(16) kommenttia

Tekojään perustamista on selvitetty ja hintaa haarukoitu − kolme vaihtoehtoa, yksi niistä siirrettävä

Espoossa on useita ulkotekojääkenttiä, joista suurin on Tapiolassa.

Kirkkonummella on selvitetty ulkotekojään perustamista ja laskettu hinta-arvioita. Ne liikkuvat 0,7-3,4 miljoonan euron haarukassa.

Kunnassa ei ole tekojäätä ulkosalla, joten luistelu jää leutoina talvina vähäiseksi ainakin, jos ei matkaa Espoon ja Helsingin tekojäille.

Pari vuotta sitten kunnanvaltuustossa tehtiin aloitteen tekojään saamiseksi Kirkkonummelle.

> Lähes koko valtuusto aloitteen takana: Kirkkonummen keskustaan toivotaan tekojääkenttää (Viisykkönen 22.5.2017)

Asiaa on selvitetty perusteellisesti kolmen vaihtoehdon pohjalta. Ne ovat siirrettävä tekojää ja vähän suurempi kiinteä sekä kolmanneksi jalkapallokentän kokoinen (8.000 m2) jääkenttä.

Kaksi ensimmäistä vaihtoehtoa ovat 1.600 ja 2.200 neliöisiä eli aika lähellä jääkiekkokaukalon kokoluokkaa.

Ulkotekojää on viime vuosina perustettu jopa hyvin pieniinkin kuntiin. Tekniikkaa on kehitetty ja saatavilla on siirrettäviä "jääkenttämattoja", joita voidaan tuoda tasaiselle kentälle talveksi. Jääkoneisto siirtyy kontissa kentän laidalle.

> Kirkkonummelta puuttuu ulkotekojää – kohtuullisella hinnallakin löytyy ratkaisuja, joita jopa pikkukunnat toteuttavat (Viisykkönen 10.12.2018)

Kolmesta tutkitusta tekojäävaihtoehdoista pienemmät ratkaisut maksavat 700.000 ja 800.000 euroa, suurin jalkapallokentän laajuinen kenttä 3,4 miljoonaa euroa.

Ison kentän kustannuksiin on laskettu mukaan noin miljoonan euron huoltorakennus, johon tulisi teknisten tilojen lisäksi myös huolto -ja pukutilat.

Tekojäävaihtoehdoista on konsultilla lasketettu myös elinkaarikustannukset eli mitä kaikki kustantaa sen jälkeen kun investointi on tehty ja joka vuosi päälle tulevat käyttökustannukset.

Pidemmällä tähtäyksellä kiinteä 2.200 neliön tekojää on selvityksen mukaan edullisin.

Siirrettävässä tekojäässä kustannuksia lisää jokavuotinen kokoaminen ja purkaminen. Toisaalta iso etu siirrettävässä kentässä on se, että paikkaa voidaan muuttaa.

Kirkkonummen kunnan budjetissa on tälle vuodelle varattu 15.000 euroa siirrettävän tekojääradan suunnitteluun.

(16) kommenttia

Kommentit (16)

Sivut

Viime talven nautinto: tunti luistelua Tapiolan tekojäällä, kulttuurikeskuksen kahvilaan teelle ja sämpylälle, siitä kirjastoon lukemaan lehtiä tai Emmaan erinomaisiin näyttelyihin. Halpaa ja rentouttavaa huvia. Sitten ajelinkin kotiin typötyhjään ja hiljaiseen Kirkkonummen kuntaan.
Anonyymi
Lämmitettävä keinonurmi, koirapuisto, tekojäärata, mitä vielä ???? Raha ei kulu pelkästään yhteensä n. 1,5 m€:n investointeihin, vaan käyttömenotkin kasvavat suhteessä enemmän kuin väkiluku.
Anonymous
Jerri Kämpe-Heleniukselle

Vertailusi ontuu, metrolla on kohta (2023) Espoossa xyz kilometriä ja 283 632 asukasta. Montako metrokilometriä Kirkkonummella tulisi olla vuonna 2023 asukaslukumäärän perusteella?
Vertaat keskenään yhteensopimattomia asioita yhden muuttujan (asukasluku) avulla. Kestämätöntä oppimääräsi perustieteiden kannalta.
ABC-kissa kävelee, tikapuita pitkin taivaaseen
Samalla tarmolla,voisi Kirkkonummen päättäjät selvittää ja laittaa kunnan tiet ja kevyenliikenteen tiet kuntoon.
Niin ja työpaikkojakin olisi mukava saada,niin saataisiin lisää veronmaksajia kustantamaan nämä kotkotukset.
Ettei jälleen tarvitse nostaa kunnallis ja kiinteistöveroja.
Asiat tärkeysjärjestykseen.
Futaajilla löytyy jo useampi tekonurmi!
Sabina
02.05.2019 22:05

Pieni huomio tähän. Kolmesta kunnan tekonurmesta kaksibon rakennettu yksityisellä rahalla seurojen toimesta ja tästä kunnan rakentamastakin huonokuntoisesta huoltamatta jääneestä joutuvat käyttäjien vanhemmat maksamaan sen käytöstä täyden hinnan.
Liikuntaa samoilla ehdoilla.

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx