(0) kommenttia

Terveyskeskushanke hetkeksi jäihin

Kirkkonummi terveyskeskus

KIrkkonummi keskeyttää muutamaksi kuukaudeksi kunnan suurimman meneillään olevan hankkeen eli terveyskeskuksen korjauksen ja laajennuksen. Kunnanvaltuusto päätti pistää hankkeen jäähylle äänin 29-21.

Nelivaiheinen terveyskeskushanke on lähes aloittamista vaille valmis. Valtuuston viime vuoden lopulla tehdyn päätöksen mukaan nykyinen terveyskeskus peruskorjataan ja viereen rakennetaan uusi vuodeosasto ja vastaanottotiloja. Kustannukset liikkuvat 25 miljoonasta eurosta ylöspäin.

Terveyskeskusta on pyöritelty päätöksentekoprosessissa jo 13 vuotta. Nyt hankkeelle laitettiin jarrua, koska terveyskeskuksen vanhojen tilojen kuntokartoituksessa nousi monien valtuutettujen mielestä esiin uusia asioita.

Samalla kun hankkeen toteutusta ja kustannuksia tarkastellaan uudestaan, selvitetään myös kokonaan uuden paikan mahdollisuutta terveyskeskukselle. Sama prosessi käytiin jo viime vuoden lopulla, jolloin päädyttiin nykyisen terveyskeskuksen korjaukseen ja laajennukseen nykyisellä paikalla. Vaihtoehtona viime vuonna oli uimahallin läheinen Jokiniityn tontti.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Raija Vahasalo (kok.) piti välttämättömänä, että nyt otetaan aikalisä, koska kustannuksista ja muustakin on niin paljon avoimia kysymyksiä noussut esiin. Puolekollega Veikko Vanhamäki säesti ja vertasi kunnanhallitusta kapteeniin.

- Jos kapteeni epäilee, että nyt saatta olla väärä kurssi, hän vetää heti pakin päälle. Sama asia on tässä terveyskeskushankkeessa.

Valtuustossa Erkki Ahlsten (kesk.) esitti, että meneillään olevaa jo valmiiksi päätettyä terveyskeskushanketta ei keskeytetä, vaan sen annetaan jatkua ja samalla selvitellään muita vaihtoehtoja. Ahlsten vetosi siihen, kuinka perusteellisesti ja pitkään terveskeskuksen kunnostusta ja laajennusta on suunniteltu.

Kirkkonummi pitää kiinni itsenäisyydestä

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä