(11) kommenttia

Runsaat 100 työpaikkaa siirtyy Kirkkonummelta Espooseen – huippututkimusta keskitetään

Paikkatietokeskukselle rakennettiin 1990-luvulla toimitalo Kehä III:n varrelle.

Kirkkonummelta on siirtymässä pitkään Masalassa toiminut huippututkimusyksikkö Espooseen. Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskuksessa on yli 100 työpaikkaa.

Paikkatietokeskus (FGI) on toiminut Masalassa 1990-luvulta lähtien. Aikanaan yksikölle rakennettiin sen ajan oloihin moderni toimistotalo metsän keskelle Kehä III:n lähelle.

Paikkatietokeskus on saamassa toimitilat Espoon Otaniemestä.

Masalan yksikön muutto tapahtuu ylijohtaja Jarkko Koskisen mukaan näillä näkymin vuonna 2021.

– Yliopistojen toimintaa ja huippututkimusta on päätetty keskittää yhteisille kampusalueille. Siksi paikkatietokeskuskin on muutamassa. Sinänsä meillä ei ole mitään Masalassa toimimista vastaan, Koskinen kertoo.

Otaniemessä on meneillään erittäin isoja rakennushankkeita, joista monet liittyvät Aalto-yliopiston ja tutkimuslaitosten kuten VTT:n toimitiloihin.

Paikkatietokeskuksen nykyinen toimitalo sijaitsee Majvikin ja Suvimäen alueella, johon Kirkkonummen kunta laatii yksityisten maaomistajien aloitteesta asemakaavaa.

Paikkatietokeskuksen tontti on valtion omistama ja Senaatti-kiinteistöjen hallinnoima.

Alueelle suunnitellaan isoa asuinaluetta. Kaavoituksen eteneminen odottaa liito-oravien pesäalueesta tehdyn valituksen käsittelyä. (Lue: Viisykkönen 17.5.)

Maanmittauslaitos ei ole kokonaan jättämässä Kirkkonummea. Laitoksella on toimintaa Kylmälässä Metsähovin tutkimusasemalla, jonne tehdään parhaillaan miljoonien eurojen investointeja.

> Tällä teleskoopilla mitataan yhden millimetrin tarkkuudella 400 km:n päähän – tutkimusasema uudistuu Kylmälässä (Viisykkönen 16.9.)

Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskus on Suomen johtava paikkatietoalan asiantuntija- ja tutkimuslaitos.

Se tekee kartoitusalan mittaus- ja tutkimustyötä eri tahojen kanssa Suomessa ja muualla Euroopassa.

> Masalaan merenrannalle voisi mahtua 2.000 uutta asukasta – uusi rantaraitti Sundsbergista Majvikiin (Viisykkönen 12.1.2017)

(11) kommenttia
Kommentit (11)

Kommentit (11)

ei espoo vedä kuin jonkun aikaa paluumuuttajiakin on jo mutta kirkkonummen pitäisi alkaa näkemään vaivaa jotta kuntaan saataisiin yrityksiä investoimaan kirkkonummelta puuttuu yritystalouden asiantuntijoita muuten hyvä kunta
tuulia
Tuolla on tehty Geodeettisen laitoksen huippututkimusta jo ennen paikkatietokeskusta. Harmillista, että kaikki keskitetään yhdelle alueelle ja se on siten kun vanha viisaus sanoo "tyhmyys kasvaa joukossa !"
kari vierinen, Siuntio
Harmillista varsinkin kunnan talouden kannalta, monen paikallisen yrityksen ynnämuun toimijan väki asuu jossain aivan toisessa kunnassa jonne verot ropisevat eikä kunta hyödy tällaisesta työnteosta sitten sentinkään vertaa eli mikä on mennyt pieleen....?
Anonyymi
Tämähän sai monta // positiivista // kommenttia luultavasti sellaisilta joilla on kyky kaikista asioista löytää muuttosyytä.
Espoosta tyytyväinen Kirkkonummelle muuttanut
Mun mielestä riittää että Kirkkonummella asuu/haluaa muuttaa töissäkäyviä ihmisiä, ei tarvitse olla yrityksiä välttämättä. Mutta tietysti se on plussaa jos niitä tänne saa.

Kirkkonummi ei tule koskaan saamaan ns. suuryhtiöitä muttamaan/investoimaan Kirkkonummelle tai rakentamaan merittäviä toimipisteitä. Sillä ne haluavat olla keskustassa kaikille hyvien kulkuyhteyksien äärellä. Voitko kuvitella että Nordean pääkonttori olisi Kirkkonummella?

Espoon kanssa yhdistyminen on mielenkiintoinen vaihtoehto, mutta miksi Espoo haluaisi tätä. Ehkä siinä vaiheessa kun eteläespoosta alkaa tila loppumaan, mutta vaikka rakennetaan paljon, siihen menee vielä vuosikymmeniä.
Timo
Sehän on ihan normaalia kirkkonummella kaikkihan täältä lähtee ja lentooravat ja viherpiiperot kyllä auttaa
Espoo vetää
Vaikka koko kunta tyhjenisi firmoista ja asukkaista. Ei kunnan päättäjät sikä näkisi ja ymmärtäisi. Ne jatkaisi vain parkkihallien ja pyöräparkkien rakentamista. Niin ja valaisisivat lisää kalliota ja kukkuloita puineen.
Tyhjennys jatkuu
Masa, enää pitää ratkaista miten saa Espoon ottamaan tämän kunnan.
Hyödyt Kirkkonummelle, vaan mites Espoo..
No hyvä juttu, siihen rakennukseen voi nyt laittaa p-talon kun sellaista ei vielä Masalassa ole. Ja pihaan fillarikatos. Se olisi lähellä rautatieasema joten eikun kunta ostamaan rakennus.
Hyvä juttu.
Pitäisiköhän Kirkkonummi liittää Espooseen?
Hyödyt:
Metron jatko
Veroprosentti putoaa
Asuntojen jälleenmyyntiarvo nousee.
Kaavoitukseen ja rakentamiseen joustavuutta.
Koulutoimeen jää enemmän resursseja.
Tiestö saadaan länsimaiselle tasolle.
Masa
Kaikkihan täältä lähtee.
Vanha lähtee

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä