(0) kommenttia

Terveyspalveluita avataan tänään lakon jäljiltä – verikokeita ja röntgenkuvia voidaan taas ottaa

Kirkkonummen terveyskeskus ei ole ollut lakon piirissä. Sen sijaan HUSin hoitamat laboratorio- ja kuvantamispalvelut ovat olleet kiinni.

Hoitajalakon toisen vaiheen peruminen avaa tänään terveyspalveluita myös Kirkkonummella, jossa HUSin palvelut terveyskeskuksessa ovat olleet kiinni.

Lakko ei ole koskenut Kirkkonummen kunnan hoitajia terveyskeskuksessa, mutta HUSin kuvantamis- ja laboratoriopalvelut ovat olleet suljettu myös Kirkkonummella.

Kaikki laboratorion näytteenottopisteet, röntgenit ja muut kuvantamispalvelut pyritään avaamaan 20.4., mutta on mahdollista, että toiminnan käynnistämisessä on viiveitä ja palvelut ruuhkautuvat, HUS tiedottaa.

Keskiviikkona HUSin yksiköissä keskitytään jo sairaalassa olevien potilaiden hoitoon ja ryhdytään kutsumaan loppuviikon potilaita kiireellisyysjärjestyksessä.

Yksiköistä ollaan yhteydessä potilaisiin ja ilmoitetaan uudesta ajanvarauksesta. Omat voimassa olevat ajanvaraukset voi tarkistaa sähköisestä asiointipalvelu Maisasta.

HUS ehti tiistaina jo ilmoittaa, että synnytysosastot suljetaan Lohjalla ja Hyvinkäällä lakon vuoksi. Illalla päätös peruttiin, koska lakko ei jatkunutkaan.

Hoitajajärjestöt Tehy ja SuPer jatkavat edelleen ylityö- ja vuoronvaihtokieltoa koko maassa ja sillä voi olla vaikutusta monin paikoin palvelujen saatavuuteen.

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä