(4) kommenttia

Tällä joukolla nostetaan Kirkkonummen jalkapalloa uuteen nousuun ja siinä tarvitaan monien apua

FC Kirkkonummen Miesten edustusjoukkue kaudella 2020

Kirkkonummi tunnettiin pari vuosikymmentä sitten jalkapallopaikkakuntana selvästi paremmin kuin nykyisin. Uutta nousua on rakennettu, ja tänä kesänä on taas paljon pelissä.

Jalkapallokausi on alkanut ja Kirkkonummella on mahdollista nähdä paikkakunnan tasokkainta jalkapalloa kotikentän kauden avausottelussa perjantai-iltana 26.6.

FC Kirkkonummen miesten edustusjoukkue kohtaa kotona Helsingin Palloseuran. Kauden ensimmäinen ottelu pelattiin Nummelassa pari viikkoa sitten.

Kauteen lähdetään luottavaisin mielin, vaikkei avausottelu mennytkään ihan nappiin.

− Meillä on nuori ja hyvä joukkue, jonka viime vuoden runko jatkaa. Paluumuuttajia on tullut, joten koossa on hyvin paikallinen porukka, päävalmentaja Jarno Kärkkäinen kertoo.

FC Kirkkonummi nousi viime kaudella kolmossarjaan. Tällä tasolla Kirkkonummella pelattiin miesten jalkapalloa viimeksi yli 10 vuotta sitten.

Nousu alkoi viime vuonna, jolloin myös jalkapallon peruskiveä laskettiin Kirkkonummella uudelleen.

Vuoden 2019 alussa fuusion jälkeen aloitti uusi seura, kun Kirkkonummi-Masala -akselilla pelaajat koottiin saman lipun alle.

Kauden tavoitteista päävalmentaja asettaa sanansa varovasti henkilökohtaisena mielipiteenään.

− Malttia on oltava. Minimitavoite on tietty Kolmosessa pysyminen ja toivottavasti sen varmistaminen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, Kärkkäinen toteaa.

Otteluohjelma menee aluksi aika verkkaisesti, kun heti heinäkuussa on pieni kesätauko. Perjantain (26.6.) jälkeen seuraava kotiottelu on 10.7.

Jos elokuun maissa olisi jo pisteitä turvallisesti koossa ja sarjapaikka varma, olisi Kärkkäinen tyytyväinen.

Sarjanoususta ei päävalmentaja vielä halua sen enempää puhua. Loikka Miesten Kakkoseen on suuri ja se vaatisi koko lailla erilaista toimintaa erityisesti rahallisesti.

Nimittäin menestys ei ole vain kysymys hyvästä joukkueesta. – Kyllä me urheilullisesti voisimme pärjätä, mutta ylemmässä sarjassa vaadittaisiin joukkueelle huomattavasti lisää taustavoimaa.

Yksi iso haaste Kirkkonummella on saada yleisö kiinnostumaan ja kotiotteluiden katsomo täyteen ainakin sen verran mitä korona sallii ja se sallii tällä hetkellä jo aika paljon.

− Jalkapallo on saatava yhdeksi vakavaksi kilpailijaksi kirkkonummelaisten vapaa-ajassa. Otteluista on saatava yhteisöllisiä tapahtumia, joihin tullaan viihtymään.

Kärkkäinen muistaa hyvin sellaista aikaa Kirkkonummella. Hän on käynyt läpi kotikunnassa koko jalkapallokirjon junioritoiminnasta pelaajaksi ja vuodesta 2013 lähtien valmentajaksi.

Muistissa on esimerkiksi vuosituhannen alusta cup-ottelu, jolloin keskuskentän katsomo oli aivan täynnä.

FC Kirkkonummi on siis 26.6. kello 18 kotikentällä ja portit ovat auki kaikille. Tosin pientä pääsymaksua kysytään, mutta senkin voi vielä edullisemmin hoitaa kausikortilla.

Hellekään ei haittaa, koska buffetista saa juotavaa.

> FC Kirkkonummi

(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Tsemppiä pojille! Fudista on kiva pelata, mutta tylsä katsella. Pitäisi muuttaa lajia yleisöystävällisempään suuntaa, esim. futsal.
Fudis-fani
Miesten joukkue pelasi kolme kautta kakkosessa ja oli jopa nousta ykköseen; tällöin asia ratkesi toiseksi viimeisellä kierroksella 1 - 1 tasapeliin Kiffeniä vastaan Helsingin pallokentällä eikä nousua onneksi tapahtunut!
Ossi Heinonen
Jess, nyt on ryhtiä toiminnassa sillä jalkapallo on parasta mitä voi tehdä shortsit jalassa....
Luigi
Eikös AC-Kirkkonummen naisten joukkue ole pelannut kakkosessa 2010 vuoden jälkeen? Ellei jopa ykkösessä.
Onko jollain parempaa tietoa?

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä