(1) kommentti

Tarjoilija ampui asiakasta kolme kertaa, kaksi laukausta osui päähän – tuomio lähes 10 vuotta vankeutta

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut 46-vuotiaan miehen taposta, joka tapahtui viime maaliskuussa ravintolassa Kirkkonummen keskustassa torin varrella.

Lähes 10 vuoden vankeustuomion saanut mies oli töissä Ravintola Hullussa Kukossa, kun sisään tui ennestään tuttu asiakas, jolla oli porttikielto kyseiseen ravintolaan.

Tarjoilija oli säilyttänyt pienoiskivääriä ravintolan takahuoneessa ladattuna.

Hän poistui ravintolan tiskiltä henkilökunnan käytävän kautta ravintolan takahuoneeseen, otti siellä olleen pienoiskiväärin, palasi käytävän baaritiskin puoleiselle ovelle ja avasi tulen kohti ravintolasalissa ollutta miestä.

Pelastuslaitoksen ensihoitoyksiköiden saapuessa tekopaikalle mies oli eloton, mutta ensihoitajat saivat sydämen lyömään hetkeksi.

Hoitotoimenpiteistä huolimatta mies menehtyi, ja ensihoito lopetti elvytystoimenpiteet tuloksettomina tekopaikalla. Kaksi laukausta oli osunut uhrin päähän.

Tarjoilija kiisti oikeudessa syyllistyneensä tappoon, mutta myöntänyt sinänsä menettelyllään aiheuttaneensa miehen kuoleman ampumalla hätävarjeluna suojellakseen muiden ja itsensä henkeä ja terveyttä.

Syytteessä olleen tarjoilijan mukaan ravintolaan tulleen miehen käytös ja tiedetty tausta oli antanut perustellun aiheen olettaa, että hän oli ollut aseistautunut.

Ravintolaan tulleella miehellä ei ollut asetta eikä minkäänlaista astaloa mukanaan. Hän oli aiheuttanut häiröitä ennenkin samassa ravintolassa ja poliisiakin oli kutsuttu paikalle.

Tarjoilija on katsonut toimineensa hätävarjelutilanteessa.

Oikeus piti selvänä, että kyseessä on tappo, mutta hätävarjelun osuutta jouduttiin pohtimaan.

Vaihtoehtoisena rangaistusvaatimuksena oli tappo hätävarjelun liioitteluna tehtynä.

Oikeus ei uskonut hätävarjeluperusteluja, vaan tuomitsi ampujan taposta. Rangaistusta tuli myös ampuma-aserikoksesta ja huumausainerikoksesta.

Yhteinen rangaistus on 9 vuotta ja 8 kuukautta vankeutta. Mies on ollut jo vangittuna.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden 29.6. antama tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

> Poliisi pitää ravintolassa tapahtunutta kuolemantapausta tappona – myös ampuma-ase mainitaan (Viisykkönen 20.5.2022)

(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Taustalla taas päihteet ja niitähän täällä saa joka nurkasta nykyään!! Järkyttävää! Iso muutos tapahduttava asenteissa ja päättäjien /virkavallan asenteissa muuten näistä jutuista saadaan lukea joka viikko:(
Väärä suunta maailmassa!!

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä