(4) kommenttia

Sota Ukrainassa katkaisee energiantuonnin Venäjältä – Fortum: Kirkkonummen kaukolämpö pystytään hoitamaan

Noin puolet Kirkkonummen ja Espoon kaukolämmöstä tulee Suomenojan voimalaitokselta.

Venäjään kohdistuvat pakotteet vaikuttavat kaukolämmöntuotantoon myös Espoossa ja Kirkkonummella. Fortum vakuuttaa, että lämmöntuotanto on turvattu.

Noin puolet alueen kaukolämmöstä saadaan toistaiseksi Suomenojan voimalaitokselta, joka käyttää polttoaineenaan kivihiiltä ja maakaasua.

–  Maakaasua käytetään vain kylmimpinä pakkaspäivinä turvaamaan lämmöntoimitukset ja se voidaan tarvittaessa korvata kevyellä polttoöljyllä kotimaiselta toimittajalta, selvittää Fortumin Suomen lämmitys- ja jäähdytysliiketoiminnan johtaja Timo Piispa Länsiväylässä.

Suomenojan voimalaitoksessa ei myöskään käytetä Venäjältä tuotua kivihiiltä.

–  Kaikki loputkin polttoaineostot ja -toimitukset Venäjältä keskeytettiin heti hyökkäyksen alettua.

Kaukolämpöasiakkaiden ensi talven lämpö on Piispan mukaan pääosin varmistettu, sillä Fortumilla on velvoite pitää öljyä ja hiiltä varastossa.

− Hinta on iso haaste, sillä Venäjän hyökkäys on aiheuttanut markkinahäiriön ja nostanut sekä polttoaineiden että rakennuttamisen materiaalien kustannuksia voimakkaasti, kertoo Piispa.

> Lue: Jos Putin sulkee kaasuhanat, Suomen teollisuus voi kärsiä rajusti – Espoon ja lähialueen kaukolämmitys on turvattu, vakuuttaa Fortum (Länsiväylä 12.5.)

Fortum toimittaa Espoosta kaukolämpöä keskiselle Kirkkonummelle kuten Masalaan ja keskustaan.

(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Olipa suuri saavutus tältä yhdeltä porukalta ,että saivat voimaan lain turpeen nostokoneiden hävittämisestä sai siihenkin uhrattua valtion varoja ei muuta kun ostamaan uusia koneita.
Veronmaksaja
Eipä tämä taida loppupeleissä paljoa Venäjää hetkauttaa. Myyvät kaasunsa ja öljynsä Kiinan ja Intiaan... Mutta suomalainen maksaa taatusti bensastaan ja lämmitysenergiastaan härskiä hintaa tulevana talvena. Ja valitettavasti hinta heijastuu myös kuljetuskustannuksiin mikä puolestaan nostaa tavaroiden hintoja, myös ruoan.
Ei hyvältä näytä
Ehkä olisi syytä vähentää sitä
vesitornin valaistusta, ja ne turhaan
rakennettujen kalliorinteiden portaaiden
valaistusta, vai jatketaanko tätä sähkön
haaskausta ?

Olisi syytä ruveta säästämään sitä sähköä
ja muuta energia nytt !

Ja otettava turveenergia uudestaan
käyttöön.
Kotimaista energia ! Suomalainen.
Hyvä näin.. Rahahanat vaan kiinni ja lisää pakotteita!
Diktaattori kuriin!

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä