(18) kommenttia

Sitoutumaton valtuustoryhmä hajosi – Kirkkonummen valtuustossa on nyt 12 eri ryhmää

Kirkkonummen valtuustossa on 51 valtuutettua ja 12 valtuustoryhmää. Kuva 18.10.2021 kokouksesta.

Kirkkonummen valtuustossa on jatkossa yksi ryhmä enemmän. Ensi kertaa kuntavaaleissa viime vuonna mukana olleen Pro Kirkkonummen ryhmä on hajonnut.

Pro Kirkkonummen listalta valtuuston päässyt Aku Leijala jatkaa omana yhden henkilön valtuustoryhmänä. Leijala on valtuuston toinen varapuheenjohtaja.

Pro Kirkkonummen valtuustoryhmä ja Pro Kirkkonummi ry ovat sopineet kunnanvaltuutettu Aku Leijalan kanssa, että yhteistyötä kunnanvaltuustossa jatketaan eri valtuustoryhmissä, ilmaisee tiedotteessaan Pro Kirkkonummi ja Leijala itse asian.

Syynä eroon on tiedotteen mukaan allekirjoitettavana oleva ryhmien välinen valtuustosopimus, jonka ulkopuolelle Leijala on ilmoittanut haluavansa jäädä.

Valtuustosopimus on epävirallinen paperi, jolla valtuutetut sopivat käyttäytymissäännöistä kunnan luottamiselimissä.

Kirkkonummen valtuustossa on jatkossa 12 eri ryhmää.

Viimeksi Perussuomalaisten valtuustoryhmästä erosi kaksi jäsentä, jotka perustivat sittemmin kumpikin oman valtuustoryhmänsä. 

Pro Kirkkonummi oli kuntavaaleissa viime vuonna ensimmäistä kertaa ja sai valtuustoon 5 paikkaa.

Useat Pro Kirkkonummen riveissä toimivat aktiivit ovat ennen olleet Kirkkonummen Virhreiden toiminnassa mukana.

Vihreiden valtuustoryhmä hajosi Kirkkonummella viime valtuustokaudella.

(18) kommenttia
Kommentit (18)

Kommentit (18)

Missä tämä valtuustosopimus on nähtävillä??
Utelias
Onkos tämä se valtuutettu, joka paikallislehdessä aika räväkästi ruoti kirkkonummelaista johtamiskulttuuria kunnanhallituksessa ja kunnassa?
Kyläläinen
Ja kuka antanut äänensä….? Ihan hullua touhua.
äänestäjä
Sitoutumattomat hajosi kun ei voinut olla sitoutunut sitoutumattomien päätökseen. :) Melko hupaisaa touhua
Veikkolalainen
Valtuuston ”hengen” ylläpidosta vastaa väripuolue. Sitä pintaa raapaisemalla pääsee sylttytehtaalle. Tällä valtuustokaudella uusi nimi voisi olla nukkuvien puolue. Yksi äänessä asiantuntijana asiasta kuin asiasta, loput nukkuu.
Väripuolue
Onko tämä epävirallinen sopimus jossain nähtävissä? Kuulostaa suhmuroinnilta jos kyseessä on jonkinlainen kassakaappisopimus.
Tom
Puolueen vaihtaminen kesken kauden on äänestäjien pettämistä!
Näin on
Näinhän se näyttää olevan edelleenkin, ettei asiat riitele vaan henkilöt sillä joidenkin naama ei vaan sitten millään ilveelläkään näytä miellyttävältä....
Ulf "Uffe" uffaffaa
Jotainhan tämä kertoo kunnan poliittisten ryhmien ja poliitikkojen yhteistyökyvyistä. Ja johtajuudesta.
Jokainen edustaa itseään
Kysyjälle keneen voi luottaa. Ei ainakaan analysointini yhteenvetona yhteenkään Pro Kirkkonummi edustajaan/ryhmäläiseen. Kokoonpano: Sininen, persu, kepu, kokoomus, uusvihreät jne. Ei voi muuta kuin todeta, että kyllä näiden äänestäjät ovat olleet todella tietämättömiä tai ns. höynäytettävissä. Kyllä tämä Pro Kirkkonummi porukka kaiken kaikkiaan lukuisine edesottamuksineen on näkemykseni mukaan lähentelemässä jo koko Kirkkonummen kunnan mainehaittaa.
Ei poliitikko
Yhteisten asioitten hoitamiseen tarvitaan 12 eri ryhmää. Voi pyhä Sylvi sentään. Siinä on 6-8 ryhmää liikaa. Ei ole mikään ihme että Kirkkonummen asiat ovat retuperällä.
Mutta kuka on syyllinen. No äänestäjät tietysti. Ihan itse Kirkkonummilaiset ovat äänestäneet näitä sirpaletieteitten asiantuuntijoita.
Älkää valittako vaan nauttikaa tuloksista.
Sitä saa mitä tilaa
Vaihtaahan ne äänestäjätkin puoluetta, niin miksei valtuutettu voisi niin tehdä?Tietysti uskottavuus häviää moisen toiminnan seurauksena.Jo useamman valtuustokauden ajan Kirkkonummella on jakauduttu eri porukoihin ja meno sen mukaista,ei oikein tiedetä itsekkään mitä mieltä ollaan.Pää-asia tuntuu olevan mukana-olo ja itsensä tärkeäksi tunteminen/tekeminen.Yksittäiset ryhmät jäävät päätöksenteossa reuna-alueelle ja mielipiteidensä vangeiksi.Äänestäjiähän tämä ei tietenkään palvele,vaan heidän valtakirjansa menee hukkaan ja on omalta osaltaan vaikuttamassa äänestys-aktiivisuuteen jatkossa.
suomi nousuun
Jos demokraattisesti valitut edustajat eivät pysty eri ryhmien kanssa yhteistyöhön, voidaan vetää ruksit niiden nimien yli seuraavissa vaaleissa.
Luottamuspula
onneksi en Leijalaa ja hänen porukoitaan äänestänyt. bluffia koko sakki.
äänestäjien pitäisi pystyä luottamaan edustajiin.
mamma
Pitäisi tehdä laki, että puoluetta ei voi vaihtaa kesken kauden. Äänestäjiä viilataan linssiin !
Pettynyt äänestäjä
Kirkkonummi - Suomen noloin kunta.
Luojavieminutjopoistäältä
Pro Kirkkonummen touhu on aina ollut vähän niin ja näin. Äänestäjiä on taas viilattu linssiin oikein urakalla ja läpi menee edelleen.
RandomHero
Kuntalaisten ja yleensä asioiden hoitaminen Valtuustossa on se tärkein asia.
Kirkkonummella touhutaan kaikkea muuta. Ja vaihetaan ryhmää.
Ollaan jatkuvasti pienellä sotajalalla .
Valtuustossa on tietynlainen " henki " , joka ei ole yhteistyön toimimiselle hyväksi.
Kuinka äänestäjät voivat luottaa asioiden hoidon toteutumiseen , kun jatkuvasti saa lukea näistä ihmellisistä sooloiluista.
keneen voi luottaa

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä