(17) kommenttia

Tulppa 51:n liittymässä – ensi alkuun avuksi liikennevalot

Erityisesti vasemmalle kääntyville autolijoille Upinniementien liittymä on hankala.

"Paikka on pehmeää löllöä."

Ruuhkat moottoritien liittymässä Kirkkonummen keskustan kohdalla eivät helpota ihan lähivuosina. Pika-apuna tilanteeseen ELY-keskus suunnittelee ramppien päihin liikennevaloja.

Moottoritie on sujuvoittanut matkantekoa Kirkkonummelta Helsingin suuntaan ja takaisin, mutta tulppa tulee vastaan monesti 51:n ja Upinniementien liittymässä. Katso kartta alla.

Risteys ruuhkautuu aamuisin ja iltapäivisin vilkkaimman työmatkaliikenteen aikana. Liikennemäärät kasvavan koko ajan.

Liittymässä vaikeinta läpipääsy on niillä autoilijoilla, jotka kääntyvät vasemmalle ja joutuvat ylittämään vastaantulevien kaistan. Monesti väliin pääsy vaatii hyviä refleksejä ja vikkelää kaasujalkaa.

Paras ratkaisu liittymän ruuhkaisuuteen olisivat kunnolliset moottoritien rampit, jotta Upiniementietä ei tarvitsi koskaan autolla ylittää.

Projektipäällikkö Jukka Aro ELY-keskuksesta kertoo, että koko liittymän remontista ei ole olemassa mitään suunnitelmia.

– Se on erittäin vaativa ja kallis projekti. Maaperä on sillä paikalla aivan pehmeätä löllöä, Aro sanoo.

Pika-avuksi on suunniteltu liikennevaloja ramppien päihin Upinniementielle ja uusia ryhmittymiskaistoja. Aron mukaan suunnitelma saadaan ehkä tämän vuoden aikana.

– Tuollaiset muutokset liittymässä voisivat maksaa 0,5 ja 1 miljoonan euron välillä, Aro arvio.

ELY-keskuksella ei ole tarkoitukseen varattu tällä hetkellä minkäänlaisia määrärahoja eikä siten mitään aikataulua hankkeelle voi antaa.

– ELY-keskukset saavat tietää seuraavan vuoden määrärahansa aina joulukuussa, joten vuotta pidemmälle ei tällaisissa projekteissa voi ennustaa, Aro sanoo.

Moottoritieliittymän parantaminen kuuluu yksiselitteisesti valtion hoidettavaksi, mutta ELY-keskuksessa ei pistetä vastaan, jos kunta tulee rahoituksessa vastaan.


(17) kommenttia
Kommentit (17)

Kommentit (17)

Vihreillä on ratkaisu: Kieltävät yksityisautoilun katsokaas, kun julkinen liikenne palvelee niin hyvin!
Jamppa
Nyt heti tasoliittymä takaisin. Tästäpä oiva teema jollekin seuraavin eduskuntavaaleihin, jos tämä vuonna sattui putoamaan.
Joppe Joutomies
Voisko siitä ennen liittymää tehdä tienpätkän suoraan Prisman P-alueelle, koska monet kaupungin suunnasta tulevista on sinne kuitenkin kääntymässä. Tai sitten pari liikenneympyrää sillan molempiin päihin vois olla myös ihan kiva juttu.
Pöljä
"Pika-apuna tilanteeseen ELY-keskus suunnittelee ramppien päihin liikennevaloja." Elyn pika-apu vienee vielä vuosikausia. Huonosti suunnitellut liittymät ja hitaasti toimivat liikennevalot saavat liikenteen lähinnä seisomaan joka suunnasta kuten nähdään kirkonkylän risteyksessä. Kiertoliittymien suosiminen ja kanssa-autoilijat huomioiva autokansa ja liikennekulttuuri saa liikenteen ihme kyllä sujumaan, tämä on koettu lukuisissa Euroopan maissa jossa liikennetiheys on aivan toista luokkaa (10-100 kertainen).
turha-ruuhka-suomalainen
Bussikaista-ramppi sillan alle ja siitä liittymä Liikeportin kautta nykyiseen Munkimäen liittymään. Liikeportin kohdalta voisi kääntyä myös vasemmalle Keskusta II alueelle
anonyymi
Helsingistä tuleva työmatkaliikenne ruuhkautuu pahasti 16-17. Suurin syyllinen tähän on risteyksessä oleva STOP-merkki. Se parantaa liikenneturvallisuutta, mutta samalla pienentää välityskykyä.

Nyt äkkiä rakenteille junaradan alitus Lidlin kohdalle. Tällöin osa Kirkkonummentien liikenteestä kulkisi "K-Raudan" risteyksen kautta Finnsbackaan, Lindaliin ja Ravalsiin. Tässä on kyllä se ongelma, että tuo liittymä ei ole eritasoliittymä 51:lle.
sdkfz
Kartta käteen ja vaihtoehtoisia reittejä etsimään. Mutta ei voi ,koska kiire, kiire, kiire.
Joppe Joutomies
Ongelma kiteytyy siihen, että vetoketjuliittyminen rampilta on vaikeaa. Hitaampi liikenne mahdollistaa paremmin sujuvan liittymisen kuin vaikkapa kiertoliittymä. Olisi selkeä 30 km/h rajoituksen ja peltipollarien paikka.
Päivittäin Upinniemeen kääntyjä
Hankala risteys. En usko että liikennevalot ruuhkaa helpottaa, ehkä kolaririskiä pienentää mikä hyvä. Mitenköhän vaikuttaisi jos siinä olisi kielto risteyksestä kääntyä vasemmalle, Upinniemen suuntaan kääntyvät ohjattaisiin (niin kun jo joku kommentoi) K-raudan risteyksen kautta Munkinmäen kautta Upinniemen suuntaan. Tulisiko liian ruuhkaista Munkinmäkeen?
JPH
Kysyessäni ELY keskukselta ensimmäistä kertaa (rapiat 2v. sitten) risteyksestä sain jo vastauksesksi tiedon että liikennevalot suunniteltu risteykseen jo, mutta rahoitukseta ja toteutusajankohdasta täten ei mitään tietoa. Joten eipä ole asia vielä edennyt.

Eiköhän kaikki ole samaa mieltä että liikennevalot ei ole hyvä ratkaisu mutta kun maaperä on mainittua "pehmeä löllöä" niin kaikki työt aluella ovat raskaita vaativien pohjustustöitten takia...
Jerri Kämpe-Hellenius
Kyllähän tuon kannattaisi korjata pikavauhtia vastaamaan kasvaneita liikennemääriä, eikun suunnittelu käyntiin heti eikä viiden vuoden päästä!
Sten
Ei liikennevalot tilannetta ratkaise, senhän huomaa jo nytten keskustan liikkennevaloista! Mihin piti alunperin myöskin tulla kiertoliittymä. Ruuhkaikana seisoo koko keskustan liikenne, liikenne oli jouhevaa silloin kun liikennevalot oli pois kytkettynä muutaman kuukauden.

Mielestäni suurin ongelma rampissa on oikealle kääntyvä liikenne ei niinkään vasemmalle kääntyvä. Jonoa kertyy nimenomaan sinne oikealle, välillä jonoa Upinniemeen mutta se purkautuu kyllä.

Jos jengi ajaisi 40km/h auttaisi se myös Upinniemeen päin kääntymistä. Nyt tullaan keskustan suunnalta talla pohjassa mäkeä alas jolloin on hankalaa päästä väliin

Sabina Holopainen
Kyllä tuossa risteyksessä sen muutaman minuutin pitäisi jaksaa odotella, varsinkin jos ei ole mihinkään kiire.
Storbjörn
Miten olisi liikennevalojen sijasta kiertoliittymä? Ei turhia odottamisia liikennevaloissa...
Työmatkalainen
Voi myös kääntyä oikealle keskustan suuntaan ja ajaa Citymarketilla olevan liikenneympyrän ympäri ja jatkaa siitä sitten Upinniemen suuntaan.

Hankala risteys kaiken kaikkiaan, vaatisi toimenpiteitä nopeasti! Kuinkahan monta kertaa olen ajanut Upinniemestä päin ja joku uhkarohkea on ängennyt ko. risteyksestä Helsingin suunnasta suoraan eteen kohti Kirkkonummen keskustaa. Liian usein myös joku tunkee itsensä ja autonsa myös Upinniementien kaistojen väliin odottamaan pääsyä Upinniemeen menevälle kaistalle. Todella vaarallinen paikka varsinkin kun se auton perä on usein keskustaan menevien kaistan puolella!
Olisi aikakin tehdä jotain!
Siellä voi myös ajaa yhden liittymän pidemmälle munkinmäkeen ja kääntyä oikealle öbikseen.
Ex kyrkslättiläinen
Mieluummin annteaan olla näin vaan, liikennevalot vasta riesa on. Eikä siihen kannata näinä heikkevinä taloudellisina aikoina rahaa satsata, kyllä siinä joutaa silloin tällöin jonkun aikaa odottamaankin, yleensä pääsee ihan jouhevasti.
Lasse Javanainen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä