastikin toisen talon rakennustöihin kadun ja valmistuvan talon väliin.
Toimittaja: 

Kirkkonummen keskustan uusien kerrostaloasuntojen kauppa on käynyt vaihtelevasti. Viittä vaille valmis talo on lähes loppuunmyyty, kadun toisella puolen puolestaan puolet asunnoista on myymättä jo vajaa kuukausi sitten valmistuneesta talosta. Uusia asuntoja on viimeisille keskustan tyhjille tonteille valmistunut tänä vuonna poikkeuksellisen paljon.

Rakennusyhtiö NCC:n kerrostalo Kirkkopuistossa on valmistumaisillaan. Seurakunnan vuokratontilla sijaitsevan talon 52 asunnosta on nettimainoksen mukaan myymättä enää kolme. Myyntipäällikkö Elsi Lahdenmaa sanoo, että myymättömistäkin asunnoista kahdesta on jo kaupat tekeillä eli talo on lähes myyty.

Lahdenmaa on syystä erittäin tyytyväinen myyntitilanteeseen. – Kauppa käy taloustilanteesta huolimatta. Asunnonostajien päätöksenteko on tosin hidastanut. Erityisesti isoimpien asuntojen ostamista mietitään. Usein taustalla on entisen asunnon myynnin odottelu, Lahdenmaa kertoo.

NCC:llä on piakkoin valmistuvan talon viereen kaikki valmiudet aloittaa toisen samankokoisen kerrostalon rakentaminen. Ennakkomarkkinointi aloitettiin tällä viikolla. Lahdenmaan mukaan vaurauksia asunnoista on jo.

NCC päättää uuden talon rakennustöihin ryhtymisestä Lahdenmaan mukaan parin kuukauden sisällä. – Yleensä ennakkovarauksia olisi oltava noin 30 prosenttia ennen kuin rakentamispäätös tehdään. Mutta tämä on usein myös fiilispohjalta tapahtuvaa ennakointia.

NCC kohteessa asunnot ovat pääsääntöisesti aika pieniä. Ne tuntuvat menevän Kirkkonummen keskustassa parhaiten myös kaupaksi. Keskineliöhinta on noin 4.000 euroa. Kallista vai halpaa. Lahdenmaa vastaa, että hinta on niin paikkasidonnainen. – Tässä kohteessa kaikki on lähellä. Masalassa on halvempaa. Toisaalta Espoon Matinkylässä mennään jo yli 5.000 eurossa neliötä metroa odotellessa.

Puolet myymättä

Toisella puolella Kirkkonummentietä Kunnantalon naapurissa Skanskan kolmen talon kohde valmistui pari viikkoa sitten. Kohteen 47 asunnosta 25 on vapaana. Myyntijohtaja Markku Koivu Skanskasta myöntää, että paremminkin olisi myynti voinut mennä. – Monet ostajat haluavat kuitenkin nähdä ihan valmiin talon kunnes ostopäätös tehdään.

Koivu ei ole huolissaan, etteivätkö asunnot menisi kaupaksi piakkoin. Hän luottaa, että asunnot on myyty loppuvuoden aikana.

Skanskalla on vielä melkein puolet omasta tontista tyhjillään. Kahden talon rakennuspäätöstä ei ole vielä tehty.  Koivun mukaan ensin odotellaan valmiiden asuntojen myyntiä ja sitten aloitetaan loppukohteen ennakkomarkkinointi. Sen jälkeen on päätösten aika.

- Mutta totta kai kohde menee kaupaksi ja tontti rakennetaan valmiiksi, siitä ei ole epäilystä, Koivu vakuuttaa.

Kolmas asuntorakentaja keskustassa on ollut kouvolalainen Varte. Neljän talon kohteesta viimeistä rakennetaan. 27 asunnosta on myymättä yhtiön nettisivujen mukaan 7. Edellisestä samankokoisesta talosta myymättä on kolme asuntoa.

(16.08.) Asuntoja myynnissä ennätysmäärä

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä