(1) kommentti

Suomen Sokeri investoi Kantvikiin

Suomen Sokeri investoi voimalaitokseensa Kantvikissa ja ehkä muuhunkin tuotantoon vielä tänä vuonna.

Suomen Sokeri Oy aikoo tehdä tänä vuonna Kantvikissa huomattavat investoinnit, joista ensimmäisenä on vuorossa lämpövoimalan parantaminen.

Pääosin saksalaisomistuksessa olevat Suomen Sokeri ja Sucros kertovat investoivansa Suomeen tässä vaiheessa neljä miljoonaa euroa. Investoinneilla parannetaan energiatehokkuutta. Kirkkonummen tuotantolaitoksen osuus investoinnista on runsas miljoona euroa, loput menevät Säkylän sokeritehtaalle.

Tuotantojohtaja Sune Berghäll kertoo, että Kirkkonummella vaihdetaan höyrykattila uudempaan. Lämpövoimalaitoksen sähkö ja lämpö tuotetaan pääosin omaan käyttöön, jonkin verran tuotannosta menee naapuritehtaalle Mildolalle.

Sekä Kirkkonummella että Säkylässä tehtävillä investoinneilla pyritään Berghällin mukaan lisäämään tulevaisuuden kilpailukykyä.

- Tällä hetkellä yhtiöllä menee varsin hyvin, mutta tulevaisuus on haasteellinen, siksi tuotantoa pitää kehittää, Berghäll sanoo.

Nyt kerrotut investoinnit eivät Berghällin mukaan todennäköisesti jää tänä vuonna tähän. – Ehkä kuukauden kuluessa on lisää kerrottavaa.

Suomen Sokeri Oy:n Kirkkonummen sokeripuhdistamossa on noin 180 työntekijää. Säkylän sokeritehtaalla on työntekijöitä noin 80 ympäri vuoden, mutta syksyisin sokerijuurikkaan korjuuaikana enemmän.

Suuri osa Suomessa myytävistä sokeri- ja siirappituotteista valmistetaan Porkkalan sokeripuhdistamossa Kirkkonummella. Tuotteiden tärkein raaka-aine on kotimainen juurikassokeri, joka tuotetaan Sucros Oy:n Säkylän tehtaalla.

Tarvittaessa raaka-aineena käytetään myös raakasokeria, jota tuodaan maahan ja puhdistetaan Porkkalan sokeripuhdistamossa.

Suomen Sokerin ja Sucrosin omistaa pohjoismainen Nordic Sugar, jolla on yli 1 400 työntekijää. Nordic Sugar on vuodesta 2009 ollut osa saksalaista Nordzucker Groupia, joka on Euroopan toiseksi suurin sokeriyritys.      

 

    


(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Liittyykö Fortumin kaukolämpöverkkotyö Kantvik-Kolsari-alueella tähän asiaan? Kiinnostaisi tietää, miksi vedettävä verkko päättyy "tyhjään", Naissaarentien päähän, http://www.fortum.com/countries/fi/yksityisasiakkaat/kaukolampo/rakennammekaukolampoa/kolsari-kantvik-kirkkonummi/pages/default.aspx. Onko tulossa uusia taloja?
Kolsarin asukas

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä