(8) kommenttia

Turusta kävi lentokone kuvaamassa Kirkkonummen keskustaa – tästä on kysymys

Kirkkonummella 6.5. kierrelleen lentokoneen reitti. (kuvakaappaus: Flightradar)

Kirkkonummen keskusta-alueella ja ympäristössä suoritettiin keskiviikkoaamuna ilmakuvauksia. Taivaalla lenteli edes takaisin kaksimoottorinen lentokone laajalla alueella.

Ilmakuvauksia tehdään Kirkkonummenkin yllä vähintään joka toinen vuosi, mutta tämänkertainen kuvaus tuo keskustataajaman suunnitteluun uuden työkalun: 3D-kaupunkitietomallin.

Keskiviikon ilmakuvauksilla hankittiin materiaalia lentämällä Sundsberg-Meiko -välisellä alueella vajaassa 900 metrissä systemaattisesti linjoja.

Lentotietopalvelun mukaan kaksimoottorinen Piper tuli Turusta ja kävi samalla kuvaamassa myös Forssan seudulla.

Kirkkonummen kunnan paikkatietopäällikön Markku Korhosen mukaan kuvamateriaali pyritään saamaan valmiiksi malliksi tämän vuoden aikana.

Lentokoneesta tehdyissä viistokuvauksissa näkyvät hyvin rakennuksien kaikki julkisivut ja kattomuodot.

Kirkkonummen kaupunkitietomallia varten kuvattiin noin 1 000 hehtaarin alue Kirkkonummen keskustan alueella.

Mallia voidaan käyttää kaavoituksen ja suunnittelun apuna niin kunnassa kuin yksityisellä puolella. Mallilla saadaan 3D-kuvia ja videoita työstettyä entistä havainnollisemmiksi.

Materiaali tulee nettiin myös kaikkien saataville ”kevytversiona”, jotta tiedostot saa auki kotikäytön tietokoneilla ja yhteyksillä.

Kirkkonummen keskustan viistokuvaukset ja työstämisen tekee TerraTec Oy. Tarjouskilpailun kautta saatu hankintahinta on 51 000 euroa.

Muun muassa Espoon on käytössään laajasti 3D-kaupunkimallinnusta, joka on avoimen rajapinnan avulla vapaasti käytössä. Katso esimerkkivideo Espoon keskuksesta.

Kirkkonummen kunnan karttapalvelussa on nähtävillä ilmakuvia useilta vuosilta. Vanhimmat niin sanotut ortokuvat on otettu vuonna 1944.

> Katso ilmakuvia – Kirkkonummi ennen ja jälkeen NL:n vuokra-aikaa (Viisykkönen 5.3.2015)

(8) kommenttia
Kommentit (8)

Kommentit (8)

Parahin nimimerkki En ymmärrä en. Kirkkonummella rakennuslupien valvonta on kautta aikain ollut yhden puolueen mandaatti. Kone-ja konttihallien rakentajat ovat tämän puolueen äänestäjiä, siksi he eivät tarvitse rakennus- tai muitakaan lupia. Tuppuraisen Sakari ei tosin nimestä päätellen kuulune tähän joukkoon.
Otto S.
Kunnalla näyttää olevan rahaa mitä tuhlata jonnin joutavaan. Ja samaan aikaan ollaan pistämässä henkilökuntaa lomautuksen uhan alle!
Rahaa on vaikka muille jakaa!
Tämä ei liity tähän mutta mietin että kun Savolainen Otto haluaa rakentaa 12m2 auotalli niin pitää olla naapurien lupa + kunnan lupa mutta kun maanviljelijä Tuppurainen Sakari haluaa rakentaa 400m2 konehalli niin eikun kaivamaan ja halli pystyyn. Tätäkö se on tuo tasavertaisuus ?
En ymmärä en.
Tätähän se on organisoituuneessa yhteiskunnassa, kaikkea valvotaan kontrolloidaan ja suunnitellaan pilkuntarkasti. Kaavoitetaan ja määrätään pilkulleen minkä näköisiä ja kokoisa taloja saa rakentaa. Tosin tähän byrokratiaan ja politikointiin menee puolikas sukupolvi. Ja sille raukalle joka haluaisi omalle maalleen rakentaa lyödään kielteinen päätös käteen paitsi jos on kavereina oikeat henkilöt
sdkfz
Tällähän kunta tekee rahaa ja paljon. Voidaan alkaa määräämään uhkasakkoja luvattomista rakennuksista.
Teppo
Ajankohta on oikea kaupunkikuvaukselle tämmöisellekin ryytimaalle.
Sillä on kuitenkin työllistävä vaikutus turkulaisille.
Vielä kun saadaan kirkkonummelaiset pitkäaikaisesti työttömänä olevat nuoret töihin, niin ymmärrän paremmin lentokoneella pörryyttelyn.
Naavaparta
Ensin tehdään konsulttipalveluna Kirkkonummen maankäytön tulevaisuuskuvaa ja nyt 3D-kaupunkimallinnus Espoon tyyliin. Ketä tämä palvelee, kun kaavojen toteutus muutenkin hiertää?
Taloustilanne Kirkkonummella on vähintäänkin ongelmallinen. Ajankohta näille ulkopuolisille palveluille on outo.
De orto
Uusia poliittisia monumentteja ja keskustaa odotellessa. Katsotaan josko tällä kertaa osuisi kohdalleen? Talousmaantieteellisestä ja liikennevirtojen / pendelöinnin näkökulmasta voisi pohtia, että mitkä ovat Kirkkonummen näkökulmasta orgaaniset ja kestävät kasvusuunnat. Nykyistä logiikka voi karrikoiden verrata siihen, että infra ja muut panostukset kannattaa Helsingin sijasta suunnata pussin pohjalle ”Ivaloon”. Poliittisen edunvalvonnan, irtopisteiden keruun ja aikanaan tehtyjen ”periaate päätösten” perusteita voisi joskus tarkastaa/ päivittää. Raha, jota käytetään on kuitenkin lähtöisin meidän veronmaksajien pussista (velka rahan ohella).
Puuhamaa on paras paikka

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx