(5) kommenttia

Tuhat allekirjoittajaa vastustaa lomautuksia

Noin tuhannen allekirjoittajan adressilla vastustetaan Kirkkonummen opettajien ja kouluavustajien lomautuksia.

Adressilla on kerätty nimiä kunnalliseen oikaisuvaatimukseen. Sillä vaaditaan muuttamaan 13.1. kunnanhallituksen tekemää päätöstä, jolla lomautetaan lähes koko kunnan henkilökunta viikoksi tai kahdeksi viikoksi.

Opettajien lomautus on seitsemän päivää ja muiden 14. Kouluavustajat kuuluvat kahdeksi viikoksi lomautettaviin.

Adressilla pohjustetaan Kirkkonummen koulujen vanhempainyhdistyksien aikeita, jolla vaaditaan oikaisupyyntöä kunnanhallituksen päätökseen lomautuksista. Niitä aiotaan vaatia peruutettavaksi.

Oikaisupyynnössä on tarkoitus vedota lakiin, jossa määrätään oppilaiden oikeudesta turvalliseen opiskeluympäristöön ja oikeudesta saada opetusta jokaisena työpäivänä.

LISÄTTY (27.1. klo 19.45) Oikaisuvaatimus on jätetty tänään kunnanhallitukselle. Adressiin tuli lopulta 1027 allekirjoitusta.

Adressi netissä

(15.1.) OAJ aikoo valittaa kunnan lomautuksista

(13.1.) Kh: Kunnan lomautukset toimeen äänin 11 - 2 

Mikä on oikaisuvaatimus?

(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

Mediassa olleen tiedon mukaan Kirkkonummen kunta ei enää satsaakkaan työntekijöiden hyvinvointiin. Uimalippujen "sponssaaminen" on loppu. Mitähän ETUJA kunnan työntekijöillä onkaan ?
Uimalippuja olisi moni kaivannut vieläkin, varsinkin, kun nyt on kaikkineensa rankkaa.
Lomautukset tulossa ja siten henkilökuntaa vuoroissa on vähemmän. Kunnon ylläpitäminen on tärkeä asia, ja monella se kunto on yllä käymällä uimassa.
Se työtyytyväisyyskysely ei taida kovinkaan paljoa auttaa tässä tilanteessa ?
Tulos voi nimittäin olla hieman erilainen kun aikaisempina vuosina.
Työhyvinvointi Kirkkommen kunnassa
Olen samaa mieltä Anonyymin kanssa, ei opettajia itketä lasten kohtalo kun he jättävät luokan tyhjän päälle ja jäävät itse kotiin sairastelemaan. Hyvin ne lapset siellä kouluissa ja päiväkodeissa pärjäävät jonkin aikaa suuremmassa ryhmässä, opettajat provosoivat vanhempia eikä kukaan halua kuin parastaan lapselleen. Turhaa jeesustelua, opettajat ovat vain viikon lomautettuna, voisin ymmärtää haloon jos kyseessä olisi ollut kuukausi tai kaksi.
Huuhaa
VOI EI! Äsken vasta huomasin tämän adressin ja olen myöhässä. Miksi tästä ei kuulutettu ja rummutettu pitkin kyliä ja katuja?
Nyt harmittaa
Jokainen perhe tekee omat päätöksensä mahdollisten pyyntöjen osalta lomamatkoihin ja muihin ylimääräisiin vapaisiin liittyen. Ylimääräiset lomat pitää anoa koulusta. Enintään kolmen päivän poissaolon voi myöntää luokanopettaja. Pidemmät poissaolot hyväksyy koulun rehtori. Uskoisin että heillä on myös jonkinasteinen kiinnostus siihen miten kyseinen oppilas koulussa menestyy lomasta päättäessään.

Tämän adressin takana todellakin ovat Kirkkonummen koulujen vanhempainyhdistykset, joiden huolena on ennenkaikkea turvallisuus koulussa, ja toiseksi oppilaiden oikeus saada opetusta jokaisena koulun työpäivänä.
Kari Virtanen - Nettiadressin perustaja
Samaan aikaan vanhemmat ottaa surutta lapsensa pois koulusta viikon-kahden lomamatkoja varten. Mitenkä se opetuksen menettäminen ei siinä kohdassa huoleta? Taitaa olla tämän adressin takana pääosin kuitenkin opettajat, joita huolettaa oma palkkapussinsa.
Anonyymi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä