(0) kommenttia

Sofi Oksanen luetuin

Kirkkonummen kirjastoja käytetään enemmän kuin koko maassa keskimäärin.

Suomen kirjallisuuden kärkinimi Sofi Oksanen on edelleen Kirkkonummen kirjaston lainaajien ehdoton suosikki. Lainatuin suomenkielinen romaani oli viime vuonna Sofi Oksasen Puhdistus. Oksasen tuorein kirja Kun kyyhkyset katosivat oli viime vuonna kolmanneksi lainatuin kirja.

Kirkkonummen kirjaston kokonaislainaus kasvoi viime vuonna vajaan prosentin verran toissa vuoteen verrattuna. Koko maassa kirjastojen lainausmäärät ovat olleet laskevia.

Kirkkonummelaiset ovat varsin ahkeria kirjaston käyttäjiä. Kirkkonummella lainaus oli 21,08 per asukas, Uudellamaalla 16,07 ja koko maassa 17,67.

Lainatuimpien suomenkielisten romaanien kärkisijaa pitää jo neljättä vuotta peräkkäin vuoden 2008 Finlandia-voittaja, Sofi Oksasen Puhdistus (2008). Toisena on paljon mediahuomiota saanut Katja Ketun Kätilö (2011), ja kolmanneksi ylsi Oksasen kohukirja Kun kyyhkyset katosivat (2012). Kymmenen joukossa on kestosuosikkeja kuten Anna-Leena Härkönen, Jari Tervo ja Laila Hirvisaari, eikä yhtään käännöskirjaa.

Lehtonen suosituin dekkaristi

Lainatuimmat suomenkieliset dekkarit ovat Leena Lehtolaisen käsialaa: lainatuin on Oikeuden jalopeura (2011) ja toisena on Minne tytöt kadonneet (2010). Dekkarit kiinnostavat myös äänikirjoina: esimerkiksi Agatha Christien Seitti ja Leena Lehtolaisen Oikeuden jalopeura ovat lainatuimpien joukossa.

Ruotsinkielisistä romaaneista eniten lainoja keräsivät Tamara McKinleyn Gryningstimmen (2012) ja Sofi Oksasen Utrensning (2010) – käännöskirjoja molemmat. Kolmantena listalla on ruotsalaisen Kajsa Ingemarssonin Någonstans inom oss (2011). Dekkarilista on hyvin Mari Jungstedtin ja Camilla Läckbergin hallinnassa.

Aikuisten osaston tietokirjoista eniten lainattu oli jälleen Sigbritt Backmanin Vanha Kirkkonummi (2006), joka on ollut lainatuimpien joukossa useana vuonna. Kotiseutuhistoria kiinnostaa kirkkonummelaisia lainaajia, sillä kärkikymmeniköstä löytyvät myös Porkkala - tapahtumien keskellä (2009) ja Lena Selénin Porkkala-Udd : elämää vuokra-ajan käänteissä (2010).

Aikuisten osaston lainatuimmat elokuvat olivat Rajaton (2011) ja Black Swan (2011). Musiikissa kärkisijoja pitävät Chisu, Apulanta ja Jukka Poika

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä