(5) kommenttia

Tullikoiria on koulutettu 30 vuotta Kirkkonummella – huumekoira Danin patsas on nyt keskeisellä paikalla lentokentällä

Tullikoira Danon patsas on Helsinki-Vantaan lentokentän terminaalissa. (kuva: Tulli/Aku Häyrynen)

Tullin koiratoiminnalle on paljastettu pronssinen patsas Helsinki-Vantaan lentokentälle. Tullilla on ollut koiria yli 50 vuotta, ja niitä on koulutettu Kirkkonummella 30 vuotta.

Tullin koiratoiminnalle lahjoitettu patsas sijoittuu monille lentomatkustajille tutulle paikalle Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajaterminaaliin.

− Suomen tullilla on vankka kokemus koirien kouluttamisesta ja monipuolisesta hyödyntämisestä valvonnan apuna. Koiratoimintamme on tavoitteellista ja tuloksellista. Otamme kiitollisina vastaan tämän kunnianosoituksen tekemällemme työlle, valvontajohtaja Kari Marjamäki kiittelee.

Patsaan on suunnitellut ja rahoittanut Maija Hyvönen Hossain, pronssivalun on tehnyt taiteilija Antti Nordin.

Taiteilija Hyvönen Hossain kertoo, että pronssinen patsas on ison taiteilijajoukon yhteistyön tulos.

Innoituksen taideteokseen taiteilija sai Suomen tulli -televisiosarjasta, jossa tullityö tuli tutuksi koko kansalle.

Tullikoirapatsaan esikuva, huumekoira Dani työskenteli Helsinki-Vantaan lentoasemalla. − On upeaa, että patsas on sijoitettu lentoasemalle näin näkyvälle paikalle, iloitsee Hyvönen Hossai.

> Lue lisääVeikkolassa koulutettu Dani nuuskinut jo tuhat löytöä (Viisykkönen 31.3.2015)

− Finavia on osoittanut tullikoirapatsaalle arvokkaan ja kansainvälisen paikan lentoasemalta. Työskentelevillä tullikoirilla on näkyvä ja ennaltaehkäisevä rooli, mutta jatkossa myös patsas muistuttaa Tullin valvontatyöstä lentomatkustajille positiivisella tavalla, tullipäällikkö Mika Pitkäniemi kertoo.

Koiratoiminta Tullissa juontaa yli 50 vuoden taakse. Kesällä 1969 Tullista käytiin Ruotsissa saamassa oppia huumausainekoirien koulutukseen.

Tullin ensimmäiset koirat ostettiin vuonna 1969 Opaskoirakoululta, jossa ne myös saman vuoden syksyllä koulutettiin.

Tullin huumekoirat koulutettiin aluksi opaskoirakoulun vanhoissa tiloissa Espoon Mäkkylässä, kunnes 1970-luvun alkupuolella koirakoulu muutti Haminaan.

Kirkkonummelle Veikkolaan koirakoulu muutti vuonna 1991. Koulu toimii Navalan entiseen karjanhoitokoulun oppilasasuntolaan saneeratuissa tiloissa.

> Huumekoirien koulutuslato siirtyi pyörätien alta – katso kuvat! (Viisykkönen 8.9.2015)

(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

Hieno tunnustus tullikoira Danille ja muillekin korvaamatonta työtään tekeville palveluskoirille! Ansaitsevat kaiken arvostuksen.
Hund
Hieno arvostus Dani-koiralle, joka teki pyyteetöntä ja tuloksekasta koirantyötä jopa useamman tuhannen ihmisen edestä ja onneksi seuraajia on....
Uffe
Ihana Dani ja kaikki muut tullin tärkeää työtä tekevät koirat.
Upeaa tuloksellista koulutusta ja merkityksellinen työpanos joka ilman koiria mahdotonta.
Kaikki kunnia tullikoirille ja ohjaajille
Upea kunnianosoitus Danin muistolle. Mikan ja Danin seikkailuja oli todella viihdyttävää seurata, ammattitaitoinen, ahkera ja sympaattinen parivaljakko.
Kyläpoliisi
Super tärkeää työtä, lisää rahoitusta siihen! Näin saadaan napattua huumeita pois..
Vinkkinä vihreille...

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä