(8) kommenttia

Tasa-arvo on puhuttanut kirkkoa pitkään – Kirkkonummen seurakunnat: Olemme syrjinnästä vapaata aluetta

Kirkkonummen seurakunnat ovat ottaneet työn alle pariksi vuodeksi kampanjan, jolla kaikenlainen syrjintä pyritään kitkemään pois kirkon toiminnasta.

Kirkkonummen seurakuntayhtymä eli suomenkielinen ja ruotsinkielinen seurakunta on liittynyt Syrjinnästä vapaa alue -kampanjaan.

Seurakuntien tiloihin asetetaan kevään aikana Syrjinnästä vapaa alue –kyltit.

Julistautuessaan syrjinnästä vapaaksi alueeksi seurakunnat sitoutuvat toimimaan tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden puolesta ja ottamaan kaikki ilmoitukset ja epäilykset syrjinnästä vakavasti.

Syrjinnästä vapaa alue -kampanja toimii lähtölaukauksena seurakuntien kehittämistyölle kohti kulttuuria, jossa jokainen seurakuntalainen, työntekijä, työnhakija tai muuten toiminnassa mukana oleva kokee olevansa yhdenvertaisessa asemassa, ja erilaista osaamista käytetään yhteisössä voimavarana, kertoo seurakuntayhtymä tiedotteessaan.

Syrjintää vastaan toimiminen perustuu yhdenvertaisuus- sekä tasa-arvolakiin.

Kirkkonummen seurakuntien ja yhtymän henkilökuntaa, vapaaehtoisia ja luottamushenkilöitä koulutetaan yhdenvertaisuudesta ja syrjintään puuttumisesta tänä ja ensi vuonna.

Havaintosi tai kokemuksista kiusaamisesta, häirinnästä tai syrjinnästä Kirkkonummen seurakuntien tiloissa, toiminnassa tai sosiaalisessa mediassa voi ilmoittaa lomakkeella.

Palautteet käsitellään luottamuksellisesti. Palautelomakkeen vastaanottaa seurakunnan kirkkoherra.

Erityisesti tasa-arvokysymys ja naispappeus ovat jakaneet kirkossa mielipiteitä pitkään, ja asia nousee vieläkin aika ajoin pinnalle.

> Kirkkonummella kuulutaan kirkkoon yhä varsin uskollisesti – Espoo on selvästi maallistuneempi (Viisykkönen 3.2.2022)

(8) kommenttia
Kommentit (8)

Kommentit (8)

Miten seurakunnalle pääsee töihin muunuskoinen tai kirkosta eronnut?
Syrjintä alkaa jo vaatimuksesta, että pitää kuulua kirkkoon voidakseen hakea työtä.
Sakkeus
Kirkkonummen seurakunnan toiminta on ollut jo vuosia kaikkea muuta kuin mitä puhuvat ja sanovat sen olevan.
Saman sukupuolen liittoja eivät hyväksy ja muualta tulleiden auttaminen ja paapominen on heille tärkeämpää kuin köyhien ja vähävaraisten suomalaisten.
Kirkkonummen srk takia erosin kirkosta vuosia sitten
Niin varmaan, "narikka diakonian ulkopuolella" hae siitä takki;))) on aika syrjintä vapaata joo. Voisivat nytt avata Keskustan salen luokse myymälän köyhille suomalaisille. Voisivat hakea vaatetta ja ruokaa.
kaikille samat
Enkä ymmärrä ollenkaan, että seurakunta kouluttaa esim. ammattikkasvattajia katsomuskasvatuksessa. Olen kouluttautunut aiheesta sekä seurakunnan koulutuksissa, että koulutuksissa, joissa ei ole ollut uskonnollisia kytköksiä ja täytyy sanoa, että eron huomaa. Seurakunta myös mainostaa joitakin lasten tilaisuuksia katsomuskasvatuksellisina ja silti se katsomus on esim. jouluevankeliumi. Todella härskiä.
Anonyymi
Eiköhän ihan ensimmäisenä pidä tämä aloittaa heistä itsestään.
Samaa sukupuolta olevat pitää pystyä vihkimään, jos tähän ei pysty, silloin on täysin väärässä paikassa töissä.
Ja mitä tulee siihen autetaanko heillä suomenkansalaisia vai muualta tulleita, sekään ei toimi heillä tasavertaisesti. Suomenkansalaiset eivät saa heiltä tasavertaista apua.
Kuvanne kiillottaminen ei ole uskottavaa
Miten Kirkkonummen seurakunta on kertonut tästä uutisesta , ainakaan heidän sivustolla ei löydy mitään ajankohtaista tietoa aiheesta. Voisiko joku tehdä päivityksen - koko sivustolle ?vai onko tämä seurakunta vielä ja edes hengissä?
Sivuilla lukemassa lisää, ei ollut yht mitään
Eiköhän noissa piireissä olisi tasa-arvon,pitänyt toteutua ajat sitten.
Et sillee.
Julkikuvan putsausta organisaatiolta joka hyväksyy että osa jäsenistä ei noudata tasa-arvoista avioliittolakia.
Tämä jos mikä on syrjintää sen puhtaimmassa muodossa.
Putte

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä