(13) kommenttia

Tyhjiä liiketiloja kaavaillaan jälleen koulukäyttöön – Gesterbyn koulukeskus halutaan purkaa kerralla kokonaan

Ostarissa on paljon tyhjää liiketilaa, joista osa on nyt rokotuspisteenä.

Kunta suunnittelee vuokraavansa ison osan kunnantalon vieressä olevista liiketiloista koulukäyttöön. Tiloista kaavaillaan väistötiloja Winellska skolanin yläluokille.

Ostarin alakerran liiketilat ovat suurelta osin tyhjillään tai kunnan vuokraamina kororokotuspisteeksi.

Aiemmin tiloissa oli väistössä Kirkkoharjun koulun oppilaita, kunnes Jokirinteen oppimiskeskus valmistui.

Gesterbyn koulukeskuksessa kaikki alakoulujen oppilaat ovat jo pidemmän aikaa olleet koulun pihalle pystytetyissä väistötiloissa.

Niiden käyttö jatkuu, kunnes koulukeskus on rakennettu uudelleen.

Sen sijaan Winellska skolanin 7-9-luokat ja Kyrkslätts gymnasium toimivat vielä vanhoissa tiloissa.

Kunnan toimitilatpalvelut esittää, että Winellskan yläkoululaiset siirrettäisiin Ostarin entisiin liiketiloihin väistöön koulukeskuksen rakennustöiden ajaksi.

Erityisvarusteltujen tilojen osalta toiminta järjestettäisiin korjausten jälkeen Kirkkoharjun koulun tiloissa, jotka ovat tyhjillään. Pihalla on lisäksi yksi väistötilaparakki.

Myös Kyrkslätt gymasiumin toiminta on tarkoitus siirtää väistöön Kirkkoharjun koulukeskuksen tiloihin, joissa toimii Porkkalan lukio.

Lukioita varten on suunnittelu menossa uudesta yhteiskampuksesta pääkirjaston naapuriin.

Kunta on selvittänyt Gesterbyssä myös sitä mahdollisuutta, että vanhoissa tiloissa voitaisiin oisin jatkaa rinnan uuden koulukeskuksen rakennustöiden ajan.

Neuvotteluissa urakoitsijaehdokkaiden kanssa malli on todettu hankalaksi ja myös kalliiksi.

Uuden koulukeskuksen rakennustöiden vaiheistaminen voisi tuoda jopa jopa 150 000 – 300 000 euron lisäkustannuksia kuukaudessa.

Kirkkonummen toimitilapalvelulautakunta käsittelee väistötila-asiaa 12.10.

(13) kommenttia
Kommentit (13)

Kommentit (13)

Suomalainen ej usko ennen kun näkee,
päättäjät meidän kunnassa ej osaa suunnitella eteenpäin tulevaisuuteen.Se on nähty moneen kertaan,esimerkiksi tämä koulukalabaliikki mihin nytt ollaan jouduttu on todiste siitä että ej osata
tehdä suunnitelmiä eteenpäin
tulevaisuuteen.
Hyvin menee, mutta menköön !
Eipä niissä kyläkouluissa yläastetta käyty. Nyt eniten kärsivät juurikin Winellskan yläkoululaiset, jotka joutuvat olemaan umpihomeisessa rakennuksessa. Ala-astehan on jo jokusen vuoden toiminut parakeissa.
Kyläpoliisi
Kyllä kannatti sulkea kyläkoulut...
Anonyymi
Kirkkoharjun koulu ja pihaparakki ovat valtavat ja valmiit väistötilat keskellä kylää hyvien liikenneyhteyksien päässä. Samoin ns Senaattorin alakerta. Eli ei ole tiloista puutetta.
! Missä siis ongelma? Ko tilat kelpasivat hyvin Kirkkoharjulle vielä vuosi sitten. Mikseivät ne nyt kävisi väistötiloiksi masalalaisille ja gesterbyläisille? Älkää ainakaan vuokratko LISÄÄ hävyttömänkalliita parakkeja. Niissä on perustamiskustannukset korkean vuokran lisäksi. Kirkkonummen rahankäyttöön pitää tulla joku kuri. Velkaantumisasteemme huitelee jo pilvissä. Siellä Vantaalla seminaarissa toivoisi jotain vastuuta verorahoista ja talouden suunnan korjaamista.
Epätoivoinen jo
Tuolla on oppilaita ja opettajia, jotka työskentelee sekä Gesterbyssä että Winellskassa. Mitenhän heidän käy? Gesterbyn väistötiloista on pitkä matka juosta monta kertaa päivässä keskustaan ja takaisin. Ja viidessä minuutissa.
Mutkikasta
Hyvä talo ex-senaattori,kukaan ei ole valittanut homeista..
Muistaa senaattorin acajaiset
Tällaista koulusotkua ej olisi syntynyt,
ellej kaikki kaikki kyläkoulut olisi lakkautettu !
Mitä minä sanoin. . . ....
Laitetaan Suomen ja Ruotsin kieliset samaan kouluun niin eivät eriydy niin paljon toisistaan, vaikka luokat olisivat S/R ....
mammeli
Kyllä ihmiset jaksaa valittaa. Eikö tämäkin nyt ole hyvä asia kun menee kerran eteenpäin
Hanurista
Tämä on juuri sitä asioiden ennalta selvittämistä. On hyvää hallintoa muuttaa päätöksiä jos aiemmat ovat huonoja. Vielä ei rakennuksia pureta Gesterbyssa.
Keijo
Mahtaa ne siellä Espoossa ihmetellä kun Kirkkonummelta tulee aina vaan useampi ruotsinkielinen lapsi Espooseen yläasteelle. En minäkään lastani Winellskaan laittaisi.
Kyläpoliisi
Uskomatonta sekoilua näiden koulujen kanssa.
Seppo
Ho, hoijaa.. Eiköhän nämäkin asiat olisi ollut syytä selvittää jo ajoissa.. Ei sitten, kun on ns.housussa:(
Ei päätä eikä häntää

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä