(0) kommenttia

Talousjohtaja hakuun kesken yt-neuvottelun

Perussuomalaisten Pekka M. Sinisalon mielestä talousjohtajan etsinnässä voitaisiin odotella yt-neuvottelujen päättymistä.

Kirkkonummen kunnan meneillään olevat yt-neuvottelut kuumentavat päätöksentekoa. Kunnanhallitus äänesti maanantai-iltana talousjohtajan viran haettavaksi julistamisesta. Virka päätettiin laittaa auki äänin 9-4.

Kunnanhallituksen toinen varapuheenjohtaja Pekka M. Sinisalo (ps.) ehdotti, että talousjohtajan viran hakeminen laitettaisiin pöydälle kunnes yt-neuvottelut on saatu päätökseen.

Jos yt-neuvottelujen jälkeen työnantaja irtisanoo työntekijöitään, uusia ei periaatteessa saa lain mukaan heti palkata, vaan työtä on tarjottava ensisijaisesti irtisanotuille. Kunnan yt-neuvottelut päättyvät ensi kuussa. Talousjohtajan valinta tapahtuu ensi vuoden puolella.

Sinisalon esitystä talousjohtajan haun siirtämisestä tuonnemmaksi kannattivat Tero Suominen (SDP), Matti Kaurila (kok.) ja Pirkko Lehtinen (Uusdem.).

Kirkkonummen kunnalla ei ole tällä hetkellä vakituista talousjohtajaa. Entinen talousjohtaja Leena Pieniniemi lähti viime kuussa. Nyt tehtävää hoitaa laskentapäällikkö Mikael Boström.

Kirkkonummen talousjohtajalta edellytetään soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa. Hakuaika on 20.12. saakka. Talousjohtajaa etsitään ilmoituksilla Helsingin Sanomissa, Hufvudstadsbladetissa ja Kuntalehdessä.

Lumesta lisäkuluja lähes miljoona

Kunnanhallitus päätti esittää 940.000 euron lisämäärärahaa kunnan palvelutuotannolle. Euroja on kulunut eritoten lumenluonnissa. Viime talvi oli jälleen runsasluminen, eikä lumitöihin ollut varattu tarpeeksi rahaa.

Runsaslumisia talvia on ollut peräkkäin jo neljä, ja lisärahaa on joka vuosi tarvittu loppuvuodesta. Palvelutuotantolautakunta on todennut, että kunnossapitopalvelun osalta talousarvio on alibudjetoitu ja talousarvion määrärahojen tulisi vastata kunnossapitopalvelujen todellisia tarpeita.

Uutta koulua korjataan

Veikkolassa Vuorenmäen uudella koululla joudutaan tekemään suurehkoja korjaustöitä. Koululla korjataan kattoa ja yläpohjaa vesivaurioiden välttämiseksi. Kustannukset jäävät kunnan kontolle, koska virheen on katsottu olleen suunnitelussa eikä urakoitsijan toimissa.

Tarkoitukseen varataan 400.000 euroa tänä vuonna. Kunnanhallitus päätti ehdottaa tarkoitukseen lisämäärärahaa, joka saadaan siirretyksi Masalan koulun laajennus-ja saneerausmäärärahoista.

Vuorenmäen koulu ja päiväkoti valmistuivat kesällä 2011. Kokonaisuus maksoi noin yhdeksän miljoonaa euroa.

 

 

 

 

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä