(0) kommenttia

Sarvvikiin uusia kerrostaloja

Sarvvikissa on ollut kadut ja kunnallistekniikka valmiina jo jonkin aikaa odottamassa rakennusyhtiöitä.

Sarvvikin uuden asuinalueen kerrostalojen rakentaminen on lähdössä kunnolla käyntiin. Rakennusyhtiöt hakevat lupia 175 kerrostaloasunnon rakentamiseen.

Vuosia junnannut Sarvvikin alueen rakennustyöt aivan Espoon rajalla aloitettiin viime syksynä, kun Sato Oy aloitti ensimmäisen kohteensa työt aivan Espoonlahden rannalla. Sato on Sarvvikin suurin maanomistaja.

Sato hakee nyt uusia rakennuslupia Sarvvikiin. Kirkkonummen kunnalle on jätetty yhteensä neljän kerrostalon rakennuslupa-anomukset. Viisi-ja seitsemänkerroksisiin taloihin tulee 125 asuntoa. Asunnoista 50 on vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja.

Myös SVR-yhtiöt on hakenut kahdelle kerrostalolle rakennuslupaa. Myyntiin tulee yhteensä 54 uutta asuntoa lähelle Sarfvikin golfkenttää.

Lisäksi Hartela markkinoin uuden kerrostalokohteen asuntoja Saton ja SVR:n kohteiden vieressä.

Sarvvikiin on tulossa jossain vaiheessa noin 2 000 uutta asukasta. Kirkkonummen kunta teettää parhaillaan Sarvvikin länsiosan katuja ja kunnallistekniikkaa valmiiksi. Sen jälkeen koko alue on taloja vaille valmis.

Sarvvikin rakentaminen on Kirkkonummen asuntotuotannossa tällä hetkellä merkittävä osa. Viime vuonna Kirkkonummelle valmistui 331 uutta asuntoa, joista asumisoikeusasuntoja oli 74. Kunta on sitoutunut siihen, että vuodessa valmistuu 330 uutta asuntoa.

Uusia vuokra-asuntoja ei kuitenkaan viime vuonna valmistunut yhtään. Kirkkonummen kanssa nollakerhossa vuokra-asuntotuotannossa ovat Helsingin seudulla Mäntsälä, Sipoo ja Pornainen.

Arkisto (2.4.) Sarvvikin kadut rakennetaan valmiiksi

Arkisto (16.10.2013) Nimisäätöä: Sarfvik on Sarvvik 


(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä