(13) kommenttia

Tulos on valmis: RKP sai eniten ääniä, vaaliliitto nosti kokoomuksen kuitenkin suurimmaksi

Kirkkonummen uudessa valtuustossa paikkaluvultaan suurin puolue on kokoomus, vaikka se hävisikin niukasti äänimäärässä RKP:lle.

Kokoomus saa valtuustoon 12 paikkaa (-1) ja RKP 11 (+-0).

RKP sai 165 ääntä enemmän kuin kokoomus, mutta vaaliliittokumppanin kristillisdemokraattien keräämät 185 ääntä avitti kokoomuksen paikoissa suurimmaksi.

Suurin nousija oli perussuuomalaiset seitsemällä valtuustopaikalla (+3).

Vihreät menettivät kaksi paikkaa ja saavat valtuustoon 9 edustajaa.

Uusi Pro Kirkkonummi ylsi viiteen paikkaan ja on yhtä suuri kuin SDP (-2). 

Keskusta saa yhden paikan (-1) ja vasemmistoliitto myös yhden kuten viime vaaleissa.

Kokoomusta hyödytti vaaliliitto kristillisdemokraattien kanssa. KD jäi itse ilman valtuustopaikkaa (-2).

Ehdoton ääniharava oli tälläkin kertaa Anders Adlercreutz (r.) 1 751 äänellä. Toiseksi eniten ääniä sai Riikka Purra (ps.) 1 315. Molemmat ovat kansanedustajia.

Markus Myllyniemi (vihr.) oli äänitilaston kolmas 746 äänellä ja neljäs oli Timo Haapaniemi (kok.), 498 ääntä. Antti Kilappa (ProK) oli äänitilaston viides 435 äänellä.

Prosentuaalisesti kovin nousija oli perususuomalaiset, jotka kasvattivat äänimääräänsä 5,3 prosenttia.

Kaikki muut puolueet menettivät ääniosuuksiaan viime vaaleihin verrattuna, eniten vihreät 5,4 prrosenttia. Vihreät palasivat kuitenkin kolmen suurimman joukkoon tällä valtuustokaudella tapahtuneen hajaannuksen jälkeen.

Kokoomus menetti ääniä vuoden 2017 vaaleihin verrattuna 4,3 prosenttia ja SDP 4,7.

Ensimmäistä kertaa Kirkkonummella kuntavaalissa mukana ollut Liike Nyt sai 257 ääntä (1,4 %), jolla ei tullut valtuustopaikkaa.

Kirkkonummen uudessa valtuustossa on lähes puolet uusia kasvoja. 51:stä valtuutetusta 24 on uusia. Vaihtuvuus oli täsmälleen sama neljä vuotta sitten.

Äänestysaktiivisuus hiipui neljän vuoden takaisesta ja oli 58,7 prosenttia. Vuonna 2017 kuntavaalissa äänestysprosentii oli 61,7. 

 

 

(13) kommenttia
Kommentit (13)

Kommentit (13)

"Lahti" mainitsee jostain paikallislehdestä. Ei tänne Kantvikiin ainakaan mitään paikallislehteä tule, pelkkiä mainoksia postin läpyskässä? Ilmestyykö Kirkkonummella muka jokin lehti?
Oksa
Pro Kirkkonummella oli turhan pelkistetty vaaliohjelma, odotin heiltä paljon enemmän. Heidän vaaliohjelmassa ei näkynyt paikallistuntemus eikä se oikein puhutellut muutenkaan. Ääneni meni siis perinteiselle puolueelle tällä kertaa.
Keijo
Onnea valituille, toivottavasti arvostetaan mandaattia ja loikataan vasta kauden lopussa.
ollon
Kun paikallislehdessä on vaaliviikonloppuna kunnanhallituksen "pojista" isoja kokosivun juttuja ja kansikuvakin sekä isoja juttuja jo kuukauden verran, ei pidä ihmetellä kunnanhallituksen ikuisuusjäseniä. Ilmaista julkisuutta, ääniä ja asema. Taas. Mutta.. äänestäjäthän päättävät.
Lahti
Toivottavasti persut parantaa meidän + ihmisten oloja, jota kovasti epäilen..
mummeli
Harmillista, että tuon Kirkkonummen Pro Finlandia ryhmä ei saanut enempää kannatusta kun joukkion väki on näemmä kuitenkin varsin edistyksellistä ja nykyaikaan suuntautuvaa toisin kuin kokoomus ja demarit jotka haluavat jakaa onnelisuutta vain omille kannattajilleen.....
Uffe
Itse en ole äänestänyt koskaan enkä tulevaisuudessakaan tule äänestämään vaaliliitoissa olevia puolueita. Nytkin oli hyviä esimerkkejä että ääni meni täysin sellaiselle puolueelle jota ei ikinä äänestäisi. Se on täysin äänestäjän pettämistä.
Rispa
Hyvimpä nuo lupaukset on ennenkin toteutettu.
Senkun joskus näkisi.
KD:n arvot vaihtuivat Kokoomuksen kahisevaan.
Greed is the Glory
Olen asunut Kirkkonummella vuodesta 1984, mutta nyt muutto edessä, jo riittää tämä Haapaniemi -show.
Niemi
Toivottavasti puolueet uskaltavat vaihtaa kasvoja esim kunnanhallituksessa ja lautakuntien puheenjohtajistoissa.
Toiveikas
Onnea Perussuomalaisille, kova tulos!
Tätä oli odotettukin
Nyt vasta alkaa se työ eli kaikkien lupausten lunastaminen! Hyvää on että valittiin paljon uusia päättäjiä.
Työ alkaa

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä