(2) kommenttia

Siuntiossa luja usko – iso monitoimihalli valmis ensi vuonna

Halliyhtiön puuhamiehet Patrik Flygar ja Mika Tolvanen ovat niin varmoja monitoimihallin toteutumisesta, että piirustuksetkin uskalletaan niitata seinään.
Toimittaja: 

"Halli ei ole vain eliittiurheilua varten."

Siuntion keskustaan suunniteltu suuri monitoimihalli on viime aikoina edennyt vauhdilla. Hallin taustavoimat lupaavat, että neljän miljoonan euron halli on pystyssä runsaan vuoden kuluttua.

Monitoimihallilla on jo tontti, jonka Siuntio kunta on vuokrannut halliyhtiölle 30 vuodeksi. Lisäksi rakennuslupa-anomus on jätetty. Halliyhtiön hallituksen puheenjohtaja Patrik Flygar laskee, että ensi tammikuussa laitetaan lapio maahan ja monitoimihalli on pystyssä ensi vuoden syksyllä.

Hankkeen oleellisin osa eli rahoitus on hallin tukiyhdistyksen puheenjohtajan Henrik Sandströmin mukaan pitkälle valmisteltu. Suurin yksityinen rahoittaja on Siuntion säästöpankkisäätiö. Valtiolta eli ELY-keskukselta on anottu hallille avustusta 720 000 euroa.

- ELY-keskus on suhtautunut hankkeeseen myönteisesti, koska yksityisen rahoituksen osuus on hyvin suuri. Jos valtiolta ei saada rahaa tai saadaan lupaus myöhemmästä rahoituksesta, aikataulua täytyy vielä miettiä. Siuntion kunnalta ei hankkeeseen ole pyydetty muuta kuin vuokratontti, Sandström kertoo. Tukiyhdistystä johtava Sandström on Siuntion entinen kunnanjohtaja.

Siuntion urheilunkentän kupeeseen kaavailtuun monitoimihalliin tulee täysikokoinen kansainväliset mitat täyttävä pallokenttä esimerkiksi käsipalloa ja salibandya varten. Katsomoon mahtuu noin tuhat ihmistä.

Lisäksi halliin on suunniteltu kaksi juoksurataa, peilisali voimistelijoille ja kiipeilyseinä. Halliin tulee myös kokoustiloja ja liikuteltava esiintymislava. Esimerkiksi konsertissa sisään mahtuu noin 1 500 ihmistä.

Halliyhtiön hallituksen jäsen Mika Tolvanen kiittelee hankkeessa sitä, että halli palvelee kaikenikäisiä ja kaikenlaisia urheilun harrastajia.

– Halli ei ole vain eliittiurheilua ja edustustason joukkueita varten. Tiloja on kahdessa kerroksessa ja esimerkiksi kenttäalue voidaan jakaa kolmeen osaan, jolloin kerralla mahtuu harjoittelemaan iso porukka pelaajia, Tolvanen toteaa.

Vaikka kunnalta ei suoraa rahoitusta ole hallille haettu, halliyhtiössä lasketaan, että kunta on suuri tilojen käyttäjä ja vuokraaja erityisesti koululiikuntaa ajatellen.

Halliyhtiön hallituksen jäsen Håkan Johansson iloitsee erityisesti siitä, että jatkossa Siuntiossa voidaan pelata kansainvälisen tason käsipalloa. Lisäksi hallissa onnistuvat isot koulutustapahtumat ja turnaukset.

Johansson on ollut puuhamassa jo yli 30 vuotta sitten vanhaa liikuntahallia, joka jää ainakin toistaiseksi käyttöön uuden hallin viereen.

Hallin puuhamiehet laskevat, että uudella monitoimihallilla voidaan saada Siuntioon monenlaisia isoja tapahtumia, joihin yleisöä tulee kauempaakin. Halli on muutaman sadan metrin päässä Siuntion rautatieasemasta.

51-TEEVEE: Patrik Flygarin videohaastattelu

Arkisto (31.3.) Kirkkonummen palloiluhallin tontista päätöksiä

 

 

    


(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

hyvä juttu! että saadaan vähän kehitystä aikaseksi.
Henry Grön
Hieno homma ja hyvä meininki, että hanke etenee!
kari vierinen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä