(11) kommenttia

Runsaat 100 työpaikkaa siirtyy Kirkkonummelta Espooseen – huippututkimusta keskitetään

Paikkatietokeskukselle rakennettiin 1990-luvulla toimitalo Kehä III:n varrelle.

Kirkkonummelta on siirtymässä pitkään Masalassa toiminut huippututkimusyksikkö Espooseen. Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskuksessa on yli 100 työpaikkaa.

Paikkatietokeskus (FGI) on toiminut Masalassa 1990-luvulta lähtien. Aikanaan yksikölle rakennettiin sen ajan oloihin moderni toimistotalo metsän keskelle Kehä III:n lähelle.

Paikkatietokeskus on saamassa toimitilat Espoon Otaniemestä.

Masalan yksikön muutto tapahtuu ylijohtaja Jarkko Koskisen mukaan näillä näkymin vuonna 2021.

– Yliopistojen toimintaa ja huippututkimusta on päätetty keskittää yhteisille kampusalueille. Siksi paikkatietokeskuskin on muutamassa. Sinänsä meillä ei ole mitään Masalassa toimimista vastaan, Koskinen kertoo.

Otaniemessä on meneillään erittäin isoja rakennushankkeita, joista monet liittyvät Aalto-yliopiston ja tutkimuslaitosten kuten VTT:n toimitiloihin.

Paikkatietokeskuksen nykyinen toimitalo sijaitsee Majvikin ja Suvimäen alueella, johon Kirkkonummen kunta laatii yksityisten maaomistajien aloitteesta asemakaavaa.

Paikkatietokeskuksen tontti on valtion omistama ja Senaatti-kiinteistöjen hallinnoima.

Alueelle suunnitellaan isoa asuinaluetta. Kaavoituksen eteneminen odottaa liito-oravien pesäalueesta tehdyn valituksen käsittelyä. (Lue: Viisykkönen 17.5.)

Maanmittauslaitos ei ole kokonaan jättämässä Kirkkonummea. Laitoksella on toimintaa Kylmälässä Metsähovin tutkimusasemalla, jonne tehdään parhaillaan miljoonien eurojen investointeja.

> Tällä teleskoopilla mitataan yhden millimetrin tarkkuudella 400 km:n päähän – tutkimusasema uudistuu Kylmälässä (Viisykkönen 16.9.)

Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskus on Suomen johtava paikkatietoalan asiantuntija- ja tutkimuslaitos.

Se tekee kartoitusalan mittaus- ja tutkimustyötä eri tahojen kanssa Suomessa ja muualla Euroopassa.

> Masalaan merenrannalle voisi mahtua 2.000 uutta asukasta – uusi rantaraitti Sundsbergista Majvikiin (Viisykkönen 12.1.2017)

(11) kommenttia

Kommentit (11)

Sivut

ei espoo vedä kuin jonkun aikaa paluumuuttajiakin on jo mutta kirkkonummen pitäisi alkaa näkemään vaivaa jotta kuntaan saataisiin yrityksiä investoimaan kirkkonummelta puuttuu yritystalouden asiantuntijoita muuten hyvä kunta
tuulia
Tuolla on tehty Geodeettisen laitoksen huippututkimusta jo ennen paikkatietokeskusta. Harmillista, että kaikki keskitetään yhdelle alueelle ja se on siten kun vanha viisaus sanoo "tyhmyys kasvaa joukossa !"
kari vierinen, Siuntio
Harmillista varsinkin kunnan talouden kannalta, monen paikallisen yrityksen ynnämuun toimijan väki asuu jossain aivan toisessa kunnassa jonne verot ropisevat eikä kunta hyödy tällaisesta työnteosta sitten sentinkään vertaa eli mikä on mennyt pieleen....?
Anonyymi
Tämähän sai monta // positiivista // kommenttia luultavasti sellaisilta joilla on kyky kaikista asioista löytää muuttosyytä.
Espoosta tyytyväinen Kirkkonummelle muuttanut
Mun mielestä riittää että Kirkkonummella asuu/haluaa muuttaa töissäkäyviä ihmisiä, ei tarvitse olla yrityksiä välttämättä. Mutta tietysti se on plussaa jos niitä tänne saa.

Kirkkonummi ei tule koskaan saamaan ns. suuryhtiöitä muttamaan/investoimaan Kirkkonummelle tai rakentamaan merittäviä toimipisteitä. Sillä ne haluavat olla keskustassa kaikille hyvien kulkuyhteyksien äärellä. Voitko kuvitella että Nordean pääkonttori olisi Kirkkonummella?

Espoon kanssa yhdistyminen on mielenkiintoinen vaihtoehto, mutta miksi Espoo haluaisi tätä. Ehkä siinä vaiheessa kun eteläespoosta alkaa tila loppumaan, mutta vaikka rakennetaan paljon, siihen menee vielä vuosikymmeniä.
Timo

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx